• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Artik Cok Bunaldik

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

tutkumm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2007
69
0
86
Fransa
Akadaslar sizin cocuklarinizdada boyle bir sorun varmi bilmiyorum .oglum 3,5 yasinda tuvalet problemi var klozete oturup kakasini yapamiyor kendini sikiyor anne bez bagla diyor doktor psikolojik diyor .1 seneye yakindir cisini yapabiliyor fakat kakasini yapamiyor kendini2-3 gun sikabiliyor ne yapabilirim.geceleride bezlemiyorum cunku cisinde problem yok onu soyluyor,onunla konusuyorum her aksam tuvalet meselesi esimle ne yapacagimizi sasirdik artik cok zorlaniyor ve yapmak zorunda kaliyor 3 gun tutamaz herhalde sonra seviniyor.
ne yapsak fitil verdim kolaylastirsin diye ama yok tuvalete girip yapmak istemiyor
her aksam ayni problem cok bunaldik.

Canım ben bu sorunu kızımda çok yaşadım kendini dediğin gibi o kadar çok sıkıyordu ki 4-5 gün yapmadığını bilirim daha sonra gliserin fitil koyduk sıcak suya oturttum yok olmuyor gerçekten kabus gibi olmuştu bu konu bizim için derken biz izne gittik görümcemin evinde hiç sorun çıkartmadan yaptı inan şok olduk pasta falan aldık onu kutlamak için evet başkalarına çok komik gelebilir ama ben bu konu yüzünden öyle çok sıkıntı çektim ki. Bence bir başka evde dene en önemlisi kimseye onun yanında bu konudan bahsetme o bunu kendine bir özellik olarak kabul edip değiştirmezmiş dr öyle söylemişti bana dilerim faydalı olur anlattıklarım Kolay gelsin

ay evet benimde bir arkadaşımın kızı öyleydi kakası gelince tuvalete yapamıyor ve onlarda bez bağlıyorlardı çişini tuvalete yapıyor kakasını yapamıyordu sonra işi bitincede bezi çıkarıyorlardı ama zamanla düzeldi tabi.

cocuguna 3,5 yasina kadar bez baglamissan cok uzun bir zaman olmus simdi tabiiki zorlanir korkuyordur ,Tuvalet Sporu yaptirsan yani 2 yada 3 saatte bir Tuvalete götürüp alistirican (Traning)yada cocuklar icin özel yapilmis Sandalye seklinde oturaklar var ondan kullan .Hicbiride olmuyorsa Doktora sor cünkü cocuk cok büyük Tuvalete alistirmaya en gec 1 yasinda basliyacaktin.

2 yaşında tuvalet eğitimine başlanmalı hatta 2 yaşına kadar denemeli bazıları erken başlıyo

2 yaşından önce başlanmalı 2 yaşında tuvalet eğitimini bitirmiş olmalı.18 ay başlamak için uygun bir zaman.bir yazı okumuştum kakasını yapmak istemeyen çocuklarla ilgili.orada şöyle diyordu.çocuklar biz büyükler gibi değildir onlar kakalarının değerli olduğunu düşünürler .artık kontrol onlardadır istedikleri kadar tutabilir yada istedikleri zaman yapabilirler.mutlaka yener merak etme.

cok sagolun .valla ne yapacagiz bilmiyorum zaten uc yasina girmeden tuvalet sorununu hallettik cis problemi yok gecleride bezlenmiyor.bizim oglan kakasini yapamiyor.kakasi gelince ne yapacagini sasiriyor uykum var diyor yatiyor kitap aliyor resimlere bakiyor oyalaniyor cok sikiyor kendini gelmiyor diyor vs...fitil koyuyorum ara sira hic hoslanmiyor ama mecbur kaliyorum rahat yapiyor o zaman bunada alistirmamak lazim biliyorum ama dogal bitkiler kullansam daha rahat yapabilmesi icin ne kullana bilirim bilmiyorum , cok uzuluyorum.

canim Fransada varmi bilmiyorum ama Almanyada Milchzucker diye birsey var dogal bir toz bu doktorlar bebeklere tavsiye ediyor marketlerde bile bulunuyor doktorunuza bir sorun isterseniz. Sakin ilaca , fitile alistirma bendede varmis o problem doktor bana hep fitil vermis annemde aci cekmemem icin kullanmis ama ben su an 28 yasindayim ve halen kabizlik cekiyorum bagirsaklar tembellesmis. Sana bahsettigim tozdan karistiriyorum iceceklerime iyi geliyor. Oglumdada ayni problem var (4 yasinda) onada kabizlik cektigi zamanlarda Milchzucker veriyorum icecegine karistirip. Bu ilac degil sadece dogal birsey . Eger bulabilirsen korkmadan kullanabilirsin.

ne kadar etkili olur bilemiyorum ama bir yerde okumustum doktor bir ailenin kizida sizinki gibiymis az miktarda keten tohumu yediriyorlarmis hergun ve tuvalete ne zaman cikacagini bile bilir olmuslar..Allah kolaylik versin.

hic basima gelmedi kizim 18aylikti baktim tuvalet ihdiyacini hissettirdi 1ay urastim gece gündüz sükür hic promlemimiz olmadi bence 3.5yas gec niye bu kadar gec alistirmalara gectinizzz

bunun geç alıştırmayla alakası yok hanımlar. küçük tuwalet problemi benim kızımdada 2 yaşına gelmeden halloldu. ama büyük tuvaletini kesinlikle yapmıyor tuvalete. bez bağlamamızı istiyor. altınada kaçırmıyor. 5 gün boyunca inatlaştım onunla tuvalete yapacaksın diye. hergün saatlerce tuvalette oturduk kesinlikle yapmıyor. 5 günün sonunda bez bağladım bezine yaptı. yani kabızlık problemi yok. bu arada kızım 5 yaşına girdi aralık 6 da. kendi psikiyatrımla konuştum bu konuyu geçen yıl. 5 yaşına kadar normal bu durum 1 yıl daha bekleyelim olmazsa yine konuşuruz demişti. ne yapabiliriz bilemiyorum. cidden çok can sıkıcı bi durum bu...

bunun geç alıştırmayla alakası yok hanımlar. küçük tuwalet problemi benim kızımdada 2 yaşına gelmeden halloldu. ama büyük tuvaletini kesinlikle yapmıyor tuvalete. bez bağlamamızı istiyor. altınada kaçırmıyor. 5 gün boyunca inatlaştım onunla tuvalete yapacaksın diye. hergün saatlerce tuvalette oturduk kesinlikle yapmıyor. 5 günün sonunda bez bağladım bezine yaptı. yani kabızlık problemi yok. bu arada kızım 5 yaşına girdi aralık 6 da. kendi psikiyatrımla konuştum bu konuyu geçen yıl. 5 yaşına kadar normal bu durum 1 yıl daha bekleyelim olmazsa yine konuşuruz demişti. ne yapabiliriz bilemiyorum. cidden çok can sıkıcı bi durum bu...

Kesinlikle geç alıştırma erken alıştırma ile ilgisi yok bu işin, çocuğun korkuları ile ilgili bir durum, yani çocuk fiziksel hazır olsa psikolojik hazır olamayabiliyor, 1 yaş 18 ay 2 yaş gibi genellemeleri son derece yanlış buluyorum, bu konuda çok fazla araştırma yaptım ve hala da yapıyorum, her çocuğun alışma yaşı süreci farklı, kimisi erken alışıyor kimisi geç, kimisi çişte sorun yaşıyor, kimisi kaka da sorun yaşıyor, kimisi ikisinde de sorun yaşamıyor, niye alışmıyor hala alışmadı diye üzülmeniz çok normal ama abartmayın bu durumu, çevrenin söylediklerine kulak tıkayın, ne kendinize ne çocuğunuza zehir edin, görüyorum çocuğu 2 yaşında alışmıyor diye çok sorun yapıyor, erken verilen eğitimlerde geri dönüşler çok yaşanıyor aylar sonra bile beze geri dönüş yaşanabiliyor, forumu açan arkadaşın olduğu gibi evdeki değişimler babanın bir süre evden uzak kalması, çocuğun kardeşinin olması gibi bir çok neden de geri dönüşler yaşanabiliyor, ayrıca çocuk anneye babaya tepki olarak da kasıtlı olarak altına kaçırabiliyor bunu bir nevi silah gibi kullanıyor...

Back