Aşılama ve tüp bebek hakkında bilgi

Babyonline

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
135
167
103
37
Arkadaşlar merhaba;
Yakın zamanda aşılama yada tüp bebek yaptıranlar bilgi verebilir mi aşamalar hakkında ? Birde benim eşimde sperm azlığı var bende ise herşey yolunda..Bu durumda olanlarda yazabilir mi?

Ben de aynı durumdayım aşılama yaptırdık tutmadı doktor bu ay dinlen bi sonraki ay tekrar aşılama yapalım dedi bu zor bir süreç ve bu iş artık ticarete dönmüş durumda maalesef

Merhaba bende aşılama oldum 5ay önce bir dış gebelik yaşadım ve ölümden döndüm doktorum sayesinde sonra yine bebek olmayınca adet gecikmesiyle doktora gittim doktor kist ten korktu ama kist ye yoktu adet oldum sırasıyla anlatim önce adeti 3. Günü çağırdı alttan ultrasonla baktı durum nedir kist varmı diye bişey yokmuş 5.günü klomen kullandım bitikten sonra çağırdı yumurtam oluşmuş beni gün gün takibe aldı yumurtanın durumuna baktı yumurta 21mm olunca iğne yaptı çatlaması için 36 saat sonra eşim sipermlerini yıkattıktan sonra aşılama yaptı ve düşük olmasın diye ilaç verdi şimdi 3.günüm inşallah olur

İnşallah tutar, ben de adetin 2. günü muayene oldum hemen gonal-f iğneye başladım 8 gün kullandım sonraki gün çatlatma iğnesi yaptım 36 saat sonra aşılama. Ben de düşük olmasın diye ilaç kullandım progestan hap yanlız ben de çok kötü etkilere sebep oldu ilacı aldıktan 45 dk sonra baş dönmesiyle bayılma derecesine gelerek uyku hali ve görmede bulanıklık, bi arkadaşımla görüştüm tüp bebek yaptırmıştı o bu ilacı vajinal yoldan almış, bazı doktorlar da jel veriyorlar o da içerde birikiyormuş, senin ki hangisiydi?

Canım progestan kullanıyorum ağızdan vajinadan da veriliyormuş bu ilaç eczacı dedi ama doktor bana bişey demediği için içiyorum evet bende baş dönmesi ve çok uyku yapıyo olsun en azından dinleniyorum diye düşünüyorum allahtan hayırlısı rabbim dualarımızı kabul eder inşallah

Benim de aynı şekilde oldu doktor yurtdisindaydi diye soramadim ama sana tavsiyem en ufak kafana bişey takildiginda ara git sor, Allah hayırlısı ile emeginizin karşılığını verir inşallah canım..

Sonucun nedir

Merhaba;
Ben de 1 aşılama 1 tüp bebek işlemi gördüm.
Aşılama da iğneleri kullandım ama tüpte kist oluştuğu için sperm enjekte edilmeden sonlandırıldı. Tüp bebekte 1 adet yumurta toplandı. Kalitesiz olduğu için döllenmedi. Şimdi tekrar aşılama için regl olmayı bekliyorum .

Neden tekrar aşılama? Tüp bebek daha olası değil mi?

Tek sebebi var MADDİYAT. Rapor almak için başladım tekrar
Allah emeginizi boşa vermesin, ben tüp bebek hakkı 2 tane zannediyordum, inşallah 2. Ye gerek kalmaz aşılamada tutar hayırlısıyla.. ben de 1 aşılama oldu geçen ay tutmadı bi ay dinlen dedi doktor zaten halihazırda bisürü ilaç kullanılıyor bari tüp bebek yaptiralim dedik adet günümü bekliyorum bende..

Evet doğru 2 aşılama olumsuz sonuçlanırsa rapor çıkıyor. Ben geçen sene Kasımda aşılamaya başladım iğneleri kullandım ama 2. folükül takibimde kendini yumurta zanneden bir kist oluştuğunu ve bu kist büyümeye devam ederse ameliyat gerekebilir dediler. 3. folükül takibimde 3 mm olmuş 5 olursa sorun filan dediler. o yüzden sperm enjekte edilmeden tedavim yarım kaldı. Adetle kist akacak dediler. Adetinde gel dediler ama sonra 57 gün sonra adet oldum. olamadığım zaman zarfında bir kaç defa gittim adet olamıyorum filan sökücü verdiler yine olamadım ee gebelikte yok . Devlet hastanesinde zaten bir gördüğün doktoru bir daha göremiyorsun. Ters doktora denk geldim dedim endişeliyim, adet olamıyorum beni tersledi . çıkış o çıkış dedim daha gelmem ama büyük konuşmuşum. =) 57 gün sonra adet olunca ben direkt tüp bebeğe başladım 1 yumurta alındı oda kalitesiz olduğu için döllenmedi, hüsran yani. Şubat adetimde kürtkçü dükkanına gittim, aşılama için sırf rapor alayım diye . rahim duvarın kalın kist olabilir dediler . hoba adet bitsin 15 gün sonra gel sulu ultrason yapcaz dediler Mart 5 te sulu ultrason oldum. Kist yok dediler zaten şükür yoktu da emin oldular. Ve ben yine geciktim 8 gün. Ne zaman bu hastaneye gitsem ben adet olmakta sıkıntı yaşıyorum. Benim hikayem böyle. Herkes bu dönemi farklı şekilde atlatıyor, geçiriyor. ben psikolojik olarak çok ağır geçiriyorum.. Çift rahim olduğum içi n her yeni doktor benim için eziyet rahim ağzını elle muayene ederek bakıyorlar. yumurta toplamaya giderken sanki sezaryana gider gibi gittim. o kadar umutluydum ama kapılar birbir kapandı.

Ben senin yerinde olsaydım ikinci aşılamayı da yaptırır öyle tüp bebeğe geçerdim. Rapor ile hem daha uyguna yaptırırsın, hemde daha çok yaptırma şansın olur. Ben keşke sabır etseydim de rapor ile gitseydim tüp bebeğe diyorum.

B
Ben aşılamayı da zaten özel hastanede yaptırdım, devlet çok sıkıntılı dediğin gibi ki gittiğim özel hastanede bile tıp dünyasından tiksindim. Gittiğim hastane hijyen bakimindan midemi bulandirdi, doktor yetersiz bilgilendirdi, progestani ağız yoluyla kullandım beni mahfetti günlerce dengemi kaybettim gözüm bulanık görüyordu yeni yeni toparlaniyorum. Bir de sadece bu işle ilgilenen bir merkeze gitmek istiyorum. Sehirdisinda Ankara da nova art diye bi yerde deniycem git gel masraf olcak maddi manevi yorulacagiz ama en azından içime sinecek. İkinci aşama için süreç aynı zaten o kadar yol gidip ilaç kullanmaktansa tüp bebek daha olası gibi geldi. Zaten raporla tüp bebek sadece devlette geçerli dimi? Çok kötü şeyler yasamissin inşallah tekrarı olmaz, bıkmadan usanmadan deniycez mecbur. Çaba bizden takdir Allah tan..

Rapor geçen özel hastaneler tüp bebek merkezleri var, Ankarada bahçeci tüp bebek merkezinde gçiyor mu bilmiyorum ama istanbulda bahçeci umut tüp bebek merkezinde geçiyor. doğru " Benim en ziyanda olan kulum benden ümidini kesendir " demiş Allah C.c. inşallah tez zamanda çabalarımızın karşılığını alırız.

Arkadaslar merhaba,
Asilama yapilirken idrara sıkışık mı olmak lazim?? Şimdi bir yerde okudum ama emin olamadım.. Aşılama yaptiranlar yardımcı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…