- 14 Haziran 2019
- 679
- 773
- 103
28 yaşındayım evlilik vs yok görünürde.. Sosyal medya uzmanıyım şu an çalıştığım yerden asgari ücret alıyorum. Normalde ailem ile yaşıyordum kardeşim şehir dışında okuyor babam ise 3 ayda bir 3 aylığına yurt dışına çıkıyor. Annemle ben 3 ay kadar evde yalnız kalıyorduk. Bu arada evimiz müstakil ve 3 katlı aynı zamanda benim evde baktığım 2 kedim var biri 4 diğeri 5 yaşında. Bu detayları şu yüzden veriyorum geçtiğimiz hafta annemle büyük bir tartışma yaşadık. Onca yıldız baktığım kedileri artık evde istemediğini zaten benim de bir türlü evlenip evden gitmediğimi kedileri çok istiyorsam gidip onlarla başka evde yaşamamı ve orasının sadece kendi evi olduğunu söyledi. Şimdi bana madem istemiyor kedileri sahiplendir yazmayın lütfen. Çalışmaya başladıktan sonra ben eve daha fazla yük olmaya başlamışım ( çünkü öncesinde evin neredeyse tüm işini ben hallediyordum ). Kiralık evlere baktım biraz en dandiği 12-13 binden başlıyor ilk girişte depozitosu komisyonu derken 3 kira bedeli isteniyor. Hadi bunu çözdüm maaşımın çoğu kiraya gidecek geri kalanı faturalar derken bir hayatım bile olmayacak belki yaptığım mesleğin geleceği var mı en fazla ne kadar yükselebilirim onu da bilmiyorum. Ama bir yerden başlamak zorundayım. Benzer şeyler yaşayan var mı tüm bu maddi zorlukların üstesinden gelinebiliyor mu mevcut şartlarda hayata sıfırdan başlayabilir miyim sizce?