Aseton yerine Kastor yağı (Hint yağı) kullanan var mı ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar geçenlerde uzmantv de izlemiştim..orada ojenin aseton haricinde kastor yağıyla da çıkarılabileceğini söylüyordu uzman...aseton tırnakları çok yıpratıyor..bu yağ olduğu için yıpratmıyormuş.. merak ettim aranızda bunu bilen ve deneyen var mı ?

Son düzenleme:
Enee ilk defa duydum. Evde var deniyim bari bir ara. Ama gerçekten ojeyi çıkarır mı ki? :44: Saça faydalı bir yağ, eğer çıkarırsa ne mutlu bize artık tırnaklarımız asetondan soyulmayacak aksine güçlenecek.

canım denediğinde sonucu buraya da yazabilirmisin zahmet olmazsa ?
bir de öyle aseton gibi bir anlık silişte çıkarmıyor sanırım..biraz bastırıp bekletip öyle siliyormuşsun hatırladığım kadarıyla...

ben kullanmadım hiç ama bu videodaki kadın bence ne dediğini pek bilmiyor..

"oje iki yöntemle çıkarılabilir, bir kimyasal, iki bitkisel.."

bir kere ojeyi tırnaktan çıkarmak için kullandığın madde her ne olursa olsun, ojeyi çözmek zorunda. ki bu da ne kimyasal bir olaydır ne bitkisel. çözünme işlemi fiziksel bir olaydır. kimyasal çözünme diye de bir şey var ama burada söz konusu değil. bitkisel yöntem diye bir şey olamaz. malzemenin kaynağı kimyasal veya bitkisel olabilir ama yaptığı iş her türlü fizikseldir.

öte yandan, isteyen kullansın tabii bu yöntemi ancak, tırnak zaten ölü bir doku. ona aseton zarar vermez. kütiküller içinse bakım kremi kullanıyorum ben zaten. asetona karşı özel bir hassasiyet sahibi olan insanlar varsa onlar için bir şey diyemem tabii.

bu arada, hayatımda hiç kastor yağı kullanmadım, merak ettim, az önce internette "kastor yağı fiyat" diye arattım ve karşıma çıkan ilk sonuç, bu ürünün 15 ml'lik ambalajda olanının 20 küsür tl olduğunu belirtiyor. bana kalırsa bu video biraz balon. yani biraz insanları kandırmak istiyorlar diye düşünüyorum. böyle pahalı bir ürünün satışını arttırmak için asetonun kimyasal bir yöntemle ojeyi çözdüğünü iddia etmiş gibi geldi bana.. üstelik de bitkisel yöntem diye bir laf uydurmuş hahaha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…