• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşsızlık

cameronhowe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
3.626
10.580
158
30
Konu acik, bircok kisinin anlayacağı bir dert aslinda. 27 yasindayim, evliyim. Memlekete cok uzakta sayilmam ama baska ildeyim. Zamaninda universitede arkadaslarim oldu, hala gorusuyor olsak da baska sehirdeler ve eski samimiyet kalmadi. Is arkadaslarim oldu, yine hala gorusuyor olsak da herkes yoluna bakiyor. Evlendikten sonra bir ilde 2 sene oturduk, orda esimin is arkadaslarinin esleriyle baya iyi anlasiyorduk, ama ordan da ayrildim. 3 aydir tayinimiz cikti yeni bir yerdeyiz. Hic tanimadigimiz bir yer, ustelik ilce, vakit geçirebileceğim sosyal alan pek yok. Arkadasim da yok. Eşim her zaman en yakin arkadasim aslinda ama o ise gidiyor haliyle gunduzleri hep yalnizim. Eski apartmanimda yasitlarim, bekar, memur hanimlar vardi, burada zor ev bulabildik ve bize cok buyukgelen bi daire tuttuk haliyle hep oturqnlar cocuklu coluklu orta yas ve uzeri insanlar. Ne yapsam ne etsem bilemedim. Esimden baska insan gormeden gunlerim geciyor. Gercekten bir arkadasa ihtiyac duyuyorum. Buraya da ne seouyorum bunu neden yaziyorum onu da bilmiyorum ama neyse, dertlesmek istedim:KK48:

Çalışmayi düşünmez misiniz?
Devlet memuruydum evlenene kadar Evlenirken "zaten hayalim olan is bu degildi, calisip hayalim olan isi yapicam, zaten hemen evlilik duzenine calisirken adapte olamam, esimle tayinleri uydurmak cok buyuk dert" vs vs sebepleriyle istifa ettim. Ama o hayalim olan ise de hic yaklasamadim. Simdi bir de hamileyim Bilmiyorum Cok uzak geliyor su an calismak

Devlet memuruydum evlenene kadar Evlenirken "zaten hayalim olan is bu degildi, calisip hayalim olan isi yapicam, zaten hemen evlilik duzenine calisirken adapte olamam, esimle tayinleri uydurmak cok buyuk dert" vs vs sebepleriyle istifa ettim. Ama o hayalim olan ise de hic yaklasamadim. Simdi bir de hamileyim Bilmiyorum Cok uzak geliyor su an calismak
Memuriyetten istifa etmenize şaşırdım.

orta yaşlı ve çocuklu insanlar diye kendinize sınırı siz çizmişsiniz. illa yaşıt olmanız gerekmiyor.
37 yaşındayım; 24 yaşında da arkadaşım var 55 yaşında da.
hepsiyle de farklı şeyler öğreniyorum.
belki biraz daha geniş bakabilirsiniz duruma.

eşinizin olduğu yere tayin olmuyor musunuz ki zaten ?

Şuan pandemi var herkes rahatça birbirine gidip gelmez bence.
Mecburen evde kendi kendinize yeteceksiniz
Kitap okumak film izlemek gibi.

Yeni taşinmişsiniz zamanla arkadaslariniz olur normal yani suan kendinizi yanliz hisetmeniz
Kendinize oyalancak biseyler bulun film izleyin disari cikin falan

eşinizin olduğu yere tayin olmuyor musunuz ki zaten ?
Hayir çakılı kadro olan bi kurumdaydim. Esimin bana tabi olmasi gerekecekti Ailemin olduğu sehirde de oturmak istemedik yeni evliyken, hem de esimin isi acisindan benim sehrim baya zorlu bir yerdi Bir de o asamada esimin ilk atamasında nikah yapmamistik , zaten olamayacakti

iyi kötü belediyenin bir kursu vardır onlara kaydolun.

yaşı büyük demeyin bir sütlaç pişirin tüm komşulara dağıtın. günleri vs vardır kesin onların.

anneme çok özeniyorum bu konuda. ben de çok sosyal biri değilim. ama annem tam tersi hemen sevdirir kendini her yaş grubundan arkadaşı vardır. atılgan, özgüvenli ve insanların nasıl bir karakterde olduğuna aldırmayan bir insan sadece o andan keyif almaya bakıyor.

Pandemide zaten kimsenin öyle sık görüşebildiği arkadaşı kalmadı
Çok arkadaşım var ama görüşemiyoruz korkudan
İşe giderken en azından iş arkadaşlarım oluyordu
O bile bir sosyallik katıyordu hayatıma
Şimdi aynı sizin gibi evdeyim
Kitap, dizi, netflix filan takılıyorum mecbur
Buluşma riskini göze alamıyorum 🤦‍♀️

iyi kötü belediyenin bir kursu vardır onlara kaydolun.

yaşı büyük demeyin bir sütlaç pişirin tüm komşulara dağıtın. günleri vs vardır kesin onların.

anneme çok özeniyorum bu konuda. ben de çok sosyal biri değilim. ama annem tam tersi hemen sevdirir kendini her yaş grubundan arkadaşı vardır. atılgan, özgüvenli ve insanların nasıl bir karakterde olduğuna aldırmayan bir insan sadece o andan keyif almaya bakıyor.

valla ben de her yaş grubundan insanla arkadaşlık ediyorum. önemli olan kafaların uyuşması.
bazı insanlar arkadaşlık için kıstaslar belirliyor çok.

valla ben de her yaş grubundan insanla arkadaşlık ediyorum. önemli olan kafaların uyuşması.
bazı insanlar arkadaşlık için kıstaslar belirliyor çok.
Benim de mesela isyerinden arkadaşlarımla arada yas farki coktu ama o zamanlar onlar da bekar çocuksuz vs idi. Iki komsuyla selamlasip tanistim 35-40 uzeri 3 er cocuklu Cocuklu 12-13 yaslarinda Boyle insanlarin oldugu ortamlarda rahat edebilecegimi sanmam Zaten ben cocuk yaptim hafiften de bi pisman oldum gibi hayirlisi tabi de, cocuklari hic sevmem Hic tahammulum yok cocuklu ortama

Benim de mesela isyerinden arkadaşlarımla arada yas farki coktu ama o zamanlar onlar da bekar çocuksuz vs idi. Iki komsuyla selamlasip tanistim 35-40 uzeri 3 er cocuklu Cocuklu 12-13 yaslarinda Boyle insanlarin oldugu ortamlarda rahat edebilecegimi sanmam Zaten ben cocuk yaptim hafiften de bi pisman oldum gibi hayirlisi tabi de, cocuklari hic sevmem Hic tahammulum yok cocuklu ortama

böyle kıstaslar olunca seçenekler daralıyor tabi ki. bir de yaş ilerledikçe bekar yada evli olsa da çocuksuz insanlar bulmak zorlaşıyor.
böyle tahammül edemeyeceğinizi düşünüyorsanız kendi kendinize oyalanmanın yollarını bulmanız gerekecek, başka seçenek gelmiyor aklıma.

orta yaşlı ve çocuklu insanlar diye kendinize sınırı siz çizmişsiniz. illa yaşıt olmanız gerekmiyor.
37 yaşındayım; 24 yaşında da arkadaşım var 55 yaşında da.
hepsiyle de farklı şeyler öğreniyorum.
belki biraz daha geniş bakabilirsiniz duruma.
Benim de ilk çalıştığım yerde iş arkadaşlarımın en küçük çocuğu ortaokula gidiyordu
Ben daha 25 yaşında yoktum
Ama hayatımda en eğlendiğim iş ortamı orasıydı
Önyargıyla arkadaş sahibi olmaya kalkmayı ben de doğru bulmuyorum
Kimin nasıl çıkacağı anlaşılmıyor

Çok değişik geldi bana.
Ailesi felan da birşey dememiş.
Bu zamanda iş bulmak ne kadar zor.
Sonradan pişman olacak zaten garanti rahat işti neden bıraktım diye. çalışsa bile şuan doğum iznindeydi zaten, memurluk çok rahat izinleri falan teyzelerimden biliyorum

Back