• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkuat uterus rahim şekli ile erken doğum yapıp bebeğini kaybedenler ne yaptı?

isoves

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2011
471
7
46
İstanbul
ben 22 haftalıkken kaybettim bebeğimi, şimdi korkuyorum ameliyat olup düzeltsem mi yoksa tekrar hamile kalıp sürekli yatarak bir daha denesem mi?

ameliyat olanlar

ameliyat olmadan hamilelik yaşayanlar deneyimlerinizi anlatırmısınız kafam çok karışık...

Merhaba,ben daha önceden HSG filmi çektirdim doktorum rahim şeklin kalp şeklinde demişti ,başka doktor da histereskopi baktı rahmim için arkuat uterus dedi benim de aklım karıştı.

Merhaba,ben daha önceden HSG filmi çektirdim doktorum rahim şeklin kalp şeklinde demişti ,başka doktor da histereskopi baktı rahmim için arkuat uterus dedi benim de aklım karıştı.

sana doktor rahim ameliyatı olmalısın dedimi.
yada direk bebek yap dedimi?

benimde dr um hafif kavis var kalp şeklinde dedi.ama içini ultrasondan göremeyiz kavis hafif ise problem yok ama derin ve içe doğruysa kamera ile bakıp kesicekmiş.daha bunun için erken dedi.6 ay çalış sonra bakarız dedi.umarım hafif bi kavistir.

benimde dr um hafif kavis var kalp şeklinde dedi.ama içini ultrasondan göremeyiz kavis hafif ise problem yok ama derin ve içe doğruysa kamera ile bakıp kesicekmiş.daha bunun için erken dedi.6 ay çalış sonra bakarız dedi.umarım hafif bi kavistir.

ben yücel karamana gittim o hafif dedi.
içe girinti varsa zaten perde var demektir onu alırlar...
hayırlısı artık...

ben 22 haftalıkken kaybettim bebeğimi, şimdi korkuyorum ameliyat olup düzeltsem mi yoksa tekrar hamile kalıp sürekli yatarak bir daha denesem mi?

ameliyat olanlar

ameliyat olmadan hamilelik yaşayanlar deneyimlerinizi anlatırmısınız kafam çok karışık...

cnm çok geçmiş olsun bendede uterus septum var 7+3 haftalık hamileyim ameliyat araştırmalarıma göre çok fazla önerilmiyor. uzman ellerde yapılmassa rahimde yapışıklığa neden olabiliyormuş. ben yaptırmadım zaruri ihtiyaçlar dışında kalkmıyorum bu şekilde çok fazla sağlıklı doğum yapanlar var aylarca araştırdım bende sanırım seninki kalp şeklinde ameliyat daha riskli olabilir. bi ünv. hastanesine bu konuda uzman doç veya profa gözükmeni tavsiye ederim cnm. inşallah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin Allah.

ben yücel karamana gittim o hafif dedi.
içe girinti varsa zaten perde var demektir onu alırlar...
hayırlısı artık...

inşallah yoktur perde yaa.gerçi bazı yazılarda okudum perde oldumu vajinal ultrasonda görünüyomuş sanırım.dr um öle bişey demedi.hafif dedi.çocuk yapmak ne zormuş.eskiden deseler hayatta inanmazdım.insn başına gelince anlıyor bazı şeylerin kıymetini..afedersiniz yat kalk hamile kalcam sanırdım:))nerdeeeee....haksızmıyım arkadaşlar?

inşallah yoktur perde yaa.gerçi bazı yazılarda okudum perde oldumu vajinal ultrasonda görünüyomuş sanırım.dr um öle bişey demedi.hafif dedi.çocuk yapmak ne zormuş.eskiden deseler hayatta inanmazdım.insn başına gelince anlıyor bazı şeylerin kıymetini..afedersiniz yat kalk hamile kalcam sanırdım:))nerdeeeee....haksızmıyım arkadaşlar?

:)
Allah yardımcın olsun canım
benim bir öğretmen arkadaşım septum olduğu halde bebeğini doğurmuş
bebek septumu itmiş büyüdükçe
inşallah o kadar şanslı olursun.

benimki biraz farklı istten dar biraz ama rahim içi boş duvar yok..
Bu arada 6 haftalık hamileyim inşaallah kucağıma alırım bu sefer...

merhabalar..benimde rahimim kalp şeklindeydi..denizlide bi prof var erkan alataş..2010 da ameliyat demişti bana kesin olarak..ve oldum ama sonrası hiç gebelik gerçekleşmedi öncesindeyse 5 gebeliğim var..yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal anlıycanız..olmazsam bebeği kaybedicemizi söyledi ve oldumm.şimdi izmirde dr a gibiorum 2 aydır coraspin zinco folidance kullanıorum bu ayda glucophage 850 başladım..geç yumurtlama var bende ek olarak..yine gebe kalamazsam rahim filmi çekilecek tkrardan..çünkü drum rahim duvarının yapışmasındanda şüphelenior..anlıycanız labirentin ortasındayım sanki..ameliyat oldum güvenerek sorun farklı boyut aldı.olmasam bebeği kaybedicektim sürekli..allahım çaresizlere yardım et lütfennnn

Ameliyat olanlar

canım benimde kalp şeklinde bir rahmim vardı yani ortada bi zar vardı.
2 defa düşük yaptım
3.de düşük tehdidi ile yatarak oğlumu doğrdum ama çok kaamam oluyodu
oğlum 5 yaşında
2.ye hamileyim şuan ve doğumda zar yırtılmış
şu an çok rahat bi hamilelik geçiriyorum
dr.um 3.de düşük olursa ameliyat demişti
ama aynı durumda olupta sorun yaşamayanlarda var
çok geçmiş olsun

canım benimde kalp şeklinde bir rahmim vardı yani ortada bi zar vardı.
2 defa düşük yaptım
3.de düşük tehdidi ile yatarak oğlumu doğrdum ama çok kaamam oluyodu
oğlum 5 yaşında
2.ye hamileyim şuan ve doğumda zar yırtılmış
şu an çok rahat bi hamilelik geçiriyorum
dr.um 3.de düşük olursa ameliyat demişti
ama aynı durumda olupta sorun yaşamayanlarda var
çok geçmiş olsun

canım seninkinde zar varsa o arkuat uterus değildir. benimki kalp şeklinde ama zar yok.
eğer rahimi bölen zar var ise o uterus septum oluyor. onda bebek itebiliyormuş zarı rahim büyüklüğü normal, ama kalp şeklinde rahimde rahim küçük...
gerçi ben 3 tane profa gösterdim bundan olduğunu sanmıyorum dedi...

Merhaba ben de araniza yeni katiliyorum 10 gun once 6 bucuk haftalik iken bebegimi kaybetim ve cok uzuldum kurtajdan 1 hafta sonra doktora gorundum ve rahmimde hafif bir kavis oldugunu soyledi yani arkuat uterus rahim seklim ve sonraki gebeligimde sikki bir takibte olmam gereken soyledi simdi folan ve vitamin e kullaniyorum bu ilaclar rahimi yumusuyormus dedi doktor ve ikinci hamileligimi daha iyi gecerebilmem icin soyledi simdi sizin deneyimlerinize ihtiyacim var

Slm bende su anda 17 +4 haftalık hamileyim 8 yıl bebek icin uğraştık tam tup bebek yapacakken kendiliğinden hamile kaldım.bende didelfis uterus var bundan 3 yıl önce Ege unv bir prof.bana dediği senin bebeğin olmaz iki ayrı rahimi birlestirip tek yaparız dedi ben ve esim depresyona girdik üzüntüden çünkü o güne kadar kaç tane doktora gitmiştik hic biri de böyle bir şey söylememişti ben ameliyat olmadım ilk evlendiğim yıl hamile kaldım 15 haftalık ikizlerimi kaybettim dedim o bir kere olmuş falan dedi bir daha o doktora gitmedim istanbulda Bursa'da bazı doktor lara danıştık hic gerek yok dediler şimdiki doktorumda İyiki yaptirmamissin dedi.Tabiki su anda dusuk tehlikem var diye ilk 3 ay hep yattım gecen hafta serklaj ameliyatı yaptılar yani rahim ağzını diktiler düşmesin diye cok şükür bende bebisim de iyiyiz:))Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin..lafi cok uzattım biliyorum :))bence 5veya 6 doktor da aynı şeyi söylemiyorsa kimse masaya yatmasın ...

cnm aynı sorun bendede var uterus kalp şeklindeymiş. 3 kaybım oldu hep 10 haftadan erken kayıplardı. şuan 4. ye hamileyim ve 7 aylığız çok şükür iyi gidiyor ameliyat falanda olmadım. çünkü araştırmalarıma göre çok önerilmiyor. ama hiç pes etmedim bu 4. hamileliğim 2 yıl içerisinde. clexan 400 ve coraspin kullanıyorum ve başlangıçtan beri progestan kullandım yeni bıraktım hemotoloji uzmanı bana kan sulandırıcı iğne kullanan hastalarımın yüzde 45 i sağlıklı doğum yaptı dedi. kaç hematolog değiştirdim bilmiyorum. sana tavsiyem hamile kalmadan önce genetik testlerinide yaptır mutlaka çünkü perde tamam düşüğe neden olabiliyor ama onu tetikleyen bi kan problemide olabilir. kendi öz fikrim erken doğuma neden olabilir ama düşük vs nedenlerin nedeni bence rahimsel bozukluk değil bebek büyüdükçe gebe kaldığın taraf genişliyo haliyle bebeğin yer sıkıntısı olmuyor ki ikiz gebelikte sığmama şansı daha yüksek ona bakarsan tutunmasa ikiz üçüz tutunmaz veya sığmaz. aslında herşey bi tarafa sen inan herşey olur hiç beynini bulandırma nasıl olucağını bile düşünme sadece iste..eskiden ultrasonmu vardı millet 3-4-5 düşürüyordu kısırlığı vs yoksa muhakkak çocuk sahibi olunuyordu yokmuydu eskilerde rahim şekil bozukluğu tabiki bugün olduğu kadar vardır. bizler biraz şanssız başladık o kadar rabbim inşallah en kısa zamanda nasip eder ben elimden geldiğince yardımcı olurum bu süreçte sana aynılarını yaşadım çünkü .

Arkadaslar benim iki ay once iki haftalik dusugum oldu kontrole gittigimde doktorum rahmim hafif arkuat uterus oldugunu soyledi ama bu problem degil dedi baska sebepler olabilir ve tum kan tetkiklerim yapildi smear papa test hersey iyi cikti sonra torch testi onerdi onu da yaptim hersey ici cikti cmv haric igg ve igm pozitif ciktilar bu demek ki benim dusuk sebebim cmv enfeksiyonu idi simdi bu nefeksiyon icin ilac yok ve kendiliginden kayboluyormus ve negatif oldugu zaman doktor tekrar hamilelik planlayabilirsin dedi ve bu dusugun sebebi idi soylemek istedigim sey bu testleri torch testi ihmal etmeyiniz cunku dusuk sebebi olabiliyor DMTOKAN arkadasim senin adina cok sevindim darisi bziim basimiza

Arkadaslar benim iki ay once iki haftalik dusugum oldu kontrole gittigimde doktorum rahmim hafif arkuat uterus oldugunu soyledi ama bu problem degil dedi baska sebepler olabilir ve tum kan tetkiklerim yapildi smear papa test hersey iyi cikti sonra torch testi onerdi onu da yaptim hersey ici cikti cmv haric igg ve igm pozitif ciktilar bu demek ki benim dusuk sebebim cmv enfeksiyonu idi simdi bu nefeksiyon icin ilac yok ve kendiliginden kayboluyormus ve negatif oldugu zaman doktor tekrar hamilelik planlayabilirsin dedi ve bu dusugun sebebi idi soylemek istedigim sey bu testleri torch testi ihmal etmeyiniz cunku dusuk sebebi olabiliyor DMTOKAN arkadasim senin adina cok sevindim darisi bziim basimiza

kızlar arkuat uterusu olup hamile kalan veya normal gününde doğum yapan oldu mu ????

Back