biz şimdi 3 gündür bekliyoruz.bakalım doktor ne diycek diye adam al bu iğneyi vurul diyip kestirip atıyor ve yüzü asık.bence doktorlar ümit verici ve yüzü gülen insanlar olmalı. gülmüyorsa ve insanlara tahammülün yoksa yapmıycaksın bu işi.bugün pazar yarın sabah arıycam ve ve buraya ne yazmışsam aynısını yüzünede söyliycem ve sonuç ne olursa olsun ister düşük ister dış gebelik ister hamileleik devam ediyor olsun ne olursa olsun bu hafta sonu bana ders oldu.bu bekleyiş bana ders oldu.bBIRAKıYORUM BU DOKTORU...ADAM PROF. OLMUŞ. paraya doymuş...umrunda değil. ben giderim yenisi gelir diye bakıyor.ama işte türkiyede yaşıyor olmanın handikaplarını biz acı cekerek öğreniyoruz...biz 2 gündür eşimle beklemekten yorulduk....
konu aynen söyle oldu kızlar....
aşılama yaptı bana sevgili doktorum.(daha önce bir tüpümü almıştı )dosyalarım herseyim onda...herneyse..
neyse aşılamadan sonra herkese cinsel ilişki veriyormuş doktorlar. ama bize yasak dedi.ozaman neden aşılamadan 7 gün sonra çatlatma iğnesi vurdurdu bilmem.bize ilişki yasak dedi.bir bildiği vardır dedik.
neyse ben 20 gün sonra bhcg yaptırdım.15 cıktı.bana varda diyemem yokta diyemem dedi.1 hafta sonra tekrar bhcg yap dedi.yaptık 167 cıktı.yardımcısı tebrik etti beni aradı hamilesin dedi.(BU ARADA BEN HEP yardımcı doktoruyla muhatabım)ve pazartesi sizi muayeneye bekliyruz dedi.biz uctuk tabii....
tam sevindik 4 gün sonra yani cuma akşamı bende çok az lekelenme oldu.biraz koyu renkli kanama oldu.hemen muayenesi kapanmıştı artık zor zor ulaştık doktorun yardımcısına kanama oldu dedik. bize bir iğne verdi.bu iğne ne için nedendir hiç söyllemeden açıklama bile yapmadan, bu iğneyi git yaptır hemen dedi..bizde gittik iğneyi aldık. meraktan eczaneye sorduk bu ne işe yarıyor diye.düşünün işte doktordan değil eczanelerden bilgi almaya calıştık..o kadar güvenim sarsıldıki doktora acaba düşsün diyemi yaptırıyor bunu bile düşündük...neyse iğne bebek tutunsun diyeymiş.eczanedeki bayan anlattı bize bunu.iğneyi vurdurup eve geldim. ama içime kurt düştü benim..ertesi sabah baktım ne arayan ne soran var beni sizin kanamanız vardı dün gece ağırlaştımı durdumu diye ne arayan ne soran var...bir bhcg yapayım yeniden dedim.kendim karar verdim buna ve gidip yaptırdım. bhcg 102ye düşmüş....
bende aslında doktor istemesede kendilerine fax ladım..sonucu.
sonrada aradım..bana siz pazartesi gelecektiniz ya gelmeyin salı günü bhcg yaptırıp bize faxlayın dedi.gelmeyin dedi.işte benim için son nokta bu oldu adam cat dedi kapattı telefonu....
insan bir açıklama yapar ...neden bekliyoruz.birde bana dış gebelikten korkuyoruz dedi utanmadan..acile falan giderseniz arayın dedi.bu olaylar cumartesi oldu.yani dün akşamüstü...biz bekliyoruz bakalım salı gününe kadar beklenirmi yaa kızlar?neyi beklediğimide bilmiyorum.yani ya düştü galiba bebek desin. yada diş gebelik desin yada hala hamilesin desin.ama bir açıklamada bulunsun bir tahmin yürütsün...bir cevap versin.ne yaptığımızı anlatsın neyii beklediğimizi bilelim. bilmiyorumki ben şimdi hamilemiyim düşükmü yapıyorum yaptım. dış gebelikmi geciriyorum...
hayır deki buyrun gelin bir muayene edelim demesini bekledik ama gelme dedi...bize...
bu ilk aşılamam.bana daha aşılamayı yapmadan bir kez daha aşılama yapıcaz sonra
tüp bebek yaparız oda olmazsa seni ameliyat ederim tüpün boğumlu onu düzeltirim dedi.ama zaten bu doktor beni ameliyat etti tüpümü aldı zaten.madem kestin actın gördün diğer tüpün boğumlu olduğunu düzeltsene açmışken....
ayrıca kanama hafif hafif başladığında doktor riskli durumlarda progesteron veriyor...düşmesin diye 2-3 gün arayla iğne veriyor serum falan takıyor bu hiç bir sey yapmadı bir tek iğne ilaç hiç bir sey vermedi ...yani bebek düşmeye yakınken bile ilaçlarla kurtulabiliyormuş.
anlamıyorum ve çok kızgınım.yarın doktoru arayıp herseyi yüzüne ssöyliyip ne yapacağına bakıp sonrada başka bir doktor bulucam kendime...