• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık AŞILAMA OLANLAR LUTFEN GELSIN

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

glsmayn16

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2019
8
3
6
33
Mrb bayanlar ben yarin catlatma ignesi vurulup sali gunu asilama yaptiricam ama nereye baksam kimsede ilk seferde tutmamis sebep ne acaba :( cok umudum var doktorum cok iyi 2 senedir cocuk istiyoruz olmuo bir tupum kapali oldugu icin asilamaya karar verdik. Ilk asilamada tutan var mi ?

Çünkü aşılamanın başarı oranı çok düşük tabi ki hamile kalanlar var fakat ha doğal yolla ilişki yaşamissin ha aşılama yaptirmissin bu sebepten başarı oranı düşük oluyor.

Mrb bayanlar ben yarin catlatma ignesi vurulup sali gunu asilama yaptiricam ama nereye baksam kimsede ilk seferde tutmamis sebep ne acaba :KK43: cok umudum var doktorum cok iyi 2 senedir cocuk istiyoruz olmuo bir tupum kapali oldugu icin asilamaya karar verdik. Ilk asilamada tutan var mi ?
Rahim filmi çekerken verdikleri sıvı o kanalları aciyomus gebelik kolaylasiyomus diye duydum

Çünkü aşılamanın başarı oranı çok düşük tabi ki hamile kalanlar var fakat ha doğal yolla ilişki yaşamissin ha aşılama yaptirmissin bu sebepten başarı oranı düşük oluyor.
Dogal yolla iliski ve asilama arasinda cok fark var bence bi arastirin :) boyle yazarak insanlarida umutsuzluga suruklemeyin

Bizim erkek infertilitesi canım ilk aşılamamızi şubatta olmuştuk 3 yumurtam büyümüştü tutmadı malesef Bu ay 2. Aşılamami yaptırdım 2 yumurtam büyüdü klomenle 5. Günüm bugün bakalım sonuç ne olacak . Bizde gelecek ay 2 Yıllık evli olcaz

2 kez oldum tutmadı. Dogaldan yuzdelik oran olarak hiç bir farkı yok. Anca erkek infertilitesi olur ise biraz daha şans var o da spermlerin kalitelisi seçilmesi adına. Aslında doktorlar bunun çok düşük başarı olduğunu tüp bebeğe geçme adına bir adım olduğunu söylüyor zaten. tutanların da şans işi artık. Şans sizinle olsun

Ben de iki kez aşılama yaptırdım tutmadı, tutmazsa üzülmeyin kadın infertilitesi olması durumunda olasılık düşüyor maalesef. Kaldı ki her şey mükemmel olsa bile %20 ihtimal veriyor doktorlar en fazla. Yani uygulanan yöntem en az ilaçla doğala yakın bir şekilde gebe kalınmasını sağlamak. Tek tüpüm tıkalı demişsiniz tek problem buysa , aşılama olduğunuz ay sağlam tüpten yumurtlarsanız hamile kalmanız daha olası.

Dogal yolla iliski ve asilama arasinda cok fark var bence bi arastirin :) boyle yazarak insanlarida umutsuzluga suruklemeyin
Malesef aşılama başarısı yüzde 8-10 arası. Benim tutmadı. Yuzde 90 başarısız bı tedavi neden hala uygulanıyor anlamıyorum. İns siz hamile kalırsınız

Ben yaptırmadım ama doktorumun anlattigi kadariyla vajina ile rahim arasinda bir kanal varmış ve bu kanal bir sıvı ile doluymuş (servikal mukusu) . Bu sıvi spremlerin geçişini engelleyebiliyormuş.Biz ktater ile bu sıvıyı gecip rahmin icine,yumurtaya en yakın tarafa bırakıyoruz demisti.Tabi gebe kalma şansı %20 . Ama sorunu olmayan veya sprem sorunu olanlar deneyebilir brnce

Ben yaptırmadım ama doktorumun anlattigi kadariyla vajina ile rahim arasinda bir kanal varmış ve bu kanal bir sıvı ile doluymuş (servikal mukusu) . Bu sıvi spremlerin geçişini engelleyebiliyormuş.Biz ktater ile bu sıvıyı gecip rahmin icine,yumurtaya en yakın tarafa bırakıyoruz demisti.Tabi gebe kalma şansı %20 . Ama sorunu olmayan veya sprem sorunu olanlar deneyebilir brnce
Bu servikal mukus olayı tam olarak benim olayım yazmak istedim.☺️ Aslında bu servikal mukus doğru çalıştığı vakit spermi daha hızlı ulaştıran bir olay. Ben de konjenital adrenal hiperplazi adında bir rahatsızlık var ve androjen hormon baskın olduğu için bu mukusun yapısı bozuyormus yani bir nevi vücut spermi virüs gibi görüp yok ediyor. Bu sekilde olan olaylarda aşılama faydalı diyolar ama kaldı ki bana 2 kez oldu tutmadi. 4 yıldır hastanelerde burada vs belki yüze yakın kişiyle konuştum tutan da bir elin parmaklarıni gecmez. Zor iş ya. Rabbim kimseye aratmasin

Bu servikal mukus olayı tam olarak benim olayım yazmak istedim.☺ Aslında bu servikal mukus doğru çalıştığı vakit spermi daha hızlı ulaştıran bir olay. Ben de konjenital adrenal hiperplazi adında bir rahatsızlık var ve androjen hormon baskın olduğu için bu mukusun yapısı bozuyormus yani bir nevi vücut spermi virüs gibi görüp yok ediyor. Bu sekilde olan olaylarda aşılama faydalı diyolar ama kaldı ki bana 2 kez oldu tutmadi. 4 yıldır hastanelerde burada vs belki yüze yakın kişiyle konuştum tutan da bir elin parmaklarıni gecmez. Zor iş ya. Rabbim kimseye aratmasin
"konjenital adrenal hiperplazi" ismi çok karizmatikmis canım 😅 keşke kendide öyle olsaymis😒

Mrb bayanlar ben yarin catlatma ignesi vurulup sali gunu asilama yaptiricam ama nereye baksam kimsede ilk seferde tutmamis sebep ne acaba :KK43: cok umudum var doktorum cok iyi 2 senedir cocuk istiyoruz olmuo bir tupum kapali oldugu icin asilamaya karar verdik. Ilk asilamada tutan var mi ?
benim tuttu canım asla umutsuzluğa kapılmayın.

Merhaba Kızlar;

Bende 4 eylül tarihinde aşılamamı oldum, bende pko vardı, eşimin değerleride iyi değildi. ilk başta aşılama ile başlamak istedik. Bugün çatlatma iğnemin 12. günü. Dün 11. günüydü ve test yaptım 2. çizgi silik çıktı. Çarşamba günü kan tahlili yaptırmamı istedi doktorum. Ama son günlerde ara ara kasıklarımda adet olacakmışım gibi ağrı oluşuyor.

Bu belirtiler normal mi ? Tecrübesi olanlar biraz bahsedebilir mi ? Tabi ki herkesin bünyesi farklı reaksiyonlar göstermekte ama yine de neler yaşadınız merak ediyorum.

Back