• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Aşırı saç dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

umutluveumutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2019
69
28
88
24
Kızlar merhaba saçlarım aşırı dökülüyor. Kel kalacağım diye korkuyorum aklınıza normal günlük olan saç dökülmeleriniz gelmesin kemoterapi alan insanlar gibi dökülüyor çok üzülüyorum 😭 kan değerlerim düşük çarşamba günü tekrar doktora gideceğim. Ama o bu kadar etkiler mi bilmiyorum ne önerirsiniz?

Bu sıra kiminle konuşsam saç dökülmesinden bahsediyor, insta gibi yerlerde de sık görüyorum. Bu kadar kişinin aynı anda aynı düşüklükte değeri olamaz, mevsimsel diyeceğiz. Havadan bile olabilir. Tahlillerinizi yaptırın, doktorun vereceği hapları kullanın. Geçmiş olsun.
Bu arada uzun zamandır kullandığınız şampuan varsa değiştirin.

Benimde aşırı şekildeydi. Her gün ağlıyordum. B12 iğnesi kullandım. (Değerim yerlerdeydi) D vitamini, demir ilacı kullandım. Ve saçlarımı omuzlarımda kestirdim. Şimdi günde maksimum 10 tel anca dökülüyordur. Muhakkak vitamin değerlerinizi normal seviyelere çıkarın ve saçınızı ucundan da olsa biraz kestirin. 🌸

Bu sıra kiminle konuşsam saç dökülmesinden bahsediyor, insta gibi yerlerde de sık görüyorum. Bu kadar kişinin aynı anda aynı düşüklükte değeri olamaz, mevsimsel diyeceğiz. Havadan bile olabilir. Tahlillerinizi yaptırın, doktorun vereceği hapları kullanın. Geçmiş olsun.
Bu arada uzun zamandır kullandığınız şampuan varsa değiştirin.
herbal essences kullanıyordum değiştirdim bioxcin aldım :(

Dogumdan 3 5 ay sonra benimde felaket dokulmustu
Su gibi akiyordu
Hala dokuluyor gerci
Takviye kullanmak sart
Doktor yonlendirir zaten
Ay evet şuan oğlum 4 aylık bu ay aşırı saçım dökülüyor öyle böyle değil oturup kalktigim yere bile kedi gibi topak topak saç bırakıyorum resmen. Bu konuyu görmek şaşırttı mevsimsel mi acaba bı yandan

Benimde aşırı şekildeydi. Her gün ağlıyordum. B12 iğnesi kullandım. (Değerim yerlerdeydi) D vitamini, demir ilacı kullandım. Ve saçlarımı omuzlarımda kestirdim. Şimdi günde maksimum 10 tel anca dökülüyordur. Muhakkak vitamin değerlerinizi normal seviyelere çıkarın ve saçınızı ucundan da olsa biraz kestirin. 🌸
Benimde d vitamini, demir değerlerim yerlerde. En son b12 normaldi belki düşmüştür bilmiyorum ben de sizin gibi ağlıyorum umarım düzelir 😔

Ay evet şuan oğlum 4 aylık bu ay aşırı saçım dökülüyor öyle böyle değil oturup kalktigim yere bile kedi gibi topak topak saç bırakıyorum resmen. Bu konuyu görmek şaşırttı mevsimsel mi acaba bı yandan
Mevsimsel de olabilir ama belki yuzde 20lik kismidir
Benim hamileyken saclarim aslan yelesi gibi olmustu 1 tel zor dokuluyordu
Kat be katini dogumdan sonra verdim malesef
Insan dokulmeyen saclarin bir anda dokuldugunu gorunce psikolojisi bozuluyor
Dus almak hem istiyor hem istemiyordum saclarim yine dokulecek diye sacima bone takiyordum
Hala dokuluyor demirim yerlerde bi toparlayamadim

Benimde d vitamini, demir değerlerim yerlerde. En son b12 normaldi belki düşmüştür bilmiyorum ben de sizin gibi ağlıyorum umarım düzelir 😔
Düzelir bu takviyeleri aldığınız zaman ve mutlaka ucundan da olsa saçınızı kestirin. Benim saçlarım ne zaman dökülmeye başlıyor anlıyorum ki değerlerim düşmüş tahlil veriyorum gerçekten düşmüş oluyor. Bir iki parmak kestirip takviye alıyorum. 1-2 sene idare ediyor.

Mevsimsel de olabilir ama belki yuzde 20lik kismidir
Benim hamileyken saclarim aslan yelesi gibi olmustu 1 tel zor dokuluyordu
Kat be katini dogumdan sonra verdim malesef
Insan dokulmeyen saclarin bir anda dokuldugunu gorunce psikolojisi bozuluyor
Dus almak hem istiyor hem istemiyordum saclarim yine dokulecek diye sacima bone takiyordum
Hala dokuluyor demirim yerlerde bi toparlayamadim
Ben de duşta dökülen dökülsün bari diye giriyorum , cikiyorum yine aynı. Valla mutfağa giremiyorum saçıma bişey taksam illa bı yerden ucuyo bı bakıyorum tezgahta saç. Çocuğun elinde ayağında saç cildiricam valla evde kedi köpek besliyorum tüy yok saç var hzhshhs

Kızlar merhaba saçlarım aşırı dökülüyor. Kel kalacağım diye korkuyorum aklınıza normal günlük olan saç dökülmeleriniz gelmesin kemoterapi alan insanlar gibi dökülüyor çok üzülüyorum 😭 kan değerlerim düşük çarşamba günü tekrar doktora gideceğim. Ama o bu kadar etkiler mi bilmiyorum ne önerirsiniz?
Kan degerleri inanilmaz etkiler. Lutfen demir takviyesi kullanin. Aylarca kullanmak gerekiyor hem de. Hgb degil, israrla ferritin degerlerinize bakilmasini isteyin.

Benimde inanilmaz dökülyor ama benim demir degerlerim yerlerde ve serum aliyorum. Aldigim serumlarin bile 4-6 hafta arasinda etki edicekmis.

Ben de duşta dökülen dökülsün bari diye giriyorum , cikiyorum yine aynı. Valla mutfağa giremiyorum saçıma bişey taksam illa bı yerden ucuyo bı bakıyorum tezgahta saç. Çocuğun elinde ayağında saç cildiricam valla evde kedi köpek besliyorum tüy yok saç var hzhshhs
Ben oruyordum sacimi
Daha az fire veriyordum
Tabi acinca 50tane dokuluyordu orasi ayri 🥲
En azindan mutfakta dokulmuyor örunce
Sonra kisa kestirdim belki vitamin tum sacima yetmiyordur diye
Iyi halt ettim simdi zor toplaniyor🥴

Ben oruyordum sacimi
Daha az fire veriyordum
Orunce daha kötü dökülüyor bugün açmayı denedim akşam duzlestiricem , duzlestirince dökülmesi azalıyor ne saçma 🥴

Kan degerleri inanilmaz etkiler. Lutfen demir takviyesi kullanin. Aylarca kullanmak gerekiyor hem de. Hgb degil, israrla ferritin degerlerinize bakilmasini isteyin.
Uzun bir süre hap olarak takviye kullandım fayda etmedi en son serum olarak aldım. Ama sanırım tekrar düşmüş çarşamba günü doktora gideceğim ilginiz için teşekkür ederim.

Ben oruyordum sacimi
Daha az fire veriyordum
Bu arada çocuğa verilen demir ilacını kullansam mi acaba? Emzirirken başka vitamin doktora danışmadan kullanmak istemiyorum. Doktora da sürekli gidesim gelmiyor sıkıldım artık hastaneden 😂

Bu arada çocuğa verilen demir ilacını kullansam mi acaba? Emzirirken başka vitamin doktora danışmadan kullanmak istemiyorum. Doktora da sürekli gidesim gelmiyor sıkıldım artık hastaneden 😂
Oranlari farkli oluyor sanirim bebege verilenin
Bende emziriyorum ama herhangi bir multivitamin kullaniyorum doktorum bana birakmisti

Back
X