Aşı...

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba,benim anneme ve babama aşı sırası geldi ama hangi aşıyı seçsek diye kararsız kaldık.Biontech aşısı olup herhangi bir yan etki ile karşılaşan oldu mu?

Bunun için tek bir şeye yönlendirmek mümkün değil, aile hekiminiz sizi daha iyi yönlendirecektir. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar gösterebiliyor, bazı kişilerde hiç sorun olmuyor. Esas olan korunmak için aşı olmak.

Biontech aşısını oldum. Kol ağrısı dışında bir yan etkisi olmadı. Ama kolum inanılmaz ağrıdı bir gün boyunca

Biontech ilk dozu oldum, hiç yan etkisi olmadı. Çevremden duyduğum en belirgin şikayet kol ağrısı, annemde de oldu. Ekstradan baş ağrısı ve mide bulantısı da olabiliyor.

Merhaba,benim anneme ve babama aşı sırası geldi ama hangi aşıyı seçsek diye kararsız kaldık.Biontech aşısı olup herhangi bir yan etki ile karşılaşan oldu mu?

annem babam anneannem sinovac oldu

ben ve eşim biontech olduk

bizim kolumuz, biraz da başımız ağrıdı geçti

annem hafif grip gibi oldu

babam ve anneannem tepki vermedi onlar 75 yaş üstü

lakin yan etki kişiden kişiye değişiyor, X kişi alerji olmuş dedi eşim ama öyle hastanelik vs değil, falancanın eşi alerji olmuş diye anlatılan rutin bir olay

her vücut farklı tepkiler veriyor ama aşı olunca oturun bekleyin diyorlar

aşı sıramı beklerken de olup beklerken de kimsenin fenalaştığını vs görmedim herkes oldu gitti evine

Biontech...
Yan etkisi kisiye gore degiskenlik gosterir.
Kolda agri yapabilir,kisa sureli ates ve halsizlik de yapabilir.Veya yan etki gostermeyebilir.Bu fizyolojik bir olay,yani sizin bunyenize bagli.
4 puanlik bir sapmasi var,Turkiye genelinde sino yerine Bio tercih ediliyor.

Tüm aile büyükleri sinovac oldu bizde. Bir tek teyzem yatak dösek grip oldu her iki dozdan sonra da.Digerlerinin masallahi var.Biontec ise iki arkadasim oldu.Hic yan etki olmado dediler.Ben de sira bekliyorum 45 yas üstü ne zaman acilirsa olucam insallaj.Konuyu takipteyim.Gecmis olsun herkese simdiden 🙏

Eşimin annesi ve babası biontech oldu ve hiçbir sorun yaşamadılar. Teyzem ve eniştem sinovac oldu. Onların da sıkıntısı yok.

Biontec oldum, iki doz.
İlkinde çok az kol ağrısı oldu -ancak dokununca ağrıyan cinsten- çok hafif ateşim çıktı -37.8-, biraz halsizlik oldu, 1 gün sürdü ve geçti.

2. De kolum daha fazla ağrıdı ama iki doz da tetanosla kıyaslanmaz bile, tetanos beni perişan etmişti kol ağrısından. Biraz sırtım ağrıdı.

Başka da hiçbir yan etki olmadı.

Şuan sinovac aşısı olmak isteyenlere yok deniliyor diye biliyorum ben yani seçme şansı şuan için yok ki zaten benim sıram geldiğinde biontech olmayı düşünüyorum

Biontech tavsiye ederim. Annem sinovac oldu benim yanima bile gelemiyor yurtdisinda bircok ülke henüz sinovaci kabul etmiyor.
Bu arada sinovac olan bir arkadasim iki ay sonra agir bir korona gecirdi izmirde yasiyor. Bu da baska bir bilgi.

sağlık sektöründe çalışan bir grup arkadaşım ve tüm pilot arkadaşlarım biontech oldular.
kol ağrısı hepsinde duyduğum birşey.
bazıları 1 gün kadar 37 civarı ateşlenmiş ama çok kötü hissetmedik dediler.
bir arkadaşım sıradan bir gripte bile acillik olan biridir mesela, detaycıdır da ama biontechten sonra kendini kötü hissetmediğini söyledi.
hepimizin bünyesi farklı. ben de biontech olmayı düşünüyorum. ama diyabetim olduğu için hastane ortamında olacağım kesinlikle.

Esimin cesitli kronik rahatsizliklari olan ailesindeki herkes biontech oldu bir sorun yasamadilar.
Abim biontech oldu bir kac gun bas donmesi yasadi.
Bir akrabamiz asidan sonra zona oldu ama aşıdanmi bilemem.
Sinovac olup sikayet eden hic akrabam olmadi ama

Back
X