Asi esikligi de hamileligi nlyor

SEN_KOLIK

herkez YALANCI!!
Pro Üye
15 Nisan 2007
4.692
2.345
arkadaslar asi eksikligi hamile kalmamiza buyuk bi engelmis mesela cocuklugumuzda bize vurulan kizamik tetenoz vs bu gibi asilar eksik kaldigi taktirde hamile kalmamizi engelliyor tanidigim bir bayan senelerdir tedavi göruyordu ve yakin zamanda doktorunu degisrtirdi gittigi doktor yaptigi arastirmalar sonucunda bayanin kizamik asisinin eksik oldugunu ortaya cikardi iki ay önce asi yapip bi süre beklemesi gerektigini söyledi sonuc simdi 1 aylik hamile:nazar::nazar:

iyi günler zaza biraz actığın konulara baktım merak yüzünden anladığım kadarıyla seninde bebeğin olmuyor
benimde 7 yıl hic olmadı bebeğim bendede aynı sorun olurdu tedavi sırasında bir cok yumurta gelisir hatta adet görmeye yakın bile yumurta gelistiği olurdu ve o ay tedaviyi bırakırdık böyle iki üc defa basarısız asılamam oldu cok fazla yumurta gelisiyordu hic bir proplem yoktu ve hamile kalamıyordum en sonunda cok yıpranmıs bir sekilde tedaviyi bıraktım nasıl bir sürec oldugunu sende biliyorsun insan cevresindeki insanlar senin üzerinde yapılan tedaviler insanı cok yoruyor ve yıpratıyor
ben en sonunda pes ettim ama cevremdeki insanlar pes etmedi ve ben kayserde yaslı bir teyzeye götürdü teyze karından iyce bir muayene etti ve bana senin herseyin normal kızım sadece rahim asağıda böyle hamile kalsan bile düsürürsün dedi gercektende günüm geciyor tahlillerde cok ince bir ikinci cizgi ve sonuc hic bir sey yok teyze masaj yöntemiyle sıcak su ve sabunla rahimi yukarı kaldırdı benim sürekli belim agrırdı iliski esnasında rahime degecek canım cok acıyacak sanırdım bunu anlatmamın nedeni eger aynı seyler sendede varsa belki rahatsızlığımız aynı olabilir diye ve ben o rahim kaldırmadan bir ay sonra hamile kaldım kendiliğinden ama yıpranmıs ruh halim benmi hamileyim diye umursamadıgım icin düsme asamasına gelene kadar tahlil bile yapmadım sonra öğrendik tabi ama cok gec olmustu yedi ay yerimden kalkmadan doğurdum kızımı ve erken doğum yüzünden kaybettik sonra bir daha kaldırdım rahimi yine o ay hamile simdi iki kızım var allah insallah sanada nasip eder ama böyle seylerde tabi para tücarlarının degildi samimiyetle yapan kadınlar bulabilirsen dene bence insallah sende bebeğine kavusursun

nedense yıllarca bebek icin ugrastığım icin böyle yazıları okuyunca yorum yapmadan duramıyorum bir kalbimin bir kösesi sızlıyor hep o günlerim geliyor aklıma allahım bir an önce sizede verir insallah tüm isteyenlerde

zazacım bu ilginç bir tesbit hani sebebsiz infertilite diyorlar ya aslında öle değil hamile kalamayan kadının ya kendisinde yada eşinde mutlaka bir sorun var ama bulmak önemli olan bak daha neler çıkıyor insanın karşısına allahım hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin amin

X