Ahahahaaaaaaaaaaa paket yaptım esprini merak etme lazım oldukça gülerimAma o haberleri izlemiş. Makale de neymiş cık cık çok ayıp
Çok güzel anlatmışsınız doktorsunuz heralde. Aşı yaptırmayan çok kişi var ama kızamık su çiçeği hastalığını çok rahat atlattıklarını paylaşıyorlar, sosyal medyada. Aşısız çok çocuk olmasına rağmen ölümcül bir vaka henüz yok ama böyle giderse ileride olabilir diyorsunuz yani. Eşim aşı karşıtı ilk çocuğumuz aşılı ama çok sıkıntı yaşadık o yüzden eşim aşı karşıtı oldu ben arada kaldım daha çok gözlemleme modundayım. İnşallah her şey daha iyi olur zamanla. En azından aşımızı kendimiz üretebilsek bu kadar aşı karşıtı olmazdı diye düşünüyorum.
Konu uzayacak anlayamıyorum ne demek istediğünixi. Teşekkür ettimŞuan Çin'de korona yok deniyo çünkü toplum olarak bağışıklık kazandılar.Aşı 8 yıla anca hazır olurmuş.Bizde bağışıklık kazancaz artık sizde mecbur bunu bekliceksiniz çünkü bir tedavisi yok! Merak ettiğim siz zamanda domuz gribi aşısı oldunuzmu?
Konu uzayacak anlayamıyorum ne demek istediğünixi. Teşekkür ettim
Domuz gribi aşısı oldunuzmu diye sordum çeviri yaptırın bari anlamadıysanız?Konu uzayacak anlayamıyorum ne demek istediğünixi. Teşekkür ettim
Doktor değilim sadece çok fazla kaynaktan çok fazla okuya okuya artık virüs uzmanı oldum. Biyolojiye ilgim var birazda. O yaptırmayanları koruyan yaptıranların çocukları. Bir anda patlak verir bu salgın gibi. Yakın zamanda Marituis da bir kızamık salgını oldu da tabut yetiştiremediler. Yeni Zelanda gemilerle bebek tabutları gönderdi. Bir anda oluyor ve çok çok zor oluyor. Lütfen yaptırın aşıları. Bebeklerin 2-3 günü kötü atlatmaları haftalarca hastanede ölümle yüzleşmelerinden daha iyidir. Eşinizi dinlemeyin lütfenÇok güzel anlatmışsınız doktorsunuz heralde. Aşı yaptırmayan çok kişi var ama kızamık su çiçeği hastalığını çok rahat atlattıklarını paylaşıyorlar, sosyal medyada. Aşısız çok çocuk olmasına rağmen ölümcül bir vaka henüz yok ama böyle giderse ileride olabilir diyorsunuz yani. Eşim aşı karşıtı ilk çocuğumuz aşılı ama çok sıkıntı yaşadık o yüzden eşim aşı karşıtı oldu ben arada kaldım daha çok gözlemleme modundayım. İnşallah her şey daha iyi olur zamanla. En azından aşımızı kendimiz üretebilsek bu kadar aşı karşıtı olmazdı diye düşünüyorum.
Evet. Tedbir bizden. Takdir Allahtan.aşı konusunu bilmiyorum ama Önlem almayıp direkt ölmek istemek, dolaylı intihardır. Heleki insanların canını hiçe saymak.Tevekkül diye birşey var duydunuz mu hiçTam olarak bu işte. Bize bir şey olmaz, aşı var yaptırmam ama Allah korur demeyeceksiniz. Önce siz elinizden geleni yapacaksınız sonra Allah'a emanet edeceksiniz.
Bebeğin 2-3 günü kötü atlatması gibi bir durum değildi, kızım aşı sonrası kızarıklık bile olmadan atlatan bir bebekti, sonrasında ağır şeyler yaşadık, otizm belirtileri taşıyor ama otizm değille sonuçlanan bir süreç yaşadık bizim için ağırdı. Otizmi aşıya bağlayan çok kaynak var biliyorsunuz o dönem sonrası eşim aşı karşıtı oldu, ölüm ne kadar ağırsa psikolojik hastalıklar da o kadar ağır insan için.Doktor değilim sadece çok fazla kaynaktan çok fazla okuya okuya artık virüs uzmanı oldum. Biyolojiye ilgim var birazda. O yaptırmayanları koruyan yaptıranların çocukları. Bir anda patlak verir bu salgın gibi. Yakın zamanda Marituis da bir kızamık salgını oldu da tabut yetiştiremediler. Yeni Zelanda gemilerle bebek tabutları gönderdi. Bir anda oluyor ve çok çok zor oluyor. Lütfen yaptırın aşıları. Bebeklerin 2-3 günü kötü atlatmaları haftalarca hastanede ölümle yüzleşmelerinden daha iyidir. Eşinizi dinlemeyin lütfen
Bebeğin 2-3 günü kötü atlatması gibi bir durum değildi, kızım aşı sonrası kızarıklık bile olmadan atlatan bir bebekti, sonrasında ağır şeyler yaşadık, otizm belirtileri taşıyor ama otizm değille sonuçlanan bir süreç yaşadık bizim için ağırdı. Otizmi aşıya bağlayan çok kaynak var biliyorsunuz o dönem sonrası eşim aşı karşıtı oldu, ölüm ne kadar ağırsa psikolojik hastalıklar da o kadar ağır insan için.
Evet bununla ilgili kendim hamikeyken çok fazla okudum. Amerikalı bir profun makalesi vardı bulursam ekleyeyim. Geninizde tamamen baskılanmamış otizm etkileri varsa aşıların bunu çıkarma ihtimali var. Çook düşük bir ihtimal ama var. Benim sülalede nesillerdir otizm olmadığı için sıkıntı duymamıştım. Sizde var mı yakın akrabalarda?Bebeğin 2-3 günü kötü atlatması gibi bir durum değildi, kızım aşı sonrası kızarıklık bile olmadan atlatan bir bebekti, sonrasında ağır şeyler yaşadık, otizm belirtileri taşıyor ama otizm değille sonuçlanan bir süreç yaşadık bizim için ağırdı. Otizmi aşıya bağlayan çok kaynak var biliyorsunuz o dönem sonrası eşim aşı karşıtı oldu, ölüm ne kadar ağırsa psikolojik hastalıklar da o kadar ağır insan için.
Yakın akrabada da uzak akrabada da yok,otizmin ne olduğunu bile kızım 2 yaşındayken öğrendim. Otizm belirtileri var otizm değil denildi, şu an normal bir çocuk, sebebi aşılar demiyorum ama o dönem o psikolojiyle öyle düşünmüştük.Evet bununla ilgili kendim hamikeyken çok fazla okudum. Amerikalı bir profun makalesi vardı bulursam ekleyeyim. Geninizde tamamen baskılanmamış otizm etkileri varsa aşıların bunu çıkarma ihtimali var. Çook düşük bir ihtimal ama var. Benim sülalede nesillerdir otizm olmadığı için sıkıntı duymamıştım. Sizde var mı yakın akrabalarda?
Her sorun herkeste aynı olmaz ki, herkesin bünyesi bağışıklığı farklı. Ablam da devletin karşılamadığı aşıları bile kendi özel alıp yaptırıyor, ama onun çocukları kadar hasta olan antibiyotiklere bağımlı yaşayan başka çocuk görmedim. Bunu da aşıya bağlamıyorum herkesin bünyesi farklıGeçmiş olsun öncelikle. Peki bizde neden bir sorun olmadı? Büyük kızım 14 yaşında, küçük kızım 7 yaşında. İkisinin aşıları da tam. Hatta büyük kızım doğduğunda devlet menenjit aşısını karşılamıyordu. O zamanlar asgari ücretle çalışıyordum ve aşı oldukça pahalıydı. Ona rağmen özel olarak alıp yaptırdım aşısını. Öncesinde de yazdım küçük kızım su çiçeği aşısının vakti gelmeden maalesef ki hastalığı kaptı ve çok ağır atlattık. Otizm belirtilerinin aşıya bağlanması hiç mantıklı gelmiyor bana.
Çinde bugün aşı denemelerini insanlar üstünde yapma yetkisi verildi. Sonbahar gibi çıkar diye düşünüyorlar. Bende imkan olduğu an yaptırırım çıkarsa aşı.Çıkmış mi aşı, tüm aşıları yaptiririm