Aşılama Aşılamada Spermlerin Yıkanması - Spermler yıkanmadan aşılama olur mu?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

yumyum_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2007
454
2
arkadaşlar benim dr aşılama yapalım dedi ama bizim maddi durumumuz buna müsait değil malesef ama dr um bana ben yaparım parada almam dedi yani sadece muayene parası verecez ama sperm yıkaması olmayacak bi tanıdığı varmış o na sorarız belki yapar dedi ama büyük bi ihtimal yıkanmadan yapacak böyle aşılama yaptıran varmı aranızda eşimin sperm sayısı gayet iyi fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlarım a.s.
Aşılamada Spermlerin Yıkanması

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok Bence öle şey Olmaz.ben Ilk Aşilamami Yaptirdim.spermler özel Bi Sivi Içinde Yiknadi.sonra Enjekte Edildi

arkadaşlar benim dr aşılama yapalım dedi ama bizim maddi durumumuz buna müsait değil malesef ama dr um bana ben yaparım parada almam dedi yani sadece muayene parası verecez ama sperm yıkaması olmayacak bi tanıdığı varmış o na sorarız belki yapar dedi ama büyük bi ihtimal yıkanmadan yapacak böyle aşılama yaptıran varmı aranızda eşimin sperm sayısı gayet iyi fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlarıma.s.[/

bence bu şekilde yaptırma bir faydası olacağını sanmıyorum

bilmiyorum arkadalar cp verdiğiniz için tşk ederim ama bakalım artık napacamı bende bilmiyorum inanın

canım ben 3 defa aşılama yaptırdım sperim yıkaması yapılmadı çünkü yıkama sırasında sayı düşermiş gerçi zaten başarılı olunmadı.aslında bence aşılama zaman kaybından başka bişey diğildir insanın pisikolojisi aşırı derecede bozuluyor direk tüp bebeğe gitmek daha iyi bence.

zehracım herşeyde bi hayır vardır napalım bizde bu sınavdan geçecez bi şekilde allah hayırlı evlatlar nasip etsin inş bilmiyorum artık naparım eşimin sperm sayısı iyi olduğu için birazda olsa içim rahat bide dr uma sadece muayene parası vereceğim için zaten veriyorz o parayı denemekte fayda var diyorum kısmetse zaten olur sonra yaptırmadım diye içimde kalmasın

canım tabiki yaptır doktorun sana aşılama önerdi ise denemekte fayda var.inşalah ben yanılırım ilk denemende başarılı olursun ve en kısa sürede hamilelik haberini bize burda yazarsın.dualarım herzaman benim gibi çocuk isteyen tüm arkadaşlarım için.

amin arkadaşım inş yazacaz bizde inş bizimde vaktimiz dolmuştur artık da en yakın zamanda olur aminnnnn

canım,hiçöle bişey duymadım,bana tuhaf geldiaçıkçası..para tuzağı olmasın?
sonra üzülme..
iyicearaştır derim..
sperm yıkanmadan aşılama biraz anlamsız sanki...
sor bakalım uzman birilerine.

minik sincapcım biliyorum bende duymadım ama dr sadece bizim zaten ödediğimiz parayı alacak yani tedavi parasını ah keşke maddi durumumuz olsada icime sine sine yaptırsan ama yok yok ben 3 veya 5 ay sonra yaptıra bilirim yıkatapta ben dr sadece bi deniyelim dedi bide acı yok bildigim kadarıyla işte bülea.s.

Canım internetten araştırırsan 2 çeşit aşılama var.
Birinde spermler herhangi bir işlemden geçmeden rahme gönderilirken diğerinde yıkanarak en iyi spermler seçiliyor.

ICI yıkanmadan yapılan.UCU yıkanarak yapılan:

ICI günümüzde pek uygulanmayan bir teknik olup normal cinsel ilişkiye oranla gebelik şansını sadece %2 civarında arttırır.
IUI altta yatan kısırlık (infertilite) nedenine bağlı olarak normal ilişkiye oranla %5 - 20 artış sağlayabilir. Şans uygulama sayısı arttıkça biraz daha artar. Teorik olarak bir sınır olmamakla birlikte 6 - 7 seferden fazla denenmemesi öneriliyor.

Eğer evlilik ve kısırlık (infertilite) süresi uzunsa aşılama denenmeden direkt tüp bebek ve mikroenjeksiyona geçilebilir.
(alıntıdır.)

ICI yıkanmadan yapılan.UCU yıkanarak yapılan:

ICI günümüzde pek uygulanmayan bir teknik olup normal cinsel ilişkiye oranla gebelik şansını sadece %2 civarında arttırır.
IUI altta yatan kısırlık (infertilite) nedenine bağlı olarak normal ilişkiye oranla %5 - 20 artış sağlayabilir. Şans uygulama sayısı arttıkça biraz daha artar. Teorik olarak bir sınır olmamakla birlikte 6 - 7 seferden fazla denenmemesi öneriliyor.

Eğer evlilik ve kısırlık (infertilite) süresi uzunsa aşılama denenmeden direkt tüp bebek ve mikroenjeksiyona geçilebilir.
(alıntıdır.)

canim arkadasim cok guzel aciklamis bu arada:
ici da spermler rahim agzina birakilirken iui de rahimin direk icine tuplerin yanina birakiliyor...
ve bu arada asilamada yikamali sperm en kaliteli secilmis spermler demek yani hepsi canli sperm olu yok sans daha yuksek oluyor boyle!!!

Evet yıkamada en hareketliler ve canlılar bırakılıyor böylece sansın artıyor birde o uzun yolu katetmelerine gerek kalmıyor zaten direkt tüplerin girişine bırakılıyorlar.Bana doktor aşılama yaparken bi yandanda ultrasonda gösterdi :)

evet arkadşım biliyorm daha ii yıkanınca ama eşimin sperm sayısı ii olduğu için dr yapalım dedi bi deneyelim deik bizde bende araştırdım aşılama da yıkanmayıpta olabiliyomuş canm öpüyorma.s.

evet arkadşım biliyorm daha ii yıkanınca ama eşimin sperm sayısı ii olduğu için dr yapalım dedi bi deneyelim deik bizde bende araştırdım aşılama da yıkanmayıpta olabiliyomuş canm öpüyorma.s.
Sonuçlarını yaz bize mutlaka aşılama olunca.aşılama yolunda tecrübelerimiz sayfasına yazabilirsin
http://www.kadinlarkulubu.com/asilama-yolunda-tecrubelerimiz-t121509/index18.html
bu linkte tüm yaşadıklarını paylaş bizimle.Bol şanslar..

X