kızlar öncelikle bu benim ateş tablom;
http://www.fertilityfriend.com/home/454f13 ve şimdi size serivenimden bhsetmek istiyorum...
ecen ay sigortam başlar başlamaz dr a gittim.
hormon testleriniz filan herşeyiniz güzel ama dedi hiç progesteron bakılmamış dedi.
21.gun gel progesteron bakalım dedi. gittim verdim sonuç 21. gunde 0.3
çok düşük dedi demekki yumurtan çatlamamış dedi.
geç çatlıyor da olabilir atlamıyor da olabilir. yumurta takibine başlayalım dedi.
nisanın 7sinde ilk adet günümde gittim. yumurtalıklara baktı karından ultrasonla ve adetimin 5-9 gunleri kullanmak üzere gunde 1 doz klomen yazdı.
11.gunu gel dedi. bunu bu kadar detaylı anlatıyorum belki birimize bi fikir olur diye.
neyse kızlar ben 11.gun gittim normalde 11. gunde 16mm olması gereken yumurtalar, bende 4-5 tane oluşmuş fakat 5-6mm de kalmışlar. ilaç yetersiz kalmış dedi doktorum vajinal ultrasonla bakarak.
bidahaki ay 2 ya da gunde 3 e çıkarırız bu ay umut vadeden yumurta göremedim dedi.
peki şimdi süreç ne olacak dedim. sen 20.gununde bi daha gel dedi madem çalışıosun hafta sonuna denk getirelim dedi.
ben 26 nisan da adetimin 20 gununde tekrar gittim. karından bakalım seni yormayalım hiç ben gelişmiş olacağını düşünmüyorum çunku dedi.
neyse baktı filan dedi ki biz vajinal bakalım gelişme olmuş çunku dedi. bi sevindim filan.
vajinal ultrasonla baktı dedi ki 2 yumurtan gelişmiş dedi onlar da 14mm olmuşlar dedi. o gun cts idi. dedi ki şu an bu yumurtalarla hamile kalma sansın %15 ama eğer çatlatma iğnesi yaparsak %25e çkar sansın yapalım mı dedi.
dedim dr hanım tabi yapalım. tmm o zaman dedi sen yarın yani 27 nisan pazar gunu 11:30 da iğneni yaptır dedi.
ovitrelle mi öle bişey yazdı ama dedi bu ilaç pahalı dedi.
77tl miş bi de bunun muadili var dedi pregnyl o 10tl dedi onu bulursan onu al değilse bunu her yerde bulursun dedi.
bütün eczaneleri soruşturup pregnyl buldum.
ama bana 2 doz verdi. bi pregnly de bi toz bi soliyon varmış. bana dedi ki 2 kutu al 2 toz bi solisyon karıştırılıp vurdur. tamam dedim.
ve dedi iğneden tam 36 saat sonra yani pzt gece 23:30 da ilişki olsun. salı ilişki olsun. çarşamba ilişki olsun.
perşembeyi boş geçirin cuma yine ilişki olsun derken gun aşırı devam edin dedi.
eğer dedi adetin gecikirse idrar testi yap, pozitif çıkarsa ana baktır gel. eğer dedi adet görürsen 3. gununde gel yumurtaların durumuna bakalım,
kiste donuşurse önce onları eritelim daha sonra yeniden klomen e başayalım yeni dönem başlatalım dedi.
kist varken klomen kullanılmıyor dedi. eğer bu ay gebelik oluşmazsa o zaman eşinin spermogram testini yenileriz çunku üzerinden 1 yıl geçmiş değerler değişmiş olabilir dedi.
bu ay aşılama yapalım demiyorum çunku eşinin değerleri normal gözüküyor gerek görmüyorum dedi.
tmm dedim çıktım ama mutluluktan uçuyorum kızlar bi görün :) neyse eşimi aradım durumu anlattım filan derken pzr gunu iğnemi vuruldum. pzt doktorun dediği saatte ilişki oldu. salı oldu crs oldu. salı sabahı ateşimi ölçtüğümde yükselmişti ve hala yuksek gidiyor yani çatlama 29 nisanda oldu.
ama çatlamanın 7.gununde sağ kasığımda ciddi bi batma hissi yaşadım.tek sefer ama baya şiddetli oldu sadece 2 sn sürdü ve geçti bir daha da olmadı. bi de çatlamanın 3.4 gunlerinde önce batmalar sonrasında da bir gece full adet sancısı çektim kızlar. o gece sürdü ve ertesi gun bitmişti.gebeliğe delalet olabilir mi?
tablom güzel gidiyor ama tecrübelerinizden faydalanmak istedim.
bunlar iğnenin etkileri de olabilir belki ama sizce ne zaman test yapmalıyım?
12mayıs bat, 10 mayısta yapsam çıkar mı bu tabloya göre ve sizce bu belirtiler gebelik belirtisi olabilir mi?yaşanmış tecrübeleri okumak için sabrsızlanıyorum.
ve bu arada su son 2-3 gun sabaha doğru sıkışmış bi şekilde tuvalete koşuyorum ve pek de sıvı tuketmiyorum. lütfen fikir verin :)