Aşılama aşılama için tüplerin açık olmasımı gerekiyor??????

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

milkshake

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2008
4.064
7
116
Diğer
kızlar az çok çoğunuz artık geçmişimi biliyor geçen sene dış gebelik geçirdim ve tüpümün teki tıkalı 2 aydır klomen tedavisi görüyorum sonuç alamadım geçen ay hiç yumurtlama oluşmadı bu ay ne olacak bilmiyorum yarın dr. gidicem bu ayda sonuç alamazsak 1 ay daha şansım var eğer olmazsa bir sonraki aşama yani aşılamaya geçeceğiz....

fakat az önce tüp bebek sayfasında aşılıma için tüplerin açık olması gerektiğinden bahsetmişler ve benim tüpümün teki tıkalı yinede aşılama olurmu yoksa direkt tüp bebeğemi geçmemiz gerekiyor............

yardımlarınıza ihtiyacım var kızlar tüpünün teki tıkalı olup aşılama yaptıran varmı yada hamile kalan varmı............ hepinize teşekkürler.....

ayrıca birşey daha sormak istiyorum ben aşılamayı hastanede değilde tüp bebek merkezinde yaptırmak istiyorum bunun için rapor falan gerekiyormu yoksa biz kendimiz mi karşılıyoruz masrafları.....

aşılama yaptıran arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum nolur biri bana cevap versin bu sitede birçok aşılama yaptıran var.....

canım hiç bilgim yok ama ıkalı olmayanla hamile kalabilirsin diye düşünüyorum, bilen biri mutlaka yardımcı olacaktır. allah bebiş versin

canım aşılama yapılması için tüpün açık olması lazım..ilaçla açık tüpün olduğu yerde yumurtlarsan olur...önemli olan tüpe salındıktan sonra spermle döllenmesi....

yani aşılama biraz zormu diyorsun canım..... ozaman ne zaman açık olan tüpümden yumurtlarsam onumu beklicez yani belki 1 ay belki 3 belki 5 ay ne zaman diğer taraftan yumurtlarsam.... offffffff ne yapıcağımı bilmiyorum.....

milkshake aşılama normal ilişkiyle kalmakla aynı gibi hemen hemen..
sadece spremi biraz daha ileriye bırakabilirler ve
doğru günü belirledikleri için daha kesin sonuca götürür..
yani sağ tüpünde sorun varsa aynı şekilde olur..
ben de sağ tüpümde bi dış gebelik yaşadım..
benim de sağ tarafımda yapışıklık var.. ve genelde sağdan yumurtluyorum malesef..
o yüzden şansım düşüktü yani..1,5 yıldır kalamıyorum
1 aşılamam var..olmadı
şu anda tüp bebek tedavisine başladım..
doktoruna sor bence.. kalamzsın diye bişey denemez çünkü diğer tüpün açık..
ama şansın düşükse tüp bebeği düşünebilirisn..

zor değil canım ama açık olan yerde yumurtlamayı beklemen gerekir.kapalı olandan yumurtlarsan hamile kalamazsın..ama genelde 1 ay birinde büyüse 1 ayda diğerinde büyüyor..2 ayda olabiliyor...bilemezsinki.allah nasip ederse ne olursa olsun olur...şansın %50 yani...:CüvCüv:

valla ben 6-7 ay takip yaptırdım .. hep sağdan yumurtladım birinde bile soldan büyümedi..
ben de eskiden bi sağdan bi soldan sanıyodum ama değilmiş cnm yaa..

bilmiyorum canım 2 aydır yumurtam yok hiç yok bu ay 2 doz klomen kullanmaya başladım bilmiyorum bu ay kasıklarımda ağrı var yarın ultrasonda göreceğim yumurta varmı yokmu bilmiyorum anlayacağınız.... bir ay sağdan bir ay soldan diye birşey yok bu süre değişebiliyormuş demekki ben 2 aydır soldan yumurtladım tıkalı olan yerden ve o yüzden yumurtam yok ve kaç ay daha soldan yumurtlayacağım belli değil malesef.... allahım sen bize sabır ver inanın günler geçmek bilmiyor.....bilmiyorum aşılamada yada tüp bebek şansım ne ama hangisi daha iyi olacaksa onu yaptırmak istiyorum.... hoş zaten aşılama içinde tüp bebek merkezine gitmek istiyorum sanırım ordaki dr.lar benim için uygun olanı söylerler sanırım..... rabbim sen hepimizin yardımcısı ol......

valla ben 6-7 ay takip yaptırdım .. hep sağdan yumurtladım birinde bile soldan büyümedi..
ben de eskiden bi sağdan bi soldan sanıyodum ama değilmiş cnm yaa..

canım sanırım aşağı yukarı aynı dertten muzdaribiz.... şimdi senin sağ tüpün tıkalı benimse sol ve ikimizde dış gebelik geçirmişiz..... benimde 2 aydır yumurta takibi yapılıyor ve ufacıkta olsa bir yumurta göremedi dr. bakalım bu ay ne olacak bilmiyorum.....seninde benim gibi hiç yumurtan yokmuydu yoksa varda büyümüyormuydu...... sen tüp bebegemi başladın peki onda nasıl olacak ozamanda eğer tıkalı olan tüplerden yumurtlarsak yumurta oluşmaz nasıl tüp bebek olacak.... offf inanın artık kafam almıyor ne yapacağımı bilmiyorum....

milkshake canım,
açık olan tüpünden yumurtlarsan şansın var tabi.
ilaçlarla yumurtlama şansın daha yüksek. ama gerçek olan şu ki, aşılama da şans %25'se, bizim gibi tek tüpü tıkalı kişilerde %12'ye iniyor.
bende aşılama geçirdim. açık olan tarandan yumurtalarımda oluştu ama olmadı. bu birazda kısmet işi canım. burda tek tüple hamile kalan bir çok arkadaşımız var canım.. dene bence aşılamayı.

inşallah güzel haberlerle dönersin cnm..
belirsizlik kadar kötü ve yıpratan bişey yok..

tüp bebek merkezine gitmen iyi olur..
çünkü doktor olanaklarınca tedavi düşünüyo gibi geliyo bana..
benim daha önceki doktorum hep olucak dedi ama 1.5 yıl olmadı..

sonra gittiğim doktor boşuna oyalanmayalım dedi
tüp bebeğe geçelim dedi.. benim yaş faktörüm de var cünkü..
bu oyalanmayalım lafı öyle güzel geldi ki bana :))

milkshake senin kafan karışmış kıs :))
yumurta oluşmasıyla tüplerin bi ilgisi yok.. tüpler sadece rahme giden yol gibi..
tıkalı olduğunda geçemiyo.. aşılamada yumurtanın ve spremin tüplerde karşılaşmasını sağlıyolar..
tüp bebek tedavisinde ise ilaçlarla çok sayıda yumurta oluşturuyolar..
sonra onları kendileri toplayıp labaratuvar ortamında döllüyolar ve rahme bırakıyolar..
tüp tamamen devre dışı kalıyo yani..

zaten yumurta azsa da tüp bebek tedavisi en uygun seçenek
dediğim gibi ilaçlarla kaliteli ve fazla sayıda yumurta üretiyolar..

kızlar bısey sorcam cehaletımı bagıslayın mesela yumurtam olmamıs dıosunuz ya o ay hıc adet olmuo musunuz yoksa adetle ılgısı yok mu?

canım bende yıllar önce sol yumurtalıktan ameliyat olmuştum ve artık sol tarafım hiç yumurtlamıyor sağ tarafımdan yumurta oluşuyor bende aylarca klomenle tedavi oldum sonuş sıfır ve iki kez klomenle aşılama oldum 3 kezde iğneyle aşılama oldum sonuş yine sıfır en son geçen ay tüp bebek yaptırdım fakat yine olmadı, demek istediğim bana doktorlarım aşılamayla zaman harcama demişti ama tüp bebeğe geçebilmek için mecburen yaptırdım aşılamaları, seninde aşılamada şansın olabilir çünki tek tüpün açık ama şansın düşüktür sen yinede iyi bir doktorla konuş bence zamanını harcama boşa oyalanma derim allah hepimizin yardımcısı olsun

canım tüp bebek yaptırabilirsin sen..bende klomene günde 1 taneyle başladım şimdi günde 4 e çıkardık...4 aydır her ay 2 yumurtam büyüdü ama gebelik olmadı...Tüp tıkanıklıklarının hafif olanları, mikrocerrahiden fayda görebilir ama diğer hastalarda gebelik şansı ancak tüp bebek yöntemiyle elde edilebilirmiş..yani senin hem aşılamada hemde tüp bebekte şansın var...nerden biliyosun bu ayda açık tüpten yumurtlamadığını?

kızlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için sağolun...... bakalım bu ayda olmazsa önümüzdeki ay son kez günde 3 tane klomen kullanmayı deneyeceğim ozamanda olmazsa iyi bir tüp bebek merkezine gitmeyi düşünüyorum ya aşılama yapsın ya tüp bebek hangisini bana uyğun görürse artık....burda çok araştırdım en iyi hastanelerden biride umut tüp bebek hem maddi olarak uygun fiyatı diğer hastanelere göre hemde ekip olarak iyiymiş bakalım artık hangisi olursa..... ama en çok şu rapor olayı kafamı karıştırıyor o kadar presüdür hangi biri yapacağız aylarca bekle sen bize yardımcı ol rabbim.....

ha birde ben dr. tüpümün açılmasını sordum oda bana çok zor dedi ameliyatta biz tüpleri bağlıyoruz gibi birşey dedi yani sanırım açılma ihtimalide yok inşallah diğeride tıkanmaz.....

milkshakecim ben de dis gebelik gecirdim biliyorsun. benim de sol tup yok. sagdan yumurtluyor muyum sag acik mi bilmiyorum. burada rahim filmi fiyati sordum 1500 dolar dediler. mecburen yazin TR ye geldigimde yaptiracam. canim ben ameliyat oldugum ay rahim kendini toparlasin diye corekotu bal tarcin yemistim bol bol. ve doktor bu ay yumurtlamazsin demesine ragmen o ay bile bu karisim sayesinde yumurtladim. ama balin falan iyi olsun. yani mumkunse git para dok, organik bal al marketlerden. kesinlikle tavsiye ederim. inan yumurtalar uzerinde cok etkisi oluyor.

ben de cok korkuyorum 4 aydir deniyorum yok. bu ay sanki sagdan yum,urtladim ama hamile degilim. 7. gun bittiginde kan testi yaptirdim negatif. yani belki bir ihtimal erken yaptirdim.
preseed kullandim, ovulasyon tetsi ile belirlerdim herseyi yaptim ama olmadi. supheleniyorum acaba sag da mi tikali diye odum patliyor. gerci doktor demisti bana laparoskopi oluken ben baktim gayet normal duruyor demisti ama icine de bakmis mi acaba? yapisiklik falan.

canim insallah yumurtalarin buyur. bak bir de ne diyecem. Burada Derya Hakan diye bir arkadas vardi. onun da yumurtalari buyumedigi icin tup bebek yapilamiyordu. sogan kuru denedi ve o ay buyumusler. 3-4 tane sogani kabuklariyla 3-4 e bol. 1 lt su ile 15 dakika kaynat. suyu bir bardak sabah bir bardak aksam ic.mumkunse ac karnina. tadi kotu degil. kokusu biraz kotu. onu da bir dikiste iciyordum ben. iyice sogutunca dolapta gidiyor. bunlari da dene. onun da ilacla buyumedi bu yolla buyudu.

Benimde tek kanalım kapalı çıkmıştı.
Aşılamalarım tutmasada kendiliğinden hamiş kaldım ben.
Aşılama tek tüplede mümkün canım.
İnşallah bebeğine kavuşursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…