Sıra nasıl ne zaman geliyor bilmiyorum ama kendi tecrübelerimi aktarabilirim. Belge tesliminden sonraki ilk reglinizde tahlil verip,muayene olacaksınız hormonlariniz, rahminiz aşılama işlemine ve kullanılacak ilaçlara hazır mı diye kontrol olacaksınız. Sonrasında regl iken doktorunuzun uygun gördüğü şekilde ilaç (igne veya hap)tedavisi başlayacak ve sonrasında yumurtalarınızin ne kadar büyüdükleri kontrol edilecek boyutları ölçülecek. Yeterli büyüklüğe ulaştığında çatlatma iğnesi verilecek ve iğneden 36 saat sonra aşılama işleminiz olacak. Hastaneye gidip önce eşiniz örnek verecek ve verilen örneğe gerekli yıkama işlemi yapılacak ve sonrasında size ince bir katater yardımı ile sağlıklı spremler verilecek.
Kendi adıma şunu söyleyebilirim aşılama işlemi idrara sıkışık halde yapiliyor ben gündelik hayatimda da çok zor idrarımı tutabilen biriyim yani sıkıştığım anda lavaboya gitmem gerekiyor sıkışmış halde o işlemin yapılması ve sonrasında uzanıp belli bir süre beklemek gerekiyor. O geçen süreler bana ölüm gibi biseydi
o kadar sıkıştım o kadar zorlandım ki anlatamam. Koltuktan kalkarken kesin tutamayacagim rezil olacağım diye düşündüm ama öyle olmadı çok şükür. Sıkışık olma sebebi de şuymuş idrar torbası rahme baski yaptığında rahim daha düz bir hal aliyormus onun için sıkışık olmak gerekiyormuş.
Bunların haricinde ağrılı acılı sancılı kanamalı vs bir işlem değil rahat olabilirsiniz. Normal vajinal muayene gibi düşünebilirsiniz. Tek sıkıntı idrara sıkışık olma hali
Umarım süreciniz pozitif sonuçlanır