• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı derecede bunalımdayım. Lohusalık dedikleri bumu

Frover

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2020
225
98
18
27
Merhaba doğum yapalı 10 gün oldu 10 günlük dünya tatlısı bir kızım var çok şükür. Gebelik zehirlenmesiyle dogum yaptım yanıma refakatçi falan alınmadı alıp emziremedim hemende sütüm gelmedi zaten kızımı sarılıktan aldılar kalsiyum eksikliğinden vardı 8 gün yattı. Aldım kızımı çok şükür ama orda biberona alıştığı için göğsümü almıyor emmiyor bende gögüs ucu aldım biberon zanneder emer diye tuttu çok şükür 2 3 saat hiç mememden ayırmadan emzirdim ama ağlıyor durmuyor yatırıyorum uyumuyor baktım olcak gibi değil mama verdim içti uyudu. Sonra tekrar emzirmeye kalktım emmiyor tutmuyorda bu sefer sürekli sağıp veriyim dedim. Etrafımdakiler verme yok mama ya alışmasın kaynanam geliyor doydu doydu diyor ama durmuyor ağlıyor o gittikten sonra gögsümü sağıp veriyorum emdiği halde içip uyuyor ben napıcamı şaşırdım ben istemezmiyim emziriyim. Diyorum kendi kendime millet nasıl büyütmüş nasıl bakmış ya bakamazsam diye. Benim gibi olan bana akıl versin

Merhaba doğum yapalı 10 gün oldu 10 günlük dünya tatlısı bir kızım var çok şükür. Gebelik zehirlenmesiyle dogum yaptım yanıma refakatçi falan alınmadı alıp emziremedim hemende sütüm gelmedi zaten kızımı sarılıktan aldılar kalsiyum eksikliğinden vardı 8 gün yattı. Aldım kızımı çok şükür ama orda biberona alıştığı için göğsümü almıyor emmiyor bende gögüs ucu aldım biberon zanneder emer diye tuttu çok şükür 2 3 saat hiç mememden ayırmadan emzirdim ama ağlıyor durmuyor yatırıyorum uyumuyor baktım olcak gibi değil mama verdim içti uyudu. Sonra tekrar emzirmeye kalktım emmiyor tutmuyorda bu sefer sürekli sağıp veriyim dedim. Etrafımdakiler verme yok mama ya alışmasın kaynanam geliyor doydu doydu diyor ama durmuyor ağlıyor o gittikten sonra gögsümü sağıp veriyorum emdiği halde içip uyuyor ben napıcamı şaşırdım ben istemezmiyim emziriyim. Diyorum kendi kendime millet nasıl büyütmüş nasıl bakmış ya bakamazsam diye. Benim gibi olan bana akıl versin
Merak etme bu ilk günler sen bebeğine, bebeğin annesine alışma süreci var. Her bebek kendi kullanma klavuzuyla geliyor net bişey bu. Ve bu kılavuzu sadece sen okuyup anlıyabılıyorsun o da zamanla. Herkes herşeyi söyler sen içinden geldiği gibi sana göre doğru olanla büyüt bebeğini kimseyide kafana takma

İlk günler çok zor geçer. 3 aydan sonrası daha keyifli ve daha kolay oluyor. Uzak bi zaman gibi gelmesin göz açıp kapayıncaya kadar 3 aylık oluverir. Emzirme konusunda hiç takılma, tutmayan çocuk tutmaz. Herkes herşeyi der kimse tutmaz çenesini. Anne sütü vermek istiyorsan sağ içir, yorucu gelirse mama ver senin tercihin sonuçta kimseyi alakadar etmez. Emziremedim diye lohusalığım zehir edildi banada. Evladım 1.5 yaşına gelecek hala anne sütü alıyor. Memeden yada biberondan içmesi bişeyi değiştirmez.

Şu mama vermeyin diyenlere illet oluyorum.Ne yani çocuk ac mi kalsın süt azsa,gelmiosa.Allahim bu nasıl bı cehalet ya.Sanki zehir vermiolar çocuğa.Hic üzülmeyin açsa,sutunuzle doymuosa elbette verin mama.Emmiosa,sütünüz azsa da daha fazla kendinizi hirpalayip en güzel zamanlarinizi zehir etmeyin.Bebeginizi sağlıkla büyütün🌸🥰

Naçizane tavsiyem hemen iyi bir emzirme danışmanı ile görüşmen.Eger emzirmek istiyorsan bebeğin daha çok küçük emzirme danışmanı ile hemen sorunu çözersiniz.Sagarak vermek çok zor.çogu Bebek emzik ve biberona alirsirsa meme emmiyor.İstisnalar var tabi ama.Kendin memeye döndürmen çok zor ama bir emzirme danışmanı icin bebek küçükken çok kolay.Mamaya vericegin paradan çok daha ucuza gelicek.bebeginj güle güle büyüt.Uzun ömürlü olsun inşallah

Allah analı babalı sağlıkla büyütsün... tüm hissettiklerin sadece hayatındaki yeni sayfanın endiseleri ve hormonal değisiklikler. Inan hepsi kısa sürede yok oluyor. Evladına olan sevgin hepsini yok edecek. Hiç birsey sana olumsuz görunmeyecek. Çevremde dogum yapmış cogu anne bu sureci atlattı .

Uyurken mama verip çaktırmadan memenizi vermeyi deneyin
Kv ye destur çekin ki bebeğiniz aç kalıp tekrar hastanelik olmasın, elalemin lafıyla bebeğinizi aç bırakmayın
Bebek açken önce memenizi verin emdiği kadar emsin sonra sağıp biberonla değil kaşıkla yada enjektörle sütünüzü verin, ondan sonra doymadıysa mama verin, önce anne sütü sonra mama vermelisiniz, biberonla beslemeyi bırakın

lütfen profesyonel bir emzirme desteği alın emzirme danışmanından.
bebeğiniz biberon yüzünden böyle yapıyor muhtemelen

Şu mama vermeyin diyenlere illet oluyorum.Ne yani çocuk ac mi kalsın süt azsa,gelmiosa.Allahim bu nasıl bı cehalet ya.Sanki zehir vermiolar çocuğa.Hic üzülmeyin açsa,sutunuzle doymuosa elbette verin mama.Emmiosa,sütünüz azsa da daha fazla kendinizi hirpalayip en güzel zamanlarinizi zehir etmeyin.Bebeginizi sağlıkla büyütün🌸🥰
annelerin çoğu kendi kafalarına göre mama veriyor çünkü.
emziği biberonu veriyorlar bebek emmiyor sonra.
her ağlamayı açlık sanıyorlar, mama döngüsüne giriyorlar.

Merhaba hanımlarni bugün hastaneye gittim kilo alımı güzel dedi doktor sarılığıda 8 çıktı sen emzirdikçe geçicek dedi. Kayınvalidem de kızım sen bana gel 40 ın çıkana kadar kal ben yemeğinde herşeyinle ilgilenirim sende istediğin gibi emzir yetmiyorsa da mama verirsin yapcak bişe yok dedi yarın gidicem daha iyi olucak inşallah herşey birde 8 çokmu yüksek

İlk günler çok zor geçer. 3 aydan sonrası daha keyifli ve daha kolay oluyor. Uzak bi zaman gibi gelmesin göz açıp kapayıncaya kadar 3 aylık oluverir. Emzirme konusunda hiç takılma, tutmayan çocuk tutmaz. Herkes herşeyi der kimse tutmaz çenesini. Anne sütü vermek istiyorsan sağ içir, yorucu gelirse mama ver senin tercihin sonuçta kimseyi alakadar etmez. Emziremedim diye lohusalığım zehir edildi banada. Evladım 1.5 yaşına gelecek hala anne sütü alıyor. Memeden yada biberondan içmesi bişeyi değiştirmez.
Valla alkışlıyorum çok güzel anlatmışsınız emmiyorsa emmiyor yapacak bi şey yok sağıp verirsin mama verirsin dünyanın sonu değil kendinizi kötü hissetmeyin tabiki keşke emse anne sütü gibisi yok ama olmuyorsa da yapacak bi şey yok zaman çabuk geçiyor sağlıkla büyüsün Bebişler

İlk günler zaten zor olur hem anne hem bebek için. Sizin birde bebeğiniz hastanede kalmış. Onunda size adapte olması uzayabilir. Üzmeyin kendinizi. Memeyi her seferinde deneyin ilk önce memeyi verin. Ve stres yapmayın sakin olun . Sonra duruma göre verirsiniz biberonla , her kafadan ses çıkar . İşinize yarayanı duyun gerisini duymayın bile.

Ben oğluma bakıp bakıp ''Allam ben napcam ,nasıl büyütcem,keşke 3 ,4 yaşında olsa ''diyordum.Kendimi çok çaresiz hissediyordum.Nefes alıyor mu,kilosu nasıl,karnı aç mı ?bla bla bla...Binlerce böyle soru ve vesvese beynimi kemiriyordu...

Ben oğluma bakıp bakıp ''Allam ben napcam ,nasıl büyütcem,keşke 3 ,4 yaşında olsa ''diyordum.Kendimi çok çaresiz hissediyordum.Nefes alıyor mu,kilosu nasıl,karnı aç mı ?bla bla bla...Binlerce böyle soru ve vesvese beynimi kemiriyordu...
Aha vallaha ben şuan resmen zevk almıyorum. Ya bakamazsam ya aç kalırsa diye hafif sarılığıda var hepten korkuyorum

İlk günler zaten zor olur hem anne hem bebek için. Sizin birde bebeğiniz hastanede kalmış. Onunda size adapte olması uzayabilir. Üzmeyin kendinizi. Memeyi her seferinde deneyin ilk önce memeyi verin. Ve stres yapmayın sakin olun . Sonra duruma göre verirsiniz biberonla , her kafadan ses çıkar . İşinize yarayanı duyun gerisini duymayın bile.
Bugün çok zorladım çok şükür tuttu emiyor da. Sütümü sağıp veriyordum bugün yapmadım bunu sadece emzirdim ama 1saat emzirmeme rağmen meme arıyor

Bugün çok zorladım çok şükür tuttu emiyor da. Sütümü sağıp veriyordum bugün yapmadım bunu sadece emzirdim ama 1saat emzirmeme rağmen meme arıyor
Normal sürekli emmek isteyebilir ,kendini güvende hissediyordur. Bezli sayısı nasıl ,kilo alımı .

Yeni gördüm hafif sarılığı da var demişsiniz , siz sütünüz varsa bol bol emzirin. Eğer doymadigini hissediyorsaniz mama takviyesi de yapın arada. İki çocuğumda da iki hafta zsutum tam gelen kadar mamada verdim. Sütun artinca bıraktım. 2 yaşına kadar emdiler

Bu zamana kadar sağıp veriyor dum artı mama dün ilk defa tuttu emiyor ama yinede aranıyor yutkunma sesini duyuyorum acaba sütümmü yeterli gelmiyor bu seferde
Sürekli mememde durmak istiyor.

Bu zamana kadar sağıp veriyor dum artı mama dün ilk defa tuttu emiyor ama yinede aranıyor yutkunma sesini duyuyorum acaba sütümmü yeterli gelmiyor bu seferde
Sürekli mememde durmak istiyor.
Bebekler sadece aç olduklarında meme istemez arkadaşım. Annesinin kokusunu ister, korkar, gazı olur, sadece keyfi ister.. İster de ister. Şu an madem kayınvaliden de destek, sorulama. Her istediğinde ver memeyi. Bir müddet memede yaşayacak bebek. Cc, ml takılma, saate bakma. Emzir sadece.

Ne yazık ki bebekler kitapta yazılana uymaz genelde, bu durumda biz bebeklere uyum sağlarız.

Bebekler sadece aç olduklarında meme istemez arkadaşım. Annesinin kokusunu ister, korkar, gazı olur, sadece keyfi ister.. İster de ister. Şu an madem kayınvaliden de destek, sorulama. Her istediğinde ver memeyi. Bir müddet memede yaşayacak bebek. Cc, ml takılma, saate bakma. Emzir sadece.

Ne yazık ki bebekler kitapta yazılana uymaz genelde, bu durumda biz bebeklere uyum sağlarız.
Bende öyle yapıyorum tek korkum aç olmasın sütüm yeterli gelsin de yeter

Back