ben ağustos ayında gittim venedik 'e gayet yağmur yağıodu.yağmur yağdığı zaman kötü kokmuyor ama cidden güzel bir yer.balayı için gidilcebilecek yerlerden ama kesinlikle turla gitmeyin derim.benim nişanlım italyan benim rehberim o ve arkadaşlarıydı =) sadece giderken yanınıza küçük bi venedik rehberi alırsanız sizin için rahat olur.hırsızlık olayları görülebiliyormuş ben 1 hafta boyunca ordaydım hiç öyle bir olayla karşılaşmadım ama olmıycak anlamına gelmez tedbiri elden bırakmamak lazım.evet pahalı ama bizlere göre pahalı bir yer,onlara göre normal sadece yaz aylarında çok pahalı olduğu söyleniyor.eğer gondola binmek isterseniz kesinlikle pazarlık yapın(sakın italyan numarası yapmayın yemezler çünkü kendi aralarında konuştukları yerel bi dilleri var),çünkü herzaman ilk söyledikleri fiyat çok şişirilmiş oluyor.orada bir sürü hediyelik eşya satıcısı bulabilirsiniz ama çin mallarını sadece turistler alıyor italyanlar bu konuda çok sertler asla çin malı almıyorlar ve bana da aldırtmamışlardı :) dükkanlar çok küçük kesinlikle yamamay(iç güzelliği önemli sonuçta :) ) ve kiko ya uğrayın.fiyatlar uygun.dondurma,pizza ve makarna yemeden gelmeyin ama burdakileri sevmeme ihtimaliniz ve dönüşte haberiniz olsun =).venedikte gezerken ayağınıza rahat ayakkabılar ve kıyafetler giyinin yanınıza şemsiye almayı unutmayın eğer çabuk acıkan biriyseniz cantanıza bişeyler atın çünkü geziniz uzun sürebilir ve sürekli yürümek zorundasınız.fotoğraf makinanızın bataryasını iyi şarj edin sonra çok üzülürsünüz =).ayrıca son bir şey evet turlar normalden daha ucuza geliyor ama rahat gezemiyorsunuz ve ordaki mağazalar ve gondollar yüksek fiyatlı ürünleri satmaya çalışıyor =)ucuz uçak bileti için alitalia ya bakabilirsiniz ucuz otellerde mevcut.şimdiden rüya gibi bir tatil ya da balayına hazır olun derim =)