O zaman yapabileceğin tek şey Rabbimden ümidi kesmemek arkadaşımHayır herhangi bir sıkıntı da yok bütün tetkiklerimiz normal
Rabbim gönülünüze ferahlık en kısa suredede hayırlısı ile bir evlat nasip etsin inşallahDört yıllık evliyim ilk 10 ay korunduk sadece. Nerdeyse 3 yıldır her gün dua ediyorum vazgeçtim bile desem içimden dua ederken buluyorum kendimi
Kısırlığı etkiler mi?Genetik test baktirdiniz mi?
Sebepsiz infertilitete genelde genetik testli embriyo transfer ediliyor o yüzden sordum. Kısırlık demek ya sperm hic yok yada yumurta. Yani iki farklı durumKısırlığı etkiler mi?
Bende yumurta oluşumu iyi ama doktorum Sebepsiz infertilite(kısırlık) diyor bu yüzden direkt kısırlık diye sordum.Sebepsiz infertilitete genelde genetik testli embriyo transfer ediliyor o yüzden sordum. Kısırlık demek ya sperm hic yok yada yumurta. Yani iki farklı durum
Sizi o kada iyi anlıyorum ki… yani şöyle ben sizin yaşadığınız süreçleri yaşamadım hamile kaldım ama 20. Haftada kaybettim. Hamilelik boyunca da sorun yaşadım ve artık tekrar hamilelikten gözüm korktu. Sağlıkla doğum yapıp çocuğu olan herkese çok özeniyorum. Ne kadar büyük bir nimete sahiplerKızlar artık gerçekten çok yoruldum ne doktora gidesim ne başka bişey yapasım yok o kadar üzülüyorum ki anlatamam nasıl kurtulacağım bu düşüncelerden iki aşılama bir tüp yaptırdım cesaretim de kırıldı biri sihirli değnekle dokunsa keşke dertleşmek için yazıyorum sadece birbirimize destek oluruz belki
Çok güzel konuşmuşsun. Bana da tavsiye verirmisin ne yapacağımı bilmiyorum. Yaklaşık 2 yıl denedik olmadı. Geçen ay doktora gittik özele. Pkosmuşum. Ama doktor önemli bişey yok dedi ilaçlar takviyeler verdi. Zayıfla dedi. Halbuki ideal kilomun 5 kilo üstündeydim yani. Zayıfladım ilaçlarımı da düzenli kullanıyorum. Yani yaşım daha 23 bir yanım bekle böyle dene kendi haline diyor. Bir yanım geç kalma diyor. Eğer iki ay falan daha olmazsa çatlatma mı yapayım aşılama mı yapayım ne yapmak doğru olur bilmiyorum. Bu arada ovulasyınla takip ediyorum çatlama oluyorümidini kaybetme bende 4,5 yıllık evliyim üç yıldır bebek istiyordum gerçekten çok bitmiştim artık bu konudan bi türlü tüp bebek meselesine kafa veremiyordum konduramıyordum kendime vs.
İstanbulde bi şehir hastanesine başvurdum bütün tahlilleri istediler gittiğim özellerin hiç biri bişeyin yok kalırsın diye sadece tahlil yaptırıp gönderiyordu. Bu hastanede pcos olduğumu öğrendim amh yüksekliği nedeniyle yumurtalarımın büyüyemediğini kiste döndüğünü söyledi doktorum. Hemen aşılamaya yönlendirdi tüp bebek için 6 aşılama hakkınız var dedi.
Neyse ben yaptım ilkinde tutmadı üzüldüm, ikincide tutmadı çok etkilenmemiştim biliyodum zaten. Neyse iki üç ay ara verdim üçüncü aşılamayı yaptırdım. Ama o kadar umutsuzdum ki tamamen tüp bebeğe başlamak için sayıyı doldurmaktı artık niyetim. Sallamasyon bi şekilde yattım masaya aşılamamı oldum aşılama öncesi ilaçlarımı vitaminlerimi bile doğru dürüst kullanmadım zaten olmayacak kasamam diye damacana bile kaldırdım o kadar hüsran yaşadım ki 3 yılda. Neyse doktor 25 ekiimde beta hcg ver dedi ona göre 4. İşleme başlayalım dedi. Prosedür gereği gittim yaptırdım orda bekledim ama bi heyecanlandım anlatamam yüreğim kalkıyordu heyecandan ne oldu bana diye düşündüm derken sonuç çıktı doktor görebiliyordu ilk onların kayıt ekranına düşüyordu girdim içeriye dedi ki beta 215 ben hocam şaka yapmayın nolur kaldıramıyorum artık dedim ne şakası dedi ben başladım ağlamayapazartesi tekrar ver dedi 1063 çıktı ben yine başladım hüngür hüngür ağladım şaka gibi hala inanamıyorum. Eşim asla inanmadı. O kadar ümitsizliğin arasında geldi bana bu gebelik.
Bu arada hala diyorum ki kendini ümitlendirme ya düşerse vs. Ama diyorum hayatımda ilk defa hamile kaldım bu bile bana yetti. Demekki kalabiliyorum diye düşünüyorum hani olurda nasip olmazsa yine umutsuzlanmayacağım koşacağım peşinden.
Nolur üzülme bir gün elbet olacak de işine başla gerisini Allah a bırak o yardım edecek
İlaç kullanmışsın onlar aktif eder yumurtalarını yaşın daha çok genç bence kasmadan evliliğini yaşa bol bol birlikte olun sevgili gibi yaşayın. Biz bu ayı yemin ederim sevgili gibi geçirdik o kadar iyi gelmişti ki tazelendik sankİ. Kendini kasma 26 ya kadar rahat yaşayın bence. Ben otuza yaklaştığım için tedavilere başlamıştım hemen ilerlemesin diye. He keşke daha önce başlasaydım ama eşimle aramızdaki iletişim bağı çok kuvvetlendi bu süreçte evliliğimiz oturdu o yüzden belki de Allah böyle olmasını hayırlı kıldı bilemiyorum. Üstüne çok düşmediğimde geldi bana. Sanada öyle olacak inan.Çok güzel konuşmuşsun. Bana da tavsiye verirmisin ne yapacağımı bilmiyorum. Yaklaşık 2 yıl denedik olmadı. Geçen ay doktora gittik özele. Pkosmuşum. Ama doktor önemli bişey yok dedi ilaçlar takviyeler verdi. Zayıfla dedi. Halbuki ideal kilomun 5 kilo üstündeydim yani. Zayıfladım ilaçlarımı da düzenli kullanıyorum. Yani yaşım daha 23 bir yanım bekle böyle dene kendi haline diyor. Bir yanım geç kalma diyor. Eğer iki ay falan daha olmazsa çatlatma mı yapayım aşılama mı yapayım ne yapmak doğru olur bilmiyorum. Bu arada ovulasyınla takip ediyorum çatlama oluyor
Herkes diyorki hamile miyim acaba diye düşünmediğin unuttuğun bir ay olacak falan diyorlar ama nasıl aklımdan atacağım bilmiyorum. Hani şöyle yeni evlendiğim umursamadığım zamana geri dönmek istiyorumİlaç kullanmışsın onlar aktif eder yumurtalarını yaşın daha çok genç bence kasmadan evliliğini yaşa bol bol birlikte olun sevgili gibi yaşayın. Biz bu ayı yemin ederim sevgili gibi geçirdik o kadar iyi gelmişti ki tazelendik sankİ. Kendini kasma 26 ya kadar rahat yaşayın bence. Ben otuza yaklaştığım için tedavilere başlamıştım hemen ilerlemesin diye. He keşke daha önce başlasaydım ama eşimle aramızdaki iletişim bağı çok kuvvetlendi bu süreçte evliliğimiz oturdu o yüzden belki de Allah böyle olmasını hayırlı kıldı bilemiyorum. Üstüne çok düşmediğimde geldi bana. Sanada öyle olacak inan.
ummadığın anda oluyor gerçekten umutsuzluğa kapıldığında oluyor. lütfen yaşın daha küçük napcaksın 23 yaşında çocuk sorumluluğuna girip inan 23 yaşımdaki kafamla şuanki kafam bir değil kendine zmaan tanıHerkes diyorki hamile miyim acaba diye düşünmediğin unuttuğun bir ay olacak falan diyorlar ama nasıl aklımdan atacağım bilmiyorum. Hani şöyle yeni evlendiğim umursamadığım zamana geri dönmek istiyorum