Aşerme ve Yasak Gıdalar

cornelia

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
134
43
13
Kızlar bu sefer konum biraz komik. Ya da doğrusu diğer açtığım konular kadar ciddi değil.Benim doktorum dondurulmuş ve paketli gıdaları yasakladı. Benim de canım acayip mantı çekiyor ve buzlukta paketli mantı var. Kendin açabilirsin demeyin şu an aşerdim ne ara yapıcam da yicem normalde çok dikkat ediyorum yediğime ictigime ama bugün niye böyle oldu anlamadım. Yarım porsiyon falan yesem bir sey olur mu hiç canınız hamilelikte yasak olan bir şeyi çekti mi? Doktora bunun için mesaj atmaya da utanıyorum açıkçası

Bence sorun olmaz ben yedim ama içiniz rahat etmeyecekse yöresel gıda satan marketlerde el açması oluyor ya da yufkacılarda. Paketli yiyecekseniz de %100 dana eti olup içeriği daha güvenilir olanlara bakın

benim doktorum böyle bir yasak getirmedi. zehirlenme riskine karşı mı yasakladı acaba? büyükşehirlerde yemek uygulamalarında bir sürü mantıcı var, belki oradan sipariş vermeyi düşünebilirsiniz? ben de hamileyim ve yiyorum, sipariş verdiğiniz yerin güvenilirliğini siz değerlendirirsiniz tabi.

Direkt dondurulmus mantı özelinde yasaklama getirmedi tabi ama bu paketli ve dondurulmuş gıdaların içeriğinde koruyucu gibi maddeler olduğu için yasakladı sanırım. Ben de İzmir'deyim ama adresime yakın yerlerdeki yemekcilere de çok guvenemedim biraz evhamlı olduğum için. Daha önce notlara hamileyim etin iyi pismesi gerekiyor yazdığım halde az pişmiş gönderdikleri için emin olamıyorum. Yorumları ve puanı iyi olan bir yerdi bir de... Yine de araştırıcam.

Ben burada bir yorumda okumuştum. Hamile arkadaştan biri gece rüyasında kola görüyormuş artık. Doktoru bu kadar eziyet etme kendine yarımbardak iç geçsin demişti. :)

Çok canınız çektiyse bir kaşıkla sınırlandırabilirsiniz belki :)

Neden zararı olsun ki makarna da yiyorum mantı da
Makarna da sıkıntı yok zaten ben de yiyorum. Hazır dondurulmuş mantı, dondurulmuş sebze, paketli market keki vs. bu tarz şeylere izin vermiyor. İçinde koruyucu kimyasallar olduğu için. Herneyse zaten nefsimi köreltmek için yarım porsiyon yedim.

Hahahahah evet benimki de nefsini köreltmek için çok az miktarda yiyebilirsin dedi

Bu kadar kasmayın bence yiyin gitsin. Benim özellikle dikkat ettiğim şeyler iyi yıkanmış sebze, meyve ve iyi pişmiş yumurta ve ettir. Abur cubur, paketli gıda çok yemem ama canım çekerse de yerim. Yasak diye düşündükçe daha çok canı çekiyor insanın.

Evet ben de iyi yıkanmis ve iyi pismis olmasına dikkat ediyorum. Abur cubur olarak haftada 1 kez çikolata yiyorum. Benim bir de insülin direncim olduğu için bazı şeylere ekstra dikkat etmem gerekiyor gestasyonel diyabete cevirmemesi için.

Bir şey olmaz ya benimde deli gibi patates kızartması ve mayonez çekiyordu. Sadece onları yemek istiyordum

Bana sadece iyi yıkanmış ve iyi pişmiş olsun yediklerin dedi. Öyle onu yeme şunu yeme demedi. Önemli olanda bu zaten temiz ve pişmiş olması. Market ismi vermek doğru mu bilmiyorum geçenlerde file marketin çıtır mantısını alıp yedim çokta güzeldi

Afiyet olsun benim insülin direncim ve hafif tsh yüksekligim var maalesef. Sanırım doktorum ondan bu kadar üzerine düşüyor.

Bir şey olmaz ya benimde deli gibi patates kızartması ve mayonez çekiyordu. Sadece onları yemek istiyordum
Neden canımız çekiyor acaba psikolojik olabilir mi? Ben normalde hamburger falan nefret ederim hiç yemem geçenlerde iş yerinde konuşurlarken duydum ay canım bir çekti anlatamam üç dört gün geçti hala aklımdaydı eşim sağolsın evde kendi yaptı yedik rahatladım

Afiyet olsun benim insülin direncim ve hafif tsh yüksekligim var maalesef. Sanırım doktorum ondan bu kadar üzerine düşüyor.
Kıyamam Allah kolaylık versin canım ablamda da vardı gebeyken çok dikkat ediyordu zor tabi bebişler için elimizden geleni yapacağız inşallah. Canının çektiği şifadır azıcıkta olsa ye hamilesin diyor benim annem. Zaten bulantılardan kusmalardan ağzımın tadı kalmadı. İştahın varsa ölçüsünü kaçırmadan ye

Bilmiyorum bir de sucuk. Bir önce ki gebeliğimde sucuk aşerdim ama zararlı diye yemedim doğum oldu bir daha hiç canım çekmedi yemedim de çünkü normalde de sevmem şimdi hamile kalınca yine canım sucuk çekiyor saçma bir şey

Yasaklar tatlı geliyor galiba ablamda hep anlatırdı canı hep ciğer çekermiş doktorda sakatatı yasaklamış bakteri bulaşır diye doğurduktan sonra hiç çekmemiş canı. Et aşermenin cinsiyetle alakası var mıdır onun oğlu var benim hep tatlı çekiyor

Ahaha yok be hurafe onlar sanmıyorum cinsiyetle alakasının olacağını ama bence anneler hissediyor ben oğlum olacağını hissetmiştim :) sağlıklı olsunlar da gerisi boş

Ahaha yok be hurafe onlar sanmıyorum cinsiyetle alakasının olacağını ama bence anneler hissediyor ben oğlum olacağını hissetmiştim :) sağlıklı olsunlar da gerisi boş
Ben kız hissediyorum baya eminim neden bilmiyorum sebebini ama rüyamda erkek gördüm bilmiyorum bakalım hangisi doğru çıkacak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…