Aşılama

Yani zaten tüpe geçmek için illa bir sorun olması gerekmiyor :/ sebepsiz infertilite de tüp bebek için bir gerekçe. 4-5 senedir bekliyorsan tüpe de geçebilirsin yaşın gençse ve her şey okeyse bekleyebilirsin de tabi. Ama beklemek çok stresli geliyor bana bilmiyorum ki zaten benim artık bekleyecek yerim de kalmadı 😅
İki yıldır deniyoruz işte ilk aşılamada tutmadı üzülüyorum çok stresli bi durum Allah kolaylık versin bu dönemden geçen herkese zor vallaa

Benim tüm testlerime bakıldı herşeye normal denildi. Eşimde de aşılama kâğıdında 50 milyon sperm yazıyodu
Amh 4.31
Fsh 8.77
E2 22.40
Lh 14.69
Tsh 0.626
Hsg iki tüpüm açık
Pcos canım amh degerınden oyle gozukuyor bende de hıcbır pcos semptomları yok ama 3.9 amh pcos dedı doktorum lh/fsh oranı var ama onu daha çözemedim😅

Aşılamayi çok araştırma yaptım ve bir kısım doktorlar ilk aşılama tutmadiysa ikincisinin de tutmama olasılığı aynıdır diyorlar. Tüp bebek le daha fazla ihtimalde tutuyor deniliyor
Aşılama tutma oranı yüzde 5-10 ama tüp bebekte yuzde 50 ye yakın oran var yasa gore degısıyır tabı ama genelde oyle tup bebek maliyetli ve uzun bır surec o yuzden once bı asılama deneyım dıyır ınsanalr belkı olur dıyır mesela ben 2 asılama sıralı yapıo tuo bebege gecıcem dırek 2 senedir çocuk istiyoruz eşimde bir sıkıntı yok bendede yok degerlerımde amh 3.9 dan hıcbır semptom olmadıgı halde pcos denıldı yumurtlamamda duzenlı her ay kısmet artık bakalım Rabbım isteyen herkesın yüzünü güldürsün

Bende çarşamba gün aşılama oldum. 6 yaşında kızım var. İkinci gebelik olmadı maalesef. Tek tüpte hidrosalpenks var. Ondan kaynaklı gebelik olmuyor benim. Aşılama yapılırken dr rahim agzi çok dar aşılamanin tutma olasılığı çok düşük dedi ama hersey rabbimden. Verirse de hayırlısını versin inşallah bekleyen herkese

İki yıldır deniyoruz işte ilk aşılamada tutmadı üzülüyorum çok stresli bi durum Allah kolaylık versin bu dönemden geçen herkese zor vallaa
Bir gebenin günlüğü sayfası var instagramda denk geldiniz mi ? Benimde sebepsiz infertiliteydi 1 buçuk sene olmadı 1 buçuk ay onun ürünlerini kullandık eşimle birlikte daha sonra hamile olduğumu öğrendim

Bende çarşamba gün aşılama oldum. 6 yaşında kızım var. İkinci gebelik olmadı maalesef. Tek tüpte hidrosalpenks var. Ondan kaynaklı gebelik olmuyor benim. Aşılama yapılırken dr rahim agzi çok dar aşılamanin tutma olasılığı çok düşük dedi ama hersey rabbimden. Verirse de hayırlısını versin inşallah bekleyen herkese
İnşallah güzel haberlerinizi alırız❤️

Aşılama tutma oranı yüzde 5-10 ama tüp bebekte yuzde 50 ye yakın oran var yasa gore degısıyır tabı ama genelde oyle tup bebek maliyetli ve uzun bır surec o yuzden once bı asılama deneyım dıyır ınsanalr belkı olur dıyır mesela ben 2 asılama sıralı yapıo tuo bebege gecıcem dırek 2 senedir çocuk istiyoruz eşimde bir sıkıntı yok bendede yok degerlerımde amh 3.9 dan hıcbır semptom olmadıgı halde pcos denıldı yumurtlamamda duzenlı her ay kısmet artık bakalım Rabbım isteyen herkesın yüzünü güldürsün
Evet oranlar ortada olunca bir de maliyeti tüp bebeğe göre daha azdır. Rabbım isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin

Kızlar selam bende 2. Aşılama tedavisine başlıyorum bugün devlette. 1. sini özelde olmuştum sadece gonalf vermişti. Bunda bir gonalf + femara + coraspirin+ decavit + d vitamini + corasprin verdi. Femara ve gonalf aynı anda veriliyor muydu ya? Özelde bu kadar şey verilmeyince şaşırdım.

Kızlar selam bende 2. Aşılama tedavisine başlıyorum bugün devlette. 1. sini özelde olmuştum sadece gonalf vermişti. Bunda bir gonalf + femara + coraspirin+ decavit + d vitamini + corasprin verdi. Femara ve gonalf aynı anda veriliyor muydu ya? Özelde bu kadar şey verilmeyince şaşırdım.
Belki daha sağlıklı yumurta acısından bır zararı yoktur yoksa vermezler zaten d vştamını yumurtalıklara yararlı normak yasantındada kullan onu devaviti bilmiyorum coraspirin kan sulandırıcı ama aşılada nasıl etkısı var acana tüp bebekte mesela 5-6 ay boyunca kan sulandırıcı ığneburuyorlar demekki baya lazım bırsey

Bir gebenin günlüğü sayfası var instagramda denk geldiniz mi ? Benimde sebepsiz infertiliteydi 1 buçuk sene olmadı 1 buçuk ay onun ürünlerini kullandık eşimle birlikte daha sonra hamile olduğumu öğrendim
Ben inanmadım o sayfaya ama gerçek mi ki ? Sonuçta çok istiyoruz ve herşeye inanmaya açık olduğumuzdan kötü niyetli insanlar kandırabilir diye yalnızca doktorların dediklerini yapıyorum. Bi bakayım o sayfayada

Pcos değilim ama sınırındaymışım evet
Off evet herkese pcos demeye alışmışlar bendede sıfır belirti özellik sadece amh 3.9 diye pcos dedıker ama gebelıkte olusmadıgı ıcın bende artık kendıme pcos hastasıyım ondan dolayı olmadıgına ınandırdım kendımı😅

Off evet herkese pcos demeye alışmışlar bendede sıfır belirti özellik sadece amh 3.9 diye pcos dedıker ama gebelıkte olusmadıgı ıcın bende artık kendıme pcos hastasıyım ondan dolayı olmadıgına ınandırdım kendımı😅
Bana yumurtalıklarımı muayene ettilleri sırada dediler örneğin yumurtalarda 9 tane olduğunda normal 10 tane olduğunda pcos oluyomuşsun benim 9 muş gibi bişeyler anlatmışlardı. Kesinlikle kilo alma spor yap dediler. Boyum ve kilom orantılı fazlam yok ona rağmen

Kızlar selam cuma günü 2. Aşılama için iğnelere başladım. 5 gün 19 adet femara içtim + gonalf 75 ml vurdum femara artık içmeyeceğim 10 adetti. + corasprin( kan sulandırıcı) + d vit + decavit ( vitamin ) kullanıyorum. Bugün de estrofeme başladım. Fakat 2 gündür afedersiniz renkli akıntım var ara çok çok hafif. Bu neden olur acaba? Bileniniz var mı? Kontrolüm cuma günü.

Back
X