• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlık mı bu?

melekgibikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2012
444
180
123
Eskişehir
Merhabaalaaar. Ben 10. sınıfım ve okuldaki çoğu kişi 10lar zaten 30 kişi herkesin kendine ait arkadaş çevresi var zaten. Kimseyi kırmıyorum güleryüzlüyümdür ama iki yüzlü ve çıkarcı insan o kadar fazla ki aramda çoğu kişi ile mesafe vardır. Okulda 4 kişi takılırdık geçen yıl aynı sınıftaydık ama bu yıl diğer iki kişi aynı sınıfa düştüler farklı kattalar bende çok samimi olduğu x le aynı katta farklı sınıfa yani sınıflarımız karşı karşıyaydı.hani aramız çokda iyiydi çok seviyordum ama eski sevgilimle aynı sınıfa düşünce durumlar biraz değişti. Yani ben onun hiç bi eski sevgilisiyle konuşmuyorum merhaba merhaba hatta sevgilisi ile ayrıldı diye faceden siliyorum sevgilisini ama o eski sevgilimle yakın fazla yakın yani hoş bişey değil bence. arkalı önlü oturuyorlar. tamam aynı sınıftasınız mecburen konuşacaksınız. ilk başlarda eski sevgilimle yeniden çıkmam için beni ikna etmeye çalışıyordu benden konuşuyorlarmış sürekli falan neyse çıkmaya başladık tekrardan sevgilimin telefonunun arka plan resminde ikisi var tamam buraya kadar akşam x e ben senin sevgilinle resim çekinsem eminim ortalığı birbirine katardın falan dedim tamam haklısın özür dilerim istersen konuşmam dedi ben tamam sen bilirsin dedim sonra işte sevgilin benle sevgilimi ayırmaya çalışıyo falan dedi ben de sevgilime anlattım dedim ki eğer böyle bi durum varsa söyle gerçekten aradan çekilicem dedim falan neyse öyle anlattığı gibi bir şey yokmuş neyse aradan zaman geçti biz ayrıldık daha sonra okulda kavga ettik x buna rağmen gitti onunla çok daha samimi oldu yani sizin gerçek arkadaşınız her zaman sizi kollayan değil midir? ama tam tersi oldu nedense ben defalarca bu yakınlıktan rahatsız olduğumu dile getirdiğim halde devam etti. Dün biz tekrar barıştık ve x'in tepkisi kötüydü baya suratını astı yanlış yapıyosun falan dedi sonra biz konuşuyorduk geldi lafa atladı falan sürekli bi oynaşma el şakaları falan ya tabiki normal şeyler kimsenin hakkında kötü düşünmek istemiyorum.önceki günde ben her an herkese aşık olabilirim bu geçici bi kavram falan diye konuşuyordu ve dolayısıyla kafamı karıştırıyor. sevgilisinden ayrıldığında diğer kötü zamanlarında hep ben yanında oldum ama yaptığı şeye bak. bugün sevgilim ona onunla konuşmak istemediğini söylemiş bugün bana baya trip attı küstü konuşmadı dostluğumuzun bittiğini söyledi bi erkek yüzünden saçmalık ya. Ha bide ben hastalıktan ölüyorum okula raporumu getirdiğimde hafta sonu maçım var gelin erkeklerin hakkımda ne dediklerini dinleyin diyor. Normalde arkadaşım var. Ama okulda yok. Biraz yalnız kaldım diyebilirim.Napmam nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum yardım edin.

Ah canım benim ya, kardeşim yaşındasın. Kıyamam ben sana.

Arkadaşlıklara en çok önem verdiğimiz zamanlardır lise yılları. Hep güzel bir çevremiz, arkadaşlarımız olacak ve yıllar sonra bile kopmayacağız zannederiz ama öyle olmaz. Bence yol ver gitsin, değmez senin verdiğin öneme. Ayrıca sevgiline de dikkat et olur mu, bu yaşlarda erkekler biraz vurdumduymaz ve meraklı olurlar. Seni incitebilir, sakın kendini üzme. Birkaç defa ayrılıp barışmışsınız oradan vardım bu kanıya, yanılıyor olabilirim de tabi.. Derslerine odaklan ve iyi bir eğitim hayatın olsun. Sen kendin gibi ol ve kendine değer ver. Emin ol güzel arkadaşlıklar kuracaksın. Sadece zamana bırak ve tek bir arkadaşa kapılıp kalma. Herkese bir şans ver. Ve unutma, sen değerlisin, arkadaşlığında değerli. Kaybeden üzülsün.. :)

Ah canım benim ya, kardeşim yaşındasın. Kıyamam ben sana.

Arkadaşlıklara en çok önem verdiğimiz zamanlardır lise yılları. Hep güzel bir çevremiz, arkadaşlarımız olacak ve yıllar sonra bile kopmayacağız zannederiz ama öyle olmaz. Bence yol ver gitsin, değmez senin verdiğin öneme. Ayrıca sevgiline de dikkat et olur mu, bu yaşlarda erkekler biraz vurdumduymaz ve meraklı olurlar. Seni incitebilir, sakın kendini üzme. Birkaç defa ayrılıp barışmışsınız oradan vardım bu kanıya, yanılıyor olabilirim de tabi.. Derslerine odaklan ve iyi bir eğitim hayatın olsun. Sen kendin gibi ol ve kendine değer ver. Emin ol güzel arkadaşlıklar kuracaksın. Sadece zamana bırak ve tek bir arkadaşa kapılıp kalma. Herkese bir şans ver. Ve unutma, sen değerlisin, arkadaşlığında değerli. Kaybeden üzülsün.. :)

Çok teşekkür ederim ablacım :) Öyle böyle değil sinirlerimi bozmaya başladı yani insanın aklına düşünmek istemediği şeyleri zorla sokuyorlar

Bi de okulda öyle arkadaşımda yok napsam nasıl davransam :(

Rahat ol, doğal ol. Kendinden emin bir duruşun olsun. Bakımlı ve akıllı ol. Derslerine özen göster. Girişken ol. Mesela tenefüslerde kantine gideceğin zaman kantine gidecek var mı beraber gidelim mi diye sor. Kimseden çekinme. Tamam mı canım :)

Son düzenleme:
Tamam çok teşekkür ederiim :)

Rica ederim.. Canını sıkma, biliyorum bu yaşlarda arkadaşlar çok önemli oluyor ama emin ol % 90' ı kalıcı değil. Ben lisedeki en iyi arkadaşımla üniversiteye geçince bütün iletişimimi kaybettim. Çok üzüldüm ama yapacak hiçbir şey yok ne yazık ki.

Bu çağlarda en önem vermen gereken şey derslerin. Bunu sakın unutma. Zamanla aşarsın bu durumu.

Aramız biraz düzelmiş idi. Bugün gelmiş tekrardan trip atıyor. En iyisi ilişkimi tamamen kesmek. Beni arkadaşlarım kurtarmayacak. Kıskanç biri ile yapılan arkadaşlık ne kadar sağlıklı olabilir ki

Diger insanlara verdigim en super tavsiyemi sana da vermek istiyorum : s..tir et gec bu sinif arkadaslarini, hicbirini takma. Kendinden emin, herkesten bagimsiz, kimseye ihtiyaci olmayan bir durus sergilersen , onlar seninle arkadas olmak icin can atar inan bana :)
Tabi ki guzel gecinmeye caba goster, ama cok da fazla caba gosterme. Adam olmazlarsa hic takma bunlari derim.

Diger insanlara verdigim en super tavsiyemi sana da vermek istiyorum : s..tir et gec bu sinif arkadaslarini, hicbirini takma. Kendinden emin, herkesten bagimsiz, kimseye ihtiyaci olmayan bir durus sergilersen , onlar seninle arkadas olmak icin can atar inan bana :)
Tabi ki guzel gecinmeye caba goster, ama cok da fazla caba gosterme. Adam olmazlarsa hic takma bunlari derim.

Kesinlikleeee :)

Ah be güzelim

Hiç birinin hiç önemi yok liseden sana tek kalan başarılı bi eğitim hayatın olsun.Gerisi fasa fiso.
Derslerine sıkıca sarıl,güzel notlar al,Öss için hazırlıklara başla.Güzel bir bölüm hedefle ve hedefinde ilerle.
Gerisi tınlama bile arkadaşmış şuymuş buymuş hiç biri kalmıyor yeri geliyor.
Öğretmenlerimiz derdi güler geçerdik,"bu günlerin kıymetini bilin iyi çalışın" aklımız hovardalığa çalışırdı benim vardı kalabalık bi arkadaş grubum vardı da ne oldu.Koca bi hiç onlar olacağına çok başarılı bi eğitim hayatım olsaydı.
Neyse bir şekilde hayata atıldık.Sen sen ol çalış çok çalış.O fırsat bir daha gelmeyecek önüne.

Back