• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ve tüp bebek

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
Aşılama ve tüp bebek için belirli bir prosedür var mı? Yani özel bir hastaneye gidip biz bir yıldır uğraşıyoruz ama bebeğimiz olmuyor aşılama yaptırmak istiyoruz demek yeterli mi? Ya da tüp bebek. Yoksa bazı zorunlu aşamalar mı var?

özel hastanede zorunlu aşama yok

ama test ister yani her ikinizden de

örneğin bizde sıfır sperm sonucu ile gittik

buna aşılama olmaz tüp bebek dedi

benim sonuçlara baktı sende sorun yok başlayalım dedi

tedaviye başladıktan sonra 11 ay geçmeden bebek kucağımızda idi

Peki sakıncası yoksa biraz daha bilgi verebilir misiniz? Aşılama nasıl oluyor? onda da birden fazla embriyo mu döllüyorlar? Bir de ücretleri nasıldı?

Peki sakıncası yoksa biraz daha bilgi verebilir misiniz? Aşılama nasıl oluyor? onda da birden fazla embriyo mu döllüyorlar? Bir de ücretleri nasıldı?

aşılama bilmiyorum

zira bize aşılamadan sonuç alamazsınız direkt tüp bebek dedi

oğlum 2010 doğumlu ilaçlar dahil 5000 civarı idi

ben doğuma kadar aynı doktorla devam ettim 12. haftada başka doktora da gidebilirsin artık demişti

o da ayrıca bir masraf tabii doğum da ama benimki şehrin en büyük özel hastanesi idi daha makul olanı da vardır yani

mesele 9 yumurta döllendi 1 i iyi diğerleri 2. sınıf dediler 3 tane transfer ettiler o zaman sınır yoktu 1 tanesi tutundu

tüp bebek süreci bize çokkk uzun olur imajı çizmişti ama Ekim ortası başladık Aralık başında hamile haberini aldık

Hmmm.Teşekkür ederim. Biz 10 yıllık evliyiz. Artık biyolojik saat yapacaksan yap diyor. Yaş 34 çünkü.Tahminimce bizim de normal yollarla olmaz.Şimdiye kadar hiç bu konuda doktora gitmedim ama öyle düşünüyorum.Zaten ne benim ne de eşimin bebek için gerekli olan düzenli ilişkiye Girme durumuna uyum sağlayacak ruh halimiz ve zindeliğimiz yok.Hafta içi saat 5:30 da kalkıyoruz.Akşam olunca kolumuzu kaldırmaya halimiz olmuyor. Cumartesi de çalışıyorum. Benim yumurtalar da tembelliğe alışmıştır bu yıllarda.Sanki duruma göre 6 ay deneyip,arkasından duruma göre aşılama yada tüp bebek daha mantıklı gibi. Keşke ikiz olsa diyoruz bazen. Hayırlısıyla çok güzel olurdu

Merhaba arkadaşlar.
Sizden bilgi almak istedim. Ben regl tarihimin 4.günü menogon 75 lik iğneden olmaya başladım ve 8 gün oldum. Doktor kontroline gittim ve ertesi gün çatlatma iğnesini oldum, sonrasında 1 gün geçti ve aşılama yapıldı. Bugün aşılama sonrası 7.günüm. düne kadar sol kasığımda sanki adet olcakmışım gibi ağrılar oluyor, ara ara ve geçiyordu. Sürekli gaz sorunum devam ediyor, şişkinlik hat safhada, göğüslerim çok şişti özellikle uçları elleyince acıyor. Ama bugün şuana kadar kasığımda ağrı yok. Tutmuşmudur sizce? Çok kötü durumdayım uykularım kaçıyor tutacak mı diye... Lütfen yardımcı olun.Teşekkürler.

bence ikinizdede bi problem yoksa aşılamayı yaptırma. hem tutma şansı normal ilişkiyle aynı hemde tüp bebekte kullanılan ilaçlar kullanılıyo gereksiz ilaç almış oluyosun.tüp bebekten tek farkı çatlatma iğnesinden sonra yumurtalarını toplayıp dışarda döllüyolar sonrası gene aynı.ben 2 kere aşılama yaptırdım sonuç hüsran zaman kaybı ve sağlıklı yumurta kaybıydı.nedense daha çok umutlandım ama hiç gerek yok.direk tüp bebeğe başla aşılamayla kendini yıpratma derim.
Merhaba arkadaşlar.
Sizden bilgi almak istedim. Ben regl tarihimin 4.günü menogon 75 lik iğneden olmaya başladım ve 8 gün oldum. Doktor kontroline gittim ve ertesi gün çatlatma iğnesini oldum, sonrasında 1 gün geçti ve aşılama yapıldı. Bugün aşılama sonrası 7.günüm. düne kadar sol kasığımda sanki adet olcakmışım gibi ağrılar oluyor, ara ara ve geçiyordu. Sürekli gaz sorunum devam ediyor, şişkinlik hat safhada, göğüslerim çok şişti özellikle uçları elleyince acıyor. Ama bugün şuana kadar kasığımda ağrı yok. Tutmuşmudur sizce? Çok kötü durumdayım uykularım kaçıyor tutacak mı diye... Lütfen yardımcı olun.Teşekkürler.
moralini bozmayı hiç istemem bende bu aşamalardan geçtim çünkü.kendini bu kadar inceleme belirtiler genelde psikolojik oluyo çünkü.bu bekleme süreci çok sıkıntılı gerçekten.bekleme döneminde kafanı meşgul edecek rahatlatacak bi iş bul kendine bence.el işi olabilir mesela.dua çok rahatlatıyo insanı ayrıca.bide tavsiyem çok beklentiye girme olmama ihtimalini kabul etmeye çalış zor olsada.umarım Allah en hayırlı zamanda nasip eder

Back
X