• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar yardım edin lütfen Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Gulasem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
60
0
246
İstanbul
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar aranıza yeni katıldım benim şöle bir sıkıntım var yeni bir ev aldım ancak mutfağı çok küçük balkonu var ama balkon duvar örülmemiş yerden üzerine kalvaniz boru korkuluk ve tabela ile kapatmış benim fikrim balkon duvarını kırıp 4,5 sıra tuğla ördürüp tezgahı L şeklinde camın önünden çevirmek ama tuğla oraya örülür mü tuğlanın dış sıvası nasıl olacak 3.kattayım iskele kuralması zor sağlıklı olur mu bilemiyorum yada pvc ile altı kapalı üstü cam olanlardan yapsam bu sefer tezgah dönse sağlam olmaz sanırım nasıl yapacağımıda bilemiyorum bu şekilde mutfağını yaptıran var mı varsa fotoğrafını eklerse sevinirim.
Merakla bekliyorum yorumlarınızı ve resimlerinizi.

2-3 sıra tuğla örülmesi lazım,iskeleye de gerek yok bence,evin iç kısmından dış tarafı rahatlıkla sıvayıp boyarlar.bir duvar ustasına sor istersen.

bence de gerek yok ki iskeleye L şeklinde mutfak en güzeli olur ve tuğlayı da iç kısımdan ördürebilirsin naçizane fikrim :1:

çok teşekkürler fikirleriniz için arkadaşlar bu şekilde tadilat yaptıran varmı ne kadar tutar,malum ev yeni olduğu için ve mütehitler herşeyin ucuzundan yaptığı için mutfak dolabı üstüne para ver kalebodur fayanslara üstüne para ver biraz sıkıntıdayım bide o kadar para verip güzel olmazsa diyede korkuyorum,bu şekilde tadilat yaptıran arkadaşlar resimlerini eklerseniz çok sevinirim.

O aşamalarda müteahhitlerin neler yapabileceğini yakinen yaşadığım için seni çok iyi anlayabiliyorum inan:) Benden dolap kapaklarının rengi için, bir mutfak parası daha istemişti çatlak:)
Ben de balkonu, yarısına kadar örerek mutfağa katmak istemiştim ama belediye sorun çıkarmıştı bize.(beylikdüzündeyiz)." Balkonla mutfak arası duvarı yıkacaksanız sadece cam yada PVC gibi sökülebilir materyalle kapatabilirsiniz, aradaki duvarı yıkmayacak ve balkonu olduğu gibi muhafaza edecekseniz duvar örmenizde sakınca yok "demişlerdi. Enteresan gelmişti ama dediğim gibi göze alıp yapamadık, binadan biri bi gün kızar gider şikayet falan eder diye, bu kısmını da öğren bence canım.
Ben baharı bekliyorum, aradaki duvarı yıkacak,balkonun altı PVC üstü cam olacak şekilde kapatacağım ve o kısma mutfak masamı koyacağım, haklısın tezgahı çevirmek için güvenli olmayacaktır.
Tezgahı çevirmeden, PVC ile kapattığında masa için yada PVC boyunda çekmeceli bir sistem için kullanman sana alan yaratır mı, ne dersin?

bu konuyu müteahhitle görüşmen gerekir. yapı kullanma izni sırasında problem çıkarırlar büyük ihtimalle. balkonlarını bile kapatamazsın normal şekilde. kat irtifakı ya da kat ittifakı tapuyu almadan.

mutfak balkonumu kapattırıp aradaki duvarı kırdırıcam bende
önce sizin gibi düşündüm balkonun duvarına tuğla dahil edelim ve mutfak dolabımı L şekline çevirelim
ama camı silmekte zorlanacağımı da düşününce
mutfak masamı camın önüne koyup
mutfak dolabımın karşısına ayrı bir dolap yaptırıcam
bende balkon duvarını kırıp odaya dahil etmenin yasak olduğunu duymuştum
eğer sorun çıkarsa sürgü kapı yaptırırım:)

Çok teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için benim bildiğim kadarıyla gömme balkonlarda herhangi bir sıkıntı ççıkarmıyor belediye izin alınıp yapılırsa benim balkonumda gömme o yüzden o konuda bi sıkıntı olacağını sanmıyorum aslında duvarı kırıp cam yaptırıp masa koymayı bende düşündüm ama mutfakta doğru düzgün dolap yok benm depolama alanına ihtiyacım var o yüzden ondan vazgeçtim dolabın karşısına dolap yaptırmak malesef mümkün değil dediğim gibi mutfak çok küçük alan iyi ce sıkışır sonra yengeç gibi dolaşmak zorunda kalabilirim mutfak kiloları da düşününce çok mantıklı değil:)zaten tadilatı ruhsat ve oturma izinlerinden sonra yaptırmayı düşünüyrum o zaman sorun çıkmaz ah o mütehitler yok mu saterken ne güzel konuşuyolar ama sattıktan sonra trip trip trip....Sanırım 3.4 sıra tuğla ördürüp tezgahı çevireceğim en mantıklısı bu öbür türlü içime sinmeyecek teşekkürler kızlar eğer yaparsam resimini ekliycem.evimin bitmiş halinide taşındıktan sonra eklemeyi düşünüyorum umaarım herşey güzel olur.allah ev isteyen herkese nasip etsin ve yardımcı olsun:)

Back
X