Kesinlikle geç alıştırma erken alıştırma ile ilgisi yok bu işin, çocuğun korkuları ile ilgili bir durum, yani çocuk fiziksel hazır olsa psikolojik hazır olamayabiliyor, 1 yaş 18 ay 2 yaş gibi genellemeleri son derece yanlış buluyorum, bu konuda çok fazla araştırma yaptım ve hala da yapıyorum, her çocuğun alışma yaşı süreci farklı, kimisi erken alışıyor kimisi geç, kimisi çişte sorun yaşıyor, kimisi kaka da sorun yaşıyor, kimisi ikisinde de sorun yaşamıyor, niye alışmıyor hala alışmadı diye üzülmeniz çok normal ama abartmayın bu durumu, çevrenin söylediklerine kulak tıkayın, ne kendinize ne çocuğunuza zehir edin, görüyorum çocuğu 2 yaşında alışmıyor diye çok sorun yapıyor, erken verilen eğitimlerde geri dönüşler çok yaşanıyor aylar sonra bile beze geri dönüş yaşanabiliyor, forumu açan arkadaşın olduğu gibi evdeki değişimler babanın bir süre evden uzak kalması, çocuğun kardeşinin olması gibi bir çok neden de geri dönüşler yaşanabiliyor, ayrıca çocuk anneye babaya tepki olarak da kasıtlı olarak altına kaçırabiliyor bunu bir nevi silah gibi kullanıyor...