- 24 Eylül 2022
- 649
- 367
- 35
- Konu Sahibi moral arayan
Arkadaşlar merhaba.2 Yıllık evliyim.evlendiğimizden bu yana çocuk istediğimiz için korunmadık.evliliğimizin 5.ayında hamile kaldık fakat kimyasal oldu.sonrasında 15 ay hamile kalamadım.klomen kullandık,femara kullandık sonuç negatif oldu.her şey normal diyor doktor kendiliğinden olur diyor.tüp bebek için karar kılmıştık özel doktorda ama ilaçlar ters tepki yaptı ve adet olamadım.doktorum biraz bekleyelim dedi o sırada biz devlette önerilen başka doktora gittik.doktora gittiğimizde adet gecikmemiz vardı ve kan tahlili verdik negatifti.Bunun üstüne doktor adet söktürücü verdi ve kullanırken vücudumdan şüphelenip tekrar kan tahlili verdim ve hamile olduğumu öğrendim fakat yine kimyasal oldu.şimdi devlette devam edersem ilk süreç aşılamaymış sanırım ve tutma oranı tüp bebeğe göre düşük diyorlar.yaşım 34 eşim 38 yaşında.amh değerim yaşıma göre sınırda eşimin tahlilleri iyi.size sorum devlette aşılama mı yaptırayım yoksa özele gidip direk tüp bebek tedavisine mi başlayayım.Y ada devlet direk tüp bebek yapıyor mu?