aşılama şansım tedavim nedir?

Hijyenik

♥♡♥ Rabbi heb li mines salihiyn...♥♡♥
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
880
1.094
33
iyi akşamlar hocam,20 aydır bebek isityoruz gecen yıl mart ayında kimyasal gebelik geçirdim. kasım ayında hsg çekildi temiz çıktı eşimn semen testinde de hiç bi problem yok 24 yaşındayım hormonlarımda problem yok adetlerim düzenli ama kilolu oldğum için hafif pko var dedi doktorum...kilo çok mu engel gebeliğe.. tiroid şeker vs.problemim de yok doktorum aşılama önerdi sizce aşılmada şansım nedir yaptırmalımıyız??.. birde hocam teyzemn 9 yıl çocuğu olmamış tedaviyle oldu.kan ısısı düşükmüş..genetik olabilr mi bu tür problemler ve bunu hangi testleri yaptırarak anlarız şimdiden teşekkürler :)

Canım adetin düzenliyse şansın yüksek. Doktorlar aşılamada %15 şans veriyor ama bence düzenli adet gören, hormonları düzgün olan kişilerde şans yüksek benim ilk denemede tutmuştu.

Canım
Canım kendimi gördüm bi an okurken yasimiza kadar herşey ayni :) bende kimyasal gebelik yaşadım ondan 2 sene sonra 3. Asilamamda tuttu çok şükür kilo büyük etken benim insulin direncim normal olmasına rağmen doktorun seker hapı verdi ve 65 kilodan 51 kiloya düştüm öyle aşılama yaptı boşuna olur diyordu ve %20 sans verdi her seferinde son ay ek olarak aşılama yapmadan önce ben kendi aklimla birkaç gün bebe aspirini ve folik asit içtim o kadar doktorun dediklerine harfiyen uydum ve eğer aşılama yaptırır san son asilamamdaki tecrubelerimden yararlanmak istersen anlatmak isterim Rabbim sizede en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin bana da inşallah sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin amin.

cevabn içn sağol canm Rabbm sağlıkla kucağınza almayı nasip etsin... aşılaman özel hastanede mi oldu

Merhabalar :
Vucut kıtle ındeksı 25-28 ın uzerıne cıktıkca polıkıstık durum da beraberınde olunca adet düzensızlıgı ve yumurtlamada tembellık yapabılmekte . ( sızın duzenlı adet gormenız olumlu bır bulgu) Ayrıca fazla kilo olusu gebelıkte bir mıktar düşük oranını artırabılmekte. Bu durumda tiroıd fonksıyonları oldukca onemlıdır. Tıroıd bezının yavas calısması kıloda artısa ve olumsuz gebelık sonuclarına yol acar. Endokrınolog ıle gorusmenız uygun olur. Ayrıca kılo artısı gebelıkte gızlı tansıyon, gızlı şeker e yol acarak gebelıgı olumsuz etkılemekte.Bu durumda dietısyen kontrolunde normal kıloya düşmenız faydalı olucaktır. Gebelık için Yumurtlatma -asılama yapılabılır . Asılama basarı sansı %10-15 cıvarındadır . Üreme ıle ılgılı hekım ıle temas kurmanız halınde rahım -tup fılmı, sperm test sonucları , muayene bulgularınıza gore tedavı seceneklerı uzerınde karar verılebılır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…