Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşi vurdurmyan var mi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Backyoureyes

Tescilli manyak ben yine seni bulurum ;)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
846
1.289
Bazi doktorlar tavsiye ediyor bazisi ise zehir diyor ..vicdan azabi cekmek istemiyorum ilerde .. Sizce vurulmali mi bebeginize vurdurmayan var mi ..mesela canan karatay vs kesinlikle onermiyor

Edit : yaptirmiyorum mu dedim ? Tekrardan okuyun bir anne olaraj bunu arastirmamdan dogal ne var yanlis yada dogru fikirlerinizi soruyorum

Son düzenleme:
Bende çok tereddüt etmiş olsam da hep vurdurdum.

Çünkü neticesinde gelecek hastalıkların geri dönüşü yok. Allah korusun ya öldürüyor ya süründürüyor Allah çocuklarımızdan uzak etsin.

Aksini tamamen kanıtlayıp gözümüze sokmadıkça aklımızda hep “acaba” kalacak ama başka bi yol da görünmüyor.

Bende çok tereddüt etmiş olsam da hep vurdurdum.

Çünkü neticesinde gelecek hastalıkların geri dönüşü yok. Allah korusun ya öldürüyor ya süründürüyor Allah çocuklarımızdan uzak etsin.

Aksini tamamen kanıtlayıp gözümüze sokmadıkça aklımızda hep “acaba” kalacak ama başka bi yol da görünmüyor.
+1

Bir yanim vurdurma dedi hep ama bir yanim da kararsizdi..esim israrla vurduralim deyince vurdurduk hepsini ..cok zor bir karar..bide doğruluk payi ne kadar bilemiyorum ama aşı vurulmasa ileride olusacak büyük hastaliklarda devlet ilaç ve hastane yardiminda bulunmuyormus..emin değilim bir kac kez duydum ama...

Hic aşı yaptirmamayi dusunmedim annem ozamanin sartlarinda uzun yollari katederek aşılarımızı yaptirmis bende cocuklarimin tum aşılarını yaptırdım

Ama yaptirmayan bir kadın gordum istemiyorum dedi bir kagit imzalattilar yapilmadi aşı

Neden yaptirnak istemiyorsunuz? Suana kadar yaptirmayin diyen bir tane cocuk doktoru gormedim. Tip egitiminiz var mi? Son yillarda marjinal rahat anne modasi. Bakin asi olmayan cocuklar ulkemize geliyorlar. Su cicegi tekrar hortladi. Cocuklugumdan beri su cicegi salgini dimuumadim ama bu sene var.
Goc yollari uzerindeyiz. 1 yas alti cocuk olumlerinin bir cogu rota hastaligindan. Daha hala asi vurdurmayacagim kafasindasiniz.
Neden ya? Bir kadin bana otizme neden oluyorMUS komsumun komsusunun oglu 18 ay asisindan sonra otizm olMUS diyor.
Hep MUS MUS MUS. Bitanesi diyor asilar yurtdisinda yapiliyor turkiyede olsa yaptiririm yahu bizim eczacilara firsat mi veriliyor. Adamlar esnaflik yapiyor be.
Eger asi yaptirmayacaksaniz asisi tamamlanmayan tum bebeklerden uzak tutun cocugunuzu.
Ulkeden silinmeye yuz tutmus hastaliklar birer birer hortluyorken siz asisizliktan bahsediyorsunuz. Internet bilgileri ile dolup tasan beyinler...
Eger ulke tertemiz olsa o malum hastaliklar temizlenmis olsa haklisiniz ama su cicegi verem vs bunlar zamaninda olumcul hastaliklardi... suanda tekrar ulke sinirlarinda gorulmeye baslandi. Yahu doguda surekli artan sayida sark cibani vakalari gorulmeye baslandi dusunebiliyor musunuz?

Neden yaptirnak istemiyorsunuz? Suana kadar yaptirmayin diyen bir tane cocuk doktoru gormedim. Tip egitiminiz var mi? Son yillarda marjinal rahat anne modasi. Bakin asi olmayan cocuklar ulkemize geliyorlar. Su cicegi tekrar hortladi. Cocuklugumdan beri su cicegi salgini dimuumadim ama bu sene var.
Goc yollari uzerindeyiz. 1 yas alti cocuk olumlerinin bir cogu rota hastaligindan. Daha hala asi vurdurmayacagim kafasindasiniz.
Neden ya? Bir kadin bana otizme neden oluyorMUS komsumun komsusunun oglu 18 ay asisindan sonra otizm olMUS diyor.
Hep MUS MUS MUS. Bitanesi diyor asilar yurtdisinda yapiliyor turkiyede olsa yaptiririm yahu bizim eczacilara firsat mi veriliyor. Adamlar esnaflik yapiyor be.
Eger asi yaptirmayacaksaniz asisi tamamlanmayan tum bebeklerden uzak tutun cocugunuzu.
Ulkeden silinmeye yuz tutmus hastaliklar birer birer hortluyorken siz asisizliktan bahsediyorsunuz. Internet bilgileri ile dolup tasan beyinler...
Eger ulke tertemiz olsa o malum hastaliklar temizlenmis olsa haklisiniz ama su cicegi verem vs bunlar zamaninda olumcul hastaliklardi... suanda tekrar ulke sinirlarinda gorulmeye baslandi. Yahu doguda surekli artan sayida sark cibani vakalari gorulmeye baslandi dusunebiliyor musunuz?
Tebrik ediyorum ne kadar doğru yazmışsınız..

Çocuk felci gibi tarihe karışan bir sürü hastalık varken, nasil vurdurmamayi dusunuyorsunuz anlamıyorum. Sonuçta aşı kendini ispatlamış bir tedavi, canan karatay da alanı olmayan herseyde fikir sahibi. Kusura bakmasın ama bu konu çocuk doktorlarının konusu, kendisi bir kenara çekilsin. Çocuklarımızın sağlığı ile oynuyor resmen. Siz niye onca kişi varken bu kadını dinliyorsuniz ki...

Çocuk felci gibi tarihe karışan bir sürü hastalık varken, nasil vurdurmamayi dusunuyorsunuz anlamıyorum. Sonuçta aşı kendini ispatlamış bir tedavi, canan karatay da alanı olmayan herseyde fikir sahibi. Kusura bakmasın ama bu konu çocuk doktorlarının konusu, kendisi bir kenara çekilsin. Çocuklarımızın sağlığı ile oynuyor resmen. Siz niye onca kişi varken bu kadını dinliyorsuniz ki...
2 dilim baklavada ki şeker yüzünden test yaptırmayın diyor sanki hiç 2 dilim baklava yemiyoruz çünkü :işsiz:

Ha birde dün instagramda bir yazı gördüm israildeki insanlar neden kanser olmuyor :deli:Allahım sana geliyorum dedim bu zamanda bu kafalar :olamaz:

Bu da yeni moda ne yapacaklarını şaşırdılar ne söyleyeceklerini de sürekli göç alan bir ülkedeyiz hastaneye acile gidin çocuk dolu, vakalar attı niye daha önce aşı olanlara ne olmuş aşı vuruldu diye zarar gören mi olmuş acaba.
Delinin biri kuyuya taş atar kırk akıllı çıkaramz hesabı.
Daha öncede bununla ilgili konu vardı yorum yazmıştım internnette tv de her söylenen doğru değildir.
Eskiden çaresizlikten aşısızlıktan hayatını kaybeden bir çok çocuk varken şimdi tıp gelişti fırsaylar var ama hep sorguluyoruz.
Yakında biri de çıkar su zararlı içmeyin der burası türkiye millet aya gider biz hala bir yerlerimzden birşey uydururuz geriye dogru gideriz.

Yeni akim bu evet, neye dayanarak boyle birsey ortaya atildi bilmiyorum. Biz de cocukken tum asilarimizi olduk Allaha sukur bir yerimiz eksilmedi. Hayatta en son yapacagim seydir cocuguma karsi risk almak. Böyle birşey ömür boyu vicdan azabı çekmenize neden olabilir. Hele ki su an hastaliklarin kol gezdigi donemde.

Kimin ne dediğini boşverin. Mantığını anlamaya çalışın işin. Aşı nedir, vücudu ilgili mikroplar, virüsler vs. ile tanıştırıp, o hastalikla karsilastiginda asiri tepki vermesini engellemek. Ben süperim çocuğumu hiçbir virüsle karşılaştırmam diyemiyorsunuz, yaptiracaksiniz o aşıları.
Ben zorunlu olmamasına rağmen çocuklarıma Rota virüsü aşısını bile bursuru para sayıp yaptırdım. Sonuç, bir yaşındaki kızımla acil servise gittiğimiz bir gün hemen yan yatakta rota virüsüne yakalanmıs 6 yaşlarında bir çocuk yatıyordu. Çocuk 4 gundur serum yemesine rağmen biz oradayken hala kusuyordu, bir deri bir kemik kalmıs 4 günde. Kızım asılı olduğu için derin bir oh çekip, o yavruya da dua edebildim sadece. Virüslerle nerde karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Gerisi sie kalmış

herseyinbir usulu var demi sizi kibarliga davet ediyorum .. Saldirganliga gerek yok ve ben yaptirmiyorum mu dedim ? Bu soylentiler arasinda sizlere fikrinizi sordum yok cocugunu uzak tut ne demek ya azicik saygi ya ..duzgun cevqpvermiyecekseniz yazmayin ve ben asi yaptirdim bebegime

X