• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asgari ücretliler büyük boy hamburger için ne kadar

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.130
18.283
823
uzcanyapi.com/asgari-ucretliler-buyuk-boy-hamburger-icin-ne-kadar-calismali
Asgari ücretliler büyük boy
hamburger için ne kadar çalışmalı
Financial Timesta yer alan bir
makalede ülkelerde alınan asgari
ücretle büyük boy bir hamburger
almak için kaç dakika çalışılması
gerektiği hesaplanıyor. Listeye göre
Türkiyede bir asgari ücretlinin
büyük boy hamburger alabilmesi
için 3 saat 52 dakika çalışması
gerekiyor. Bu rakama göre Türkiye
Meksikadan sonra hamburger için
en çok çalışılması gereken ülke
konumunda bulunuyor.

Diğer ülkelerinkini bilmeden nasıl karşılaştırma yapacağız?

hamburger o kadar da iyi bişey degil zaten şaka bir tarafa ben 11,90 a yedim gecen

ft.jpg

Yiyenlerde ayrı ızdıraplı nasıl versek diye fakir bulamıyor zengin de varlık içinde yokluk çekiyor yemesen bir dert yesen bin dert.

İyide hamburger çok ucuz ki dolar bazında hesaplarlarsa tabiki en sonda oluruz :D iki menü 11.90 a bile vardı. biz mesela okuldan sonra arkadaşla ortak alıyorduk 6.75 e filan :D

O paraya yazık en iyisi bol yeşillikli
kebap yemek

Dünyaca ünlü Big Mac Endeksi hangi ülkede işçiler bir hamburger yiyebilmek için ne kadar çalışmak zorunda sorusuna yanıt veriyor. Buna göre, büyük bir hamburger yiyebilmek için Türkiye'de asgari ücretli bir işçi 3 saat 52 dakika çalışmak zorunda. Danimarka'da bir hamburger için 16 dakika çalışmak gerekiyor. Aradaki fark büyük!..

Amerika da bu süre 20 dakikaydı yanılmıyorsam
Umalımda alamayacak kadar pahalı olsun
Hem lezzetli kolay erişilebilir birde ucuz olursa kim durduracak bu milleti

Et fiyatı yüksek, hamburger fiyatı yüksek ,meyva fiyatı yüksek,çerez fiyatı yüksek ve nüfusun çoğunluğu yani yarısı asgari ücretli olduğuna göre fakiriz ,alım gücümüz az

Et fiyatı yüksek, hamburger fiyatı yüksek ,meyva fiyatı yüksek,çerez fiyatı yüksek ve nüfusun çoğunluğu yani yarısı asgari ücretli olduğuna göre fakiriz ,alım gücümüz az
et in kilosu nu 30 tl ye alıyorum (yemeklere az az katıyorum 1 ay idare ediyor 1 kilo su 2 kilo alıyorum zaten )
pazar dan meyve sebze yi 50 tl ye hallediyorum 1 hafta 10 gün yetiyor (aylık 200)
deterjanları büyük alıyorum 80 tl tutuyor (1 ay yetiyor domestos rinso fairy)
diger ufak tefek deterjanlar (cam sil genel temizlik vs.) 50 aylık alıyorum
market alışverişi aylık 300 tl istediğimi alıyorum 2 kişiyiz 1 de çocugumuz var
her ay giysi ayakkabı vs almıyorum
çocugun masrafı aylık 100 -200 tl arası degişiyor
yani toplamda 860 tl ki ben fazla fazla harcıyorum durumum kötü olsa daha azıylada idare edebilirim
indirimli günlerde alışveriş yapmaya ve hiçbişeyi fazla almamaya veya çöpe atmamaya çalışıyorum dikkat ediyorum geçinemeyiz diye degil israf olmasın diye ... çünkü ekmek bulamayan insanlar var
birazcık lüks ve marka o da olsun buda olsun demek yerine dikkat edilse sorun olmaz
a markası 50 yse aynı seyin 40 a 30 a olanını alıyorum

Şuan idare ediyorsun anladığım kadarıyla ama genç kız olunca herşeyini özel istiyor parfümü,şampuanı, sabunu, iç çamaşırını ,aksesuarlarını almadığın zaman kendini ezik ve değersiz hissediyor birde marka ayakkabılara merak sarıyor birde dershane yada özel öğretmen masrafları ekleniyor , keşke hep çocuk kalsalar aman büyüyorlar işte velhasıl büyüyünce yemek yeme alışkanlıkları dahi değişiyor,aileler çocukların hep çocuk kalacağını sanıyorlar ama yanılıyorlar büyüyünce giysi alışverişini çocullar yapıyor annelerinin aldıklarınıda beğenmiyorlar
et in kilosu nu 30 tl ye alıyorum (yemeklere az az katıyorum 1 ay idare ediyor 1 kilo su 2 kilo alıyorum zaten )
pazar dan meyve sebze yi 50 tl ye hallediyorum 1 hafta 10 gün yetiyor (aylık 200)
deterjanları büyük alıyorum 80 tl tutuyor (1 ay yetiyor domestos rinso fairy)
diger ufak tefek deterjanlar (cam sil genel temizlik vs.) 50 aylık alıyorum
market alışverişi aylık 300 tl istediğimi alıyorum 2 kişiyiz 1 de çocugumuz var
her ay giysi ayakkabı vs almıyorum
çocugun masrafı aylık 100 -200 tl arası degişiyor
yani toplamda 860 tl ki ben fazla fazla harcıyorum durumum kötü olsa daha azıylada idare edebilirim
indirimli günlerde alışveriş yapmaya ve hiçbişeyi fazla almamaya veya çöpe atmamaya çalışıyorum dikkat ediyorum geçinemeyiz diye degil israf olmasın diye ... çünkü ekmek bulamayan insanlar var
birazcık lüks ve marka o da olsun buda olsun demek yerine dikkat edilse sorun olmaz
a markası 50 yse aynı seyin 40 a 30 a olanını alıyorum

Şuan idare ediyorsun anladığım kadarıyla ama genç kız olunca herşeyini özel istiyor parfümü,şampuanı, sabunu, iç çamaşırını ,aksesuarlarını almadığın zaman kendini ezik ve değersiz hissediyor birde marka ayakkabılara merak sarıyor birde dershane yada özel öğretmen masrafları ekleniyor , keşke hep çocuk kalsalar aman büyüyorlar işte velhasıl büyüyünce yemek yeme alışkanlıkları dahi değişiyor,aileler çocukların hep çocuk kalacağını sanıyorlar ama yanılıyorlar büyüyünce giysi alışverişini çocullar yapıyor annelerinin aldıklarınıda beğenmiyorlar
anne ye baglı bence marka olmayan ama çok şık olan ayakkabılar giysiler de var parfüm vs de alacaksa da 300 e degil 50 e 100 e alır standartları biz aileler çocuklara yüklüyoruz kızımın veya oglumun hayatı tanıasını istiyorum komşularımın üstünde alışveriş yapmıyor yada marka giydirmiyorum çünkü özenebilirler diye geçen taytlı takımı 35 tl ye aldım çok da şık çocuklar çabuk gelişiyorlar yazık yani kıyafete para dökecegine egitimine yemesine içmesine harcasın

hayat pahalı ama bence insan kendi ayarlamalı geçimini falan parasını kullanmayı iyi bilmeli 500 e de telefon varken 3000 tl yi telefona vermemeli ben 4 yıldır aynı telefonu kullanıyorum

Back