Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı yan etkileri...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.193
78
31
Lütfen konum taşınmasın...
Veya ban yemek istemiyorum...
Acil etkileşim almam lazım çünkü...

Dün oğlum 6 ay aşılarını oldu.
Biri canlı aşı... (çocuk felci)
Dün genel olarak hafif huzursuzluk ve eklem yerlerinde kızarıklık oldu... Diz arkası yüzde döküntü vardı ( zaten alerjik bir çocuk bekleniyordu bu tepkiler)

Ama bugün bu çocuk sürekli uyuyor hanımlar.
Gözlerini açamadı yavrum.
1 saat geçiyor geçmiyor uyku uymak istşyor daha başını yastığa koyar koymaz gözlerini kapatıp uyuyor.
Uyanıyor bir süre sonra gözler yarı açık etrafa bakıyor tekrar uyuyor.
Bir kere kaldırdım keyfi iyiydi.
Ama tekrar uyumak istedi.

Lanet doktorumuz da gitmiş yok.

Acile mi gitsek?
Ya da normal mi bu durum?

Alerjik bir çocuk olduğu için tedirginim biraz. Normalde aşılarını yaptırmıyıruz doktorumuz onaylamıyordu ama bu aşı için özellikle yaptırın dedi...
Ay şu an aşırı pişmanım..

benim de kızım aşıdan sonra çok uyurdu. bu kadar stres yapmayın ama içinizi rahatlatmak için bir doktora sorun tabi

Aşı olmasın hasta olsun sürekli gidip gelsinler diye mi aşıyı önermiyordu? Doktor da doktormuş..

Lütfen konum taşınmasın...
Veya ban yemek istemiyorum...
Acil etkileşim almam lazım çünkü...

Dün oğlum 6 ay aşılarını oldu.
Biri canlı aşı... (çocuk felci)
Dün genel olarak hafif huzursuzluk ve eklem yerlerinde kızarıklık oldu... Diz arkası yüzde döküntü vardı ( zaten alerjik bir çocuk bekleniyordu bu tepkiler)

Ama bugün bu çocuk sürekli uyuyor hanımlar.
Gözlerini açamadı yavrum.
1 saat geçiyor geçmiyor uyku uymak istşyor daha başını yastığa koyar koymaz gözlerini kapatıp uyuyor.
Uyanıyor bir süre sonra gözler yarı açık etrafa bakıyor tekrar uyuyor.
Bir kere kaldırdım keyfi iyiydi.
Ama tekrar uyumak istedi.

Lanet doktorumuz da gitmiş yok.

Acile mi gitsek?
Ya da normal mi bu durum?

Alerjik bir çocuk olduğu için tedirginim biraz. Normalde aşılarını yaptırmıyıruz doktorumuz onaylamıyordu ama bu aşı için özellikle yaptırın dedi...
Ay şu an aşırı pişmanım..
İlk asısı galiba,zaten yaptırmıyosanız onu yaptırmanın ne manası varmıs bilemedim🙄
Agır gelmistir muhtemelen.
Ates vs yoksa korkmayın ama acile bi götürün iciniz rahat etsin.
5 aydır ası oluyor bizim bebe bütün asılarda uyur,cocuga mikrop veriliyor sonucta.
Normal bence.

yahu bu kadınlar kulübünde rota aşısının yan etkilerini yazmaya korkuyoruz, hemen aşı karşıtı damgası yiyoruz, ne iş anlamadım. rota bizim için kabustu, çocuğnuzda dermatit, alerji veya benimki gibi böbrek sorunları varsa araştırın, biz çektik siz çekmeyın diye yazmak istiyorum her yere. başka bir konuda anlattım. tekrar yazmayacağım ama bize tüm aşıları yaptıran çocuk doktorumuz bile ikinci dozu yaptırmayın demişti ve yaptıramadık, çocuğum neler çekti ben neler çektim. yan etkileri var bu aşının, çocukların çok az kısmında görülüyor, çocuğunuzun sağlığından eminseniz yaptırın, emin değilseniz aşıdan önce hekime veya hemşireye muhakkak danışın

Aşı olmasın hasta olsun sürekli gidip gelsinler diye mi aşıyı önermiyordu? Doktor da doktormuş..
Ozellikle yumurta alerjisi olan cocuklara asilar 2 yas sonrasina birakilir. O da alerjisi gecmis ise.. anaflaktik sok riski yaratabilir cunku.

yahu bu kadınlar kulübünde rota aşısının yan etkilerini yazmaya korkuyoruz, hemen aşı karşıtı damgası yiyoruz, ne iş anlamadım. rota bizim için kabustu, çocuğnuzda dermatit, alerji veya benimki gibi böbrek sorunları varsa araştırın, biz çektik siz çekmeyın diye yazmak istiyorum her yere. başka bir konuda anlattım. tekrar yazmayacağım ama bize tüm aşıları yaptıran çocuk doktorumuz bile ikinci dozu yaptırmayın demişti ve yaptıramadık, çocuğum neler çekti ben neler çektim. yan etkileri var bu aşının, çocukların çok az kısmında görülüyor, çocuğunuzun sağlığından eminseniz yaptırın, emin değilseniz aşıdan önce hekime veya hemşireye muhakkak danışın

Rota asisi olmayip rotaya yakalanan 45 gun hastanede yatan bebe taniyorum bende.Kus kadar cikmisti hastaneden. Hala daha gelisim geriliği yasiyor.

Konu sahibi benim kizim ozel menenjit asisindan sonra uykulu olmustu ama 2. Gun duzeldi. Doktorunu arayabiliyorsan ara mutlaka.

İlk defa aşı oluyorsa normal ağır gelmiştir ben de yakın zamanda 6 ay aşısı yaptırdım aşı yeri hafif kızardı o kadar uyku hiç olmadı aynı hareketliliğine devam etti . Siz bi doktora gidin . Hiç yaptırmadıysanız bunu niye yaptırdınız ? Nerde kaldı aşı karşıtlığınız ? Üzülüyorum gerçekten 😓

Back