merhaba tüm anne olmak için aşılamaya başvuran herkese.
tedavi sürecimde sizlerin yazdıklarını sürekli okudum. bende o aşamada gün gün not aldım sizlerle paylaşmak adına.
doktorum çamlıca medicana da görev yapan opr.dr.ömer faruk vanlıoğlu
ekibi ile birlikte disiplinli hijyenik güler yüzlü çalışıyor . ön görüşmeyi asistanı ile yapıp detaylı bilgi almanız mümkün.
gelelim sürece
dr.ile ilk görüşmeler sonrasında
histereskopik muayene yapıldı
sonrasında polip saptandı ve polipler alındı.
adet tarihimin 2.günü aşılama için ilk adım atıldı
gonal f kullandım günlük 75ml yaptım
19 eylül 15 te (adetin 2.günü) ilk iğne ile başladım
28 eylül 15 e kadar hergün 75 ml olmak üzere toplamda 10 gün karından iğneleri yaptım . 28 eylül de tekrar muayene oldum ve yumurtaların yeterli dereceye geldiğini gören dr . aynı günün gecesi çatlatma iğnesini uygulamamı istedi. uyguladım.
aşılama işlemi 30 eylülde gerçekleşti
şunu belirtmem gerekiyor elbette herkeste aynı belirtiler gözükmemektedir.
Aşılama günü akıntım ve kanamam (hafif) oldu .bunun nedeni işlem sırasında rahim ağzının zorlanması. Kasıklarda ağrı.
2.gün halsizlik vardı iğnelerin etkisi birazda stresten
3.gün akıntı ve biraz ağrı
4. yorgunluk ve lekeli akıntı
5.kahverengi lekelenme . Göğüslerde ağrı şişlik sabah bulantı (gonalf nin etkilerigebelikle ilgisi yok).akşam sol yumurtalıkta hafif ağrı.
6.gece mide yanması
7.kahvaltı sonrası mide bulantısı . sürecin stresinden kaynaklı stres.Bu arada iğneler den iştah tavanda yaptı :)
8. bugün tartıldım süreçte 2 kg almışım
9.uyku hali
10.
11. gaz
12.uyku halsizlik.
13.duygusal
14. dayanamadım artık bhcg ye baktırdım. sonuç 114 (pozitif). dr.asistanı ile görüştüm . 2 gün sonra tekrar yapıp artışın normalliğine bakılacak.
15.
16.uyku hali
17.tekrar bhcg ye baktırdım artık 464 ve oran iyi gözüküyor. ilk muayene 6.haftada kalp atışına ve diğer durumların normal olup olmadığına bakılacak.
aslında ilk 3 ay gebeliğinizi bilmesi gerekenler bilmeli sonrasında daha farklı bir durumla karşılaşırsanız her gören bebek nasıl cinsiyeti nedir vsvs sizi üzecek sorular sorar.
hepinize sevgiler
umudunuzu kaybetmeyin