• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşi sonrasi korona

Ya başınız sağolsun. Aşıda kesin korumuyor demek
Kendisi astım bronşit ve koah hastasıydi onunda etkisi ile atlatamadı maalesef kendisi ile aynı hastalığı taşıyan esi yani amcam 3 hafta hastanede yattı ve dün taburcu oldu. Aslında korumuyor değil de bazıları için maalesef yeterli olmuyor sanirim

2 doz sinovac yok hükmünde. Biontechler içinde malasef aşılanmayan ve hastalığı atlatan bireylerden alınan virüsler evrimleşmiş oluyor. Varyant dediğimiz şey tam olarak bu yani evrimleşmiş virüs. Her ne kadar vücut virüsü tanısada değişikliklerine uygun saldırması için zamana ihtiyaç oluyor. Sizin durumda kesinlikle ambulansı aramanız lazım çünkü 5. 6. gün civarında aniden ağırlaşacak durumu. Ağırlaşmadan müdahale edilmesi lazım. Mimleyecekse komşular mimlesin , ölmekten iyidir herhalde. Ah bu eski nesil 🤦

Mimlenmek fikri maalesef bazı insanlarda var, rızası dışında bişey yapmanız zor gibi ikna etmeye çalışın. Boğazından ciğerine kadar hortum sokulduğunda belki de herşey için çok geç olabilir. Aşısı sinovac ise zaten aşısız sayılabilir. Biontech olsa bir nebze ama yine de ihtimal dahilinde ağırlaşabilir. 2 doz biontech aşılıyım astım hastasıyım kolay geçiyor diyemem.. ikna edin..

Afrikada yeni varyant cikmis yine.. valla asili olan kac kisi diyor.. kendimi salak gibi hissediyorum.. hem covit olmuslar hemde agir gecirmisler.. tekrar 3.-4. Doz yaptirmak istemiyolar.

Nasil
Bir doneme denk geldik ya Rabbim

Afrikada yeni varyant cikmis yine.. valla asili olan kac kisi diyor.. kendimi salak gibi hissediyorum.. hem covit olmuslar hemde agir gecirmisler.. tekrar 3.-4. Doz yaptirmak istemiyolar.

Nasil
Bir doneme denk geldik ya Rabbim
Aşıyı tam yaptırıp yinede ağır geçirenleri duydukça millette malesef aşı olup olmama konusunda hala kararsız. Allah herkesin yardımcısı olsun ilk sefer geçirip zor atlatanlar dahada korkuyor. İki doz biontech olan halam hastanede yatmak zorunda kaldı onun o halini gören diğer akrabalar asi oldu yinede hastaneye düştü diyorlar herkes herseyden korkuyor ☹️

Merhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum.kayinvalidem 62 yasinda 2 doz aşı oldu suan koranadan şüpheleniyor.bir akraba hızlı test vermiş almanyadan getirmiş o pozitif cıkmış bas ağrısı kemik ağrısı öksürük ve suan da ateşi de var.doktora malesef gidemiyor sağlık durumu buna müsait degil zaten bu illetide oordankapmış.evde atlatırım aşım var diyor başka bir şehir de bize uzak.gecmisinde malesef kanser tedavisi var iyi şimdi o konuda ama yaşından ötürü endişeliyim.zaten mevcut hastalıklarından dolayı c ve d vitamini kullaniyor günlük. Şimdi çaylar vs de kullanıyorda bu ateş beni tedirgin etti parol içip 1 saat sonra ateş hala 38 olunca tehlike demek degilmidir?olmazsa 112 yi ben arayacagim
Geçmis olsun. Asılarını ne zaman oldu ve hangi aşıdan oldu? Yaşadığım ülkede, Sağlık Üst Kurulu, 2 doz çin aşısı ustunden 3 ay geçmiş ise 3. Doz aşını yaptırıniz uyarısında bulundu. 2 doz alman aşısı yaptıranlara da 6 ay geçmesi halinde 3. Doz yaptırılması uyarısı var. Eger zaman gecmişse, antikor seviyesi düşmüş olabilir.

Hafif geçeceğini dusunuyor

Bilgi için çok tesekkur ediyorum.Size de çok geçmiş olsun.covid mi o da belli değil yurtdışındaki hızlı testi yapmış ama o testi kolaya yapsan o da pozitif çıkıyor diyorlar.özel araç malesef yok ama eminim 112 zaten eve gelir.Şuan aramadım cunku ateşi düşmüş koku ve tad almada sorun yok inanilmaz bir bağ agrım. Gıcık şeklinde öksürüğün ve kemik agrım var dedi telefonda..ama bu yazdıklarınızı eşime okutucagim gerekli müdahaleyi yapacaktır.uzak olunca insan napcagini şaşırıyor.ve 2 doz sino oldular

Koku tat ben son günlerde gitti. Sonra bir daha da gelmedi. Aylar oldu. Baş ağrısı kemik ağrısı özellikle eklem ve sırt ağrısı aşırı olmuştu. Hastalık herkeste aynı cereyan etmiyor maalesef.
Hatta eşim ilk önce sabah doktora gitti doktor faranjit dedi sonra bir anda koku gitti test yaptırdı. Akabinde ben yaptırdım ama benim de burnum akıyordu rinit alerji gibi. İlk anlarda asla covid demezdim. Ama son günlere doğru hastalık garipleşti. Allah kimsenin başına vermesin.
Eşim hastaneye gidip yaptırmıştı ama bana da testi 112 değil de hamile olduğum için il sağlık müdürlüğünden bir ekip gelip yapmıştı.

Eşinize endişe ettiğinizi söyleyin ve vakit kaybetmeden hastaneye gitmesini sağlayın, ihmale gelmez.

Öncelikle geçmiş olsun.
Bizim burada çalışanlarımızdan birisi 3.doz biontech olduğunun ertesi günü korona pozitif oldu.
Bildiğin ağır geçiriyior.

Yani üzgünüm ama aşıya da pek güvenmemek lazım çünkü ciğerlere indi mi geri dönüşü pek olmuyor :/

Aşıyı tam yaptırıp yinede ağır geçirenleri duydukça millette malesef aşı olup olmama konusunda hala kararsız. Allah herkesin yardımcısı olsun ilk sefer geçirip zor atlatanlar dahada korkuyor. İki doz biontech olan halam hastanede yatmak zorunda kaldı onun o halini gören diğer akrabalar asi oldu yinede hastaneye düştü diyorlar herkes herseyden korkuyor ☹️
Asi olanlar daha tehlikeli diye biliyorum, cunku varyasyonlari onlardan cikiyormus..ayrica zaten testsiz heryere giriyolarlar sirf asililar diye. Uluslararasi yolculuk yapan birini dusun.. asiliysa hasta olsa bile elini kolunu sallayarak gelip gidiyor…ama asisiz biri zaten test yaptiriyo covit olmadigi kesin oluyor. Dunya sacma sapan bir oyun icinde suan ve olay hastaliktan covitten cikmis bir tehdit unsuru haline gelmistir

Mimlenmek fikri maalesef bazı insanlarda var, rızası dışında bişey yapmanız zor gibi ikna etmeye çalışın. Boğazından ciğerine kadar hortum sokulduğunda belki de herşey için çok geç olabilir. Aşısı sinovac ise zaten aşısız sayılabilir. Biontech olsa bir nebze ama yine de ihtimal dahilinde ağırlaşabilir. 2 doz biontech aşılıyım astım hastasıyım kolay geçiyor diyemem.. ikna edin..

hastalığın mimlenmesi mi olur nasıl bu kafa yapısı bu?evde atlatamazsa entübe olursa ne olacak?ayrıca virüs kaptığını

Koku tat ben son günlerde gitti. Sonra bir daha da gelmedi. Aylar oldu. Baş ağrısı kemik ağrısı özellikle eklem ve sırt ağrısı aşırı olmuştu. Hastalık herkeste aynı cereyan etmiyor maalesef.
Hatta eşim ilk önce sabah doktora gitti doktor faranjit dedi sonra bir anda koku gitti test yaptırdı. Akabinde ben yaptırdım ama benim de burnum akıyordu rinit alerji gibi. İlk anlarda asla covid demezdim. Ama son günlere doğru hastalık garipleşti. Allah kimsenin başına vermesin.
Eşim hastaneye gidip yaptırmıştı ama bana da testi 112 değil de hamile olduğum için il sağlık müdürlüğünden bir ekip gelip yapmıştı.
Dün

Geçmis olsun. Asılarını ne zaman oldu ve hangi aşıdan oldu? Yaşadığım ülkede, Sağlık Üst Kurulu, 2 doz çin aşısı ustunden 3 ay geçmiş ise 3. Doz aşını yaptırıniz uyarısında bulundu. 2 doz alman aşısı yaptıranlara da 6 ay geçmesi halinde 3. Doz yaptırılması uyarısı var. Eger zaman gecmişse, antikor seviyesi düşmüş olabilir.

Eşinize endişe ettiğinizi söyleyin ve vakit kaybetmeden hastaneye gitmesini sağlayın, ihmale gelmez.
Hepinize tesekkur ediyorum.Kayinvalidemin durumu ateşi yok ama eşim dün konuştu uzun uzun siz aramazsanız ben ararım dedi.kayinvalidemin ateşi yokmuş en son 5.gun evvel sonra cıkmış öncesi sonrası dışarı çıkmadı kaptıysa o zaman kaptı.Simdi taksi ile gidecek nasipse hepinize tesekkur ediyorum

Dün

Hepinize tesekkur ediyorum.Kayinvalidemin durumu ateşi yok ama eşim dün konuştu uzun uzun siz aramazsanız ben ararım dedi.kayinvalidemin ateşi yokmuş en son 5.gun evvel sonra cıkmış öncesi sonrası dışarı çıkmadı kaptıysa o zaman kaptı.Simdi taksi ile gidecek nasipse hepinize tesekkur ediyorum
Çok geçmiş olsun :KK200:

Bir akrabamız tam doz aşılıyken korona oldu. Korona olduğunu da anlamadı başta. Tat koku gitmemiş ama ağrılar çok fazla. Şimdi entübe. O yüzden geciktirmeyin lütfen.

Ben iki doz biontech'liyim, aşı karşıtı değilim yani ama çevremde de patır patır aşılı-aşısız korona vakası var, aşıya güvenim kalmadı gibi birşey, sadece hastalığı hafiflettiğini düşünüyordum, inşaallah da öyledir.

Bir akrabamız tam doz aşılıyken korona oldu. Korona olduğunu da anlamadı başta. Tat koku gitmemiş ama ağrılar çok fazla. Şimdi entübe. O yüzden geciktirmeyin lütfen.
Ilaç olarak antibiyotik ve coraspirin vermişler.c ve D zaten kullanıyordu.. Şifa Allahtan öksürükte uyuyamamış.

Back