ARSA TEŞHİSİ

serpill2019

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2019
1
5
35
Arkadaşlar Merhaba
hamilelik dönemimde ikili ve üçlü tarama testlerinde değerler normal çıkmasına rağmen ultrasonla dörtlü tarama testi sonucunda aberran sağ subklavyen arter (ARSA) teşhisi konuldu %20 down sendromlu olma ihtimalinden bahsedilmişti amniyosentez ile kesin sonuca ulaşabiliriz denildi yaptırmadık onunda düşük bir oranda olsada erken doğum riski olduğundan bahsedilmişti, doğana kadar geçen sürede zor psikolojik süreç geçirdim fakat bebeğim doğdu gayet sağlıklı tek başına konulan bu teşhis için hamileliğinizin en güzel zamanlarını zehir etmeyin içinizi ferah tutun çünkü bu sorun tek başına herhangi bir olumsuz duruma sebebiyet vermiyor, teşhis konulduktan sonra internette çok aradım güncel yazı bu konuyla ilgili fakat çok birşey bulamadım kafanıza takmayın bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelecektir

Bu testlerle ilgili güvenilirlikde cok sorunlar var. Dinen de cok mantikli gelmedi bana. Doktorlar arasında da kesin bir fikir birliği yokmuş. Ne gelirse mevladan. Bilgi icin teşekkür ederiz.

Arkadaşlar Merhaba
hamilelik dönemimde ikili ve üçlü tarama testlerinde değerler normal çıkmasına rağmen ultrasonla dörtlü tarama testi sonucunda aberran sağ subklavyen arter (ARSA) teşhisi konuldu %20 down sendromlu olma ihtimalinden bahsedilmişti amniyosentez ile kesin sonuca ulaşabiliriz denildi yaptırmadık onunda düşük bir oranda olsada erken doğum riski olduğundan bahsedilmişti, doğana kadar geçen sürede zor psikolojik süreç geçirdim fakat bebeğim doğdu gayet sağlıklı tek başına konulan bu teşhis için hamileliğinizin en güzel zamanlarını zehir etmeyin içinizi ferah tutun çünkü bu sorun tek başına herhangi bir olumsuz duruma sebebiyet vermiyor, teşhis konulduktan sonra internette çok aradım güncel yazı bu konuyla ilgili fakat çok birşey bulamadım kafanıza takmayın bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelecektir
Gercekten cok tesekkur ediyorum bu yaziniz icin.bebeginizle saglikla nice gunler dilerim.bana da bu teshis koyuldu.suan 27.haftadayim.nifty testi yaptirdim sonuc temiz cikti sukur.yine de aklimdan bir turlu atip hamileligimin tadini cikaramiyorum.sadece tek bulgu arsa var.3 ay kaldi dogumuma.umarim her sey yolunda gider.

Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin hepimize. Bu yolda olup da bebek bekleyenlere de saglikla tez zamanda nasip etsin

benimde bebegime arsa teshisi konuldu biraz arastirinca bende dpwn sendromu riskini artirdigini ogrendim ayni problemi yasayan kan testi yaptiran anneler varmi acaba

Gercekten cok tesekkur ediyorum bu yaziniz icin.bebeginizle saglikla nice gunler dilerim.bana da bu teshis koyuldu.suan 27.haftadayim.nifty testi yaptirdim sonuc temiz cikti sukur.yine de aklimdan bir turlu atip hamileligimin tadini cikaramiyorum.sadece tek bulgu arsa var.3 ay kaldi dogumuma.umarim her sey yolunda gider.
merhabalar benimde bebegime arsa teshisi koyuldu ve cok endiseliyim dogum yaptinizmi acana hersey yolundami

Bana da neler neler söylendi hamileyken.Neler yaşadım kahroldum sabah akşam ağlıyordum.Ama sonra kendime geldim ne olursa olsun o benim canımın parçası ve allahın verdiği herşeye raziyim diyip toparlandim. Sonuç bebeğim sağlıklı hiç bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.Bence de gebeliği kendinize de bebeginiz de zehir etmeyin.

merhabalar benimde bebegime arsa teshisi koyuldu ve cok endiseliyim dogum yaptinizmi acana hersey yolundami
Evet ekimde dogum yapti.saglikli tatli bir kizim oldu çok sukur.bu bulgu tel basina bir sey ifade etmezmis.olan guzelim hamilelik.gunlerime oldu.cpk.dusundum ve uzuldum.her sey yolunda cok sukur.umarim.saglicakla kucahiniza alirsiniz.emin olun allahin izniylebir sey yoktu r bebeginizde

Bebepiniz

Bebeğiniz nasıl şimdi inşallahhh sağlıcakla gelmiştir. Bana da yeni teşhis konuldu yurtdışına gönderilen testten yaptırdm beklemedeyim ama hiç tadım tuzum kalmadı . Arsa dışında başka bi teşhis de konulmadı. Sizde de böyle miydi?

Arkadaşlar selam, bugün üye oldum, sabahtan beri çok kötüyüm. Arsa tanısı kondu bebeğime. Bu konuda konuşabileceğim birileri var mı

Arkadaşlar selam, bugün üye oldum, sabahtan beri çok kötüyüm. Arsa tanısı kondu bebeğime. Bu konuda konuşabileceğim birileri var mı
22+1 gebelik haftasındayım. Bugün detaylı ultrasonda söylediler. Başka hiç bir bulgu yok. Fetal dna testi de yaptırmıştım. Ambiyosentez önerdiler. Şoktayım. Lütfen yazarmısınuz bu sorunla karşılaşanlar. Çok kötü oldum.

Merhaba benim kardeşimde 24 haftalık hamile. Ultrasonda arsa teşhisini koymuşlar. Daha önce tarama testlerini yaptırmamış sadece detaylı ultrason çekilmiş. Down sendromu için amniyosentez onermisler ama ultrasonda başka bir belirti yokmuş. Ense kalınlığı burun, kalp ve bağırsaklar normal. Tek belirti kalbe giden damarın yemek borusu arkasından geçmesi. Çok korkuyoruz inşallah sağlıkla dünyaya gelir diye dua ediyoruz. Sizin yavrumuz nasıl inşallah sağlıkla doğmuştur.

Merhaba benim kardeşimde 24 haftalık hamile. Ultrasonda arsa teşhisini koymuşlar. Daha önce tarama testlerini yaptırmamış sadece detaylı ultrason çekilmiş. Down sendromu için amniyosentez onermisler ama ultrasonda başka bir belirti yokmuş. Ense kalınlığı burun, kalp ve bağırsaklar normal. Tek belirti kalbe giden damarın yemek borusu arkasından geçmesi. Çok korkuyoruz inşallah sağlıkla dünyaya gelir diye dua ediyoruz. Sizin yavrunuz nasıl inşallah sağlıkla doğmuştur

Merhaba benim kardeşimde 24 haftalık hamile. Ultrasonda arsa teşhisini koymuşlar. Daha önce tarama testlerini yaptırmamış sadece detaylı ultrason çekilmiş. Down için amniyosentez onermisler ama ultrasonda başka bir belirti yokmuş. Ense kalınlığı burun, kalp ve bağırsaklar normal. Tek belirti kalbe giden damarın yemek borusu arkasından geçmesi. Sizin yavrumuz nasıl inşallah sağlıkla doğmuştur

Herkese merhaba,
Benim yaşadıklarım, bazı anne adaylarının içini bir nebze de olsa rahatlatır düşüncesiyle bunları yazıyorum. 2018 yılındaki ikinci hamileliğimde Memorial'daki doktorumuz Cihangir Yılanlıoğlu bebeğime arsa teşhisi koydu ve down sendromu riskinden dolayı ertesi gün amniyosentez önerdi. Sonrasında yaşadığım üzüntü ve stresin tarifi imkansız. İlk hamileliğimden beri rutin kontrollerimi yapan ve çocuğumun doğumunu gerçekleştiren Banu Göker Özdemir'e (bu arada kendisi mükemmel bir doktordur, gözüm kapalı tavsiye ederim) durumu anlattım, bebeğin ense kalınlığı vs. diğer bulguların normal olduğunu söyleyip beni rahatlattı ve kendisinin de hocası olan Rıza Madazlı'yı önerdi. Amniyosentezin risklerinden dolayı bu testi yaptırmakta oldukça kararsız ve endişeliydim. Sonrasında kontrol için Rıza Bey'e gittim. Sağolsunlar Banu Hanım da Rıza Bey de anne psikolojisini dikkate alıp ona göre yorum yapan ve konusuna son derece hakim doktorlar. Rıza Bey bana böyle bir risk olabileceğini; fakat ense kalınlığı vd. tüm bulgular normalken, ilk çocuğumda böyle bir durum olmamışken, sadece arsa teşhisinden yola çıkarak böyle bir çıkarım yapmanın pek de doğru olmayacağını, genetik tarama testi yaptırıp ona göre hareket etmemi önerdi. O gün bana "sen tarama testini yaptır kızım ama ben bir şey çıkacağını zannetmiyorum, doğumdan sonra da bebeğin normal bir şekilde hayatına devam edecek," demesi beni o anki sıkıntılarımdan bir anda uzaklaştırdı ve moralimi oldukça düzeltti. Sonrasında testler normal çıktı ve sağlıkla çocuğumu kucağıma aldım, doğumdan sonra kalp kontrollerini de yaptırdım ve çok şükür bir sorun çıkmadı. Şu an düşünüyorum da hamilelikte yaşadığımız korkuların, stresin eminim bebeğe ve bize çok zararı oluyordur, belki de hiçbir sorun yokken sırf bu endişeler yüzünden bebeğini erken doğum yapan, kaybeden, birçok sağlık sorunu yaşayan ne çok anne var. Dileğim her anne adayının gereksiz endişelere kapılmadan, sağduyu ile hareket etmesi, moralini yüksek tutarak, gerekli kontrolleri de ihmal etmeden hamileliğini geçirmesi ve sağlıkla bebeğini kucağına alması, sonrası zaten tarifsiz mutluluk...

X