• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar söyleyin bana aşk nedir?

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
37
118
İstanbul
Evliliğimizin 2. yılını geride bıraktık.Abisi tanıştırdı bizi ,yaşadığım küçük şehirden hiç görmediğim istanbul'a geldim.Nişanlı iken farklı şehirlerdeydik.5 kez geldi yanıma.Ondan etkilenmiştim,heyecanlanıyordum her gördüğümde.Söz kesildikten sonra biz ayrı odaya girdik.Eline tel i aldı birbir arkadaşlarını aradı,nişanlandım dedi.Sıkılmaya başladım.Odada başbaşa konuşacağımıza arkadaşları ile vakit geçirdi.Gözgöze gelmedi benimle,heyecandandır dedim.Yemeğe gittik nişanlı iken,suspus ne o ne ben konuştuk.Belki konuşkan değildir ya da ben çekingenim o da benden çekiniyordur dedim.Düğünümüz onun istediği gibi oldu.Başbaşa balayına gidelim dedim,köyüne babasının yanına gitmek istediğini söyledi 1 hafta suyu olmayan köyünde kaldım sesimi çıkarmadım.İstanbul'a geldik,okulum belli olana kadar 2 ay onun bekar evinde o,ben ve erkek yeğeni 3 ümüz beraber kaldık.Eşim işte iken yeğeni ve ben yalnız kalıyorduk,eşim işten gelince onlar pc de oyun oynarlardı,söyleyemezdim sıkıldığımı.Okulum belli oldu abisi ile aynı apartmanda ev kiraladı,abisi ve karısı ile sorun yaşadım beni adam yerine koymadılar.Neymiş efendim ben ona göre değilmişim çünkü ben çirkinmişim beni boşamalıymış sadece sebep bu.Abisi ile ben küsülü ayrıldım o evden başka eve çıktık.Ha buarada ,hiç sorun yaşamıyorduk,sadece sus pus oturuyorduk.Konuşamıyorduk.Evliliğin ilk yılı böyle yada benim eşim konuşkan değil diye onu anlamaya çalışıyordum.Eşim çekingen olamazdı çünkü çok kız arkadaşı olmuş.Bana kibar davranıyordu,maddi problemimiz yoktu,tek bir sorun :eşimle gözgöze gelemiyorduk,bana güzel olduğumu hiç söylemiyordu.Cinsel hayatımız düzenli var idi ama ben tatmin olmadığımı ona söyleyemiyordum.Bir yere gezmeye gideriz benimle konuşmaz gazetesini açar okur pazar günnleri.Onu anlamaya çalışıyorum,çözemiyorum.Acaba dedim eski sevgilileri mi geliyor aklına.Akrabalarından azbuçuk öğrendim eski yaşadıklarını.Üniverstede evlenmeyi çok istediği bir sevgilisi olmuş,kız başkası ile evlenmiş.O kızın resmini gördüm albümde,eşime bu ilk sevgilinmiydi dedim evet dedi.Neden saklıyorsun dedim.Saklamıyorum,o resimde tek o yokki başka arkadaşlarım da var dedi.Cinsellikten tatmin olmadığımı söyledim bana küstü,sen beni beğenmiyorsun artık dedi,bebeğimiz oldu 7 aylık şuanda.Bebeğimle ilgileniyorum evin işini yapıyorum,akşam eşim geliyor ya film izliyor ya pc de oyun oynuyor.Biraz konuşalım diyorum,ben böyle dinleniyorum diyor,yarın iim var,yorgunum diyor,tamam diyorum hafta sonunu bekliyorum bizi gezmeye götürüyor,kendisi gezmeyi sevmez saolsun b enim için çıkıyor dışarı.Dışarıda da birşey konuşmuyoruz.Ben işyerinde yaşadıklarımı anlatınca sıkılıyor benden bana bunları anlatma diyor.Kızıyorum ben paylaşmak istiyorum senle neden beni dinlemek istemiyorsun diyorum sonrada özür diliyor çok yoruluyorum işte diyor.Ama hafta sonu da ayrı.Nişanlı iken bana albümlerini bırakmıştı inanın hergün bakardım ona aşık olmuştum.Evlendik bana dediki senin eski resimlerin yokmu gösterdim hepsine hızlı hızlı baktı incelemeden,ve güldü.Bana hep kadınsı giyinmemi söyler,cilve yap der.İyi de ben ne kadar değişebilirim ki.?Anlatmak istediğim aslında eşimin bana aşık olmadığını yada bana tutku ile bakmadığını düşünüyorum.Ama ben aşk yaşamak istiyorum hiç karşılıklı aşk yaşamadım ama yaşamış eskiden,şimdide öylesine evli işte.Böyle düşünüyorum canım yanıyor.Bu sorunları hep gündeme getirdim.Hep beni suçluyor.Sürekli sana güzel mi diyeyim,sürekli ne konuşucaz ki,ben pc oyun oynarken dinleniyorum,gezmeyi sevmiyorum,aşk nedir anlamadım ki benden ne istiyorsun sen?senin derdin yok dert oluşturmaya çalışıyorsun,ben erkeğim hergün sevişmek istiyorum,sen kadınlık görevini yerine getirmiyorsun....gibi suçlamalar yapıyor...Arkadaşlar evliliğim çatırdamaya başlıyor,benim derdim belki basit gelecek size ama inanın aramız soğudu dün ayrı odada yattı,onla sevişmiyorum diye.Bana sadece sevişmek için sarılıyor,sevişmeden önce bile iltifat etmiyor ozaman bile susuyor hiç ruh yok

Canım belki de eşin gerçekten de anlatığı gibi biridir , yani soğuk mesafeli konuşkan olmayan insanlarda var .Keza nişanlandığınız gün bile aynı davranmış evliliğiinizin ilk günlerinde aylarında bile, bence eşininn huyu böyle kabullen , evlenmişsin artık herkes ister aşk dolu bir evlilik yapmayı ama erkekler odun gibi elden ne gelir ??? Aranızı iyice bozma istersen ki yapısı böyleyse ne yapsanda değişmez evliliğin yıkılır iyi düşün bu sebeplerden ötürü evliliğini bititrirmisin

size boyle davranıcaksa niye evlendi ki aile zoruyla falan mı

onu bile sordum kimse banaa zorla bişey yaptıramaz diyor.Ben istiyorum evlilik sadece çocuğa bakmak ,ev işi yapmak olmasın.Konuştuğumuz tek şey bebeğimizle ilgili.Kendi arkadaşlarımdan bahsetsem ,dinlemek istemiyor.Bana "merak ediyorum diğer evlileri ,aşk neymiş acaba "diyor.Sizin kocanızla iletişiminiz nasıl ben mi abartıyorum.Eşim çok iyi biri ama iletişimimiz kopuk yada aynı şeylerden mi zevk almıyoruz diyeyim,anlayamıyorz birbirimizi:1closedeyes:

evet canım evliliğiniz çatırdıyor.
ama eşiniz bu durumdan gayet rahat,
ne kadar pişkin rahat bir eşiniz var,
sizinle sohbet etmek istememe sebebinin altında ne olabilirki,
yapısımı bu yoksa çevresine karşıda soğuk ve duyarsızmı
ailesiyle arası nasıl.

Canım belki de eşin gerçekten de anlatığı gibi biridir , yani soğuk mesafeli konuşkan olmayan insanlarda var .Keza nişanlandığınız gün bile aynı davranmış evliliğiinizin ilk günlerinde aylarında bile, bence eşininn huyu böyle kabullen , evlenmişsin artık herkes ister aşk dolu bir evlilik yapmayı ama erkekler odun gibi elden ne gelir ??? Aranızı iyice bozma istersen ki yapısı böyleyse ne yapsanda değişmez evliliğin yıkılır iyi düşün bu sebeplerden ötürü evliliğini bititrirmisin

İnsan hoşandığı aşık olduğu tutku hissettiği kişinin gözlerine dalar değil mi?isterse konuşkan olmasın..Konuşkan olmayan biri de aşık olduğunu hissettirir değil mi?Ama eşim bana bunu hissettirmiyor.Sen bana aşık değilsin dediğimde,Seninle sevişmek istedipğime göre seni seviyorum diyor.Erkekler beğenmediği kadınlarla bile sevişebilir haksız mıyım?Herşey sex mi ya ben anlamadım.O gün balkonda sigara içiyorduk,ben gittim slow müzik açtım.Parça okadar romantikti ki bir an gözgöze geldik heyecanlandım.Bakmak istedim ona hemen gözlerini çekti,sigarasını hızlı hızlı içip uykum geldi yatmaya gidiyorum dedi.O beni seviyor ama iyi biri olduğumu düşünerek seviyor o bana aşık değil bunu anlamayacak kadar salak mıyım,psikopat mıyım ben?Se n bana aşık değilsin dedikçe ,sen sorun üretmeye çalışan birisin,maddi sorunumuz yok olsaydı bunlar aklına gelmezdi diyor.herşey para mı?arkadaşlar ya

evet canım evliliğiniz çatırdıyor.
ama eşiniz bu durumdan gayet rahat,
ne kadar pişkin rahat bir eşiniz var,
sizinle sohbet etmek istememe sebebinin altında ne olabilirki,
yapısımı bu yoksa çevresine karşıda soğuk ve duyarsızmı
ailesiyle arası nasıl.

Ailesiyle arası iyi insanlar eşimi çok sever.Kimseyi kırmaz.Konuşması gereken yerde konuşan birisi.Eşim bu durumdan neden rahatsız olmasın ki?

Ailesiyle arası iyi insanlar eşimi çok sever.Kimseyi kırmaz.Konuşması gereken yerde konuşan birisi.Eşim bu durumdan neden rahatsız olmasın ki?

peki bu durumdan rahatsız değilse
ozaman duyarlı ve herşeyin farkında olduğu gözlemlenir.
buda iyiye işarettir en azından farkında

inşallah düzelir diyecem ama hep böyle olduğunu yazmışsınız.
aile tarapistine gitmeyi düşündüzmü canım

Abla kayınvalidesi ile yaşıyor sorunlar yaşıyor idare ediyor yine de ben sorunlarımı ablama anlattığımda,ablam sen dert görmemişsin şimarıyorsun,benim gibi kayınvaliden olsaydı napcaktın diyor?Kendimi eleştiriyorum,eşime haksızlık yaptığımı düşünüyorum,akşam oluyor ona güleryüz göstericem falan diyorum,eşim yemmeğini yiyip tv nin b aşına geçince yine eski halime dönüyorum gece oluyor sevişmek istiyor,ben istemezsem arkasını dönüyor trip yapıyor.Günlerimiz böyle geçiyor.Ben şimarık mıyım şimdi?Ablam doğru mu söylüyor ben çok mu şey istiyorum?

eşiniz duygularını rahat gösteren biri değil belli ki. birde evliliğiniz tam manasıyla mantık evliliği olmuş. nişanlılık döneminde keşke daha açık olabilseydiniz eşinize karşı. beklentilerinizi anlatabilseydiniz. duygularını göstermeyi bir erkeğe yakışmıyor diye düşünebilir. cinsellik ile ilgili taleplerinizi bile irdelemeden sadece beni istemiyorsun seviyesine indirgemiş. iletişim kurmayı öğrenmesi gerekiyor. bunun için siz yardımcı olabilirsiniz. bence bunu eşinizin keyfi yerinde olduğu zamanlarda yavaş yavaş konuşarak anlatın ona. belki yine sizin beklediğiniz ilişki olmaz ama eşinizde kabul ederse şu andakine nazaran daha iyi bir iletişimiz olur.

eşinizin aile yapısıda önemli. babasının annesine, abisinin eşine karşı olan davranışları nasıl? sonuçta eşiniz yaşadığı çevrenin erkeklerini örnek almıştır.

peki bu durumdan rahatsız değilse
ozaman duyarlı ve herşeyin farkında olduğu gözlemlenir.
buda iyiye işarettir en azından farkında

inşallah düzelir diyecem ama hep böyle olduğunu yazmışsınız.
aile tarapistine gitmeyi düşündüzmü canım

Eşim ben ona sürekli sen bana aşık değilsin dememden ve sevişmek istemememden rahatsız onun dışında her şey normalmiş ona göre

sempatiksalakcinni
eşiniz duygularını rahat gösteren biri değil belli ki. birde evliliğiniz tam manasıyla mantık evliliği olmuş. nişanlılık döneminde keşke daha açık olabilseydiniz eşinize karşı. beklentilerinizi anlatabilseydiniz. duygularını göstermeyi bir erkeğe yakışmıyor diye düşünebilir. cinsellik ile ilgili taleplerinizi bile irdelemeden sadece beni istemiyorsun seviyesine indirgemiş. iletişim kurmayı öğrenmesi gerekiyor. bunun için siz yardımcı olabilirsiniz. bence bunu eşinizin keyfi yerinde olduğu zamanlarda yavaş yavaş konuşarak anlatın ona. belki yine sizin beklediğiniz ilişki olmaz ama eşinizde kabul ederse şu andakine nazaran daha iyi bir iletişimiz olur.

eşinizin aile yapısıda önemli. babasının annesine, abisinin eşine karşı olan davranışları nasıl? sonuçta eşiniz yaşadığı çevrenin erkeklerini örnek almıştır.

haklısın beklentilerimi söylemediğimden buraya kadar geldik zaten.Fakat ben de çekingen biriyim.Uygun bir dille söylüyorum beklentilerimi,ona göre ben sorun yapıyorum herşey güzel...anlatabildim mi?Madem iletişim kuramayan biri eşim okadar kızarkadaşı nasıl oldu?Şeniz

Söyleyin bana aşk nedir?Ben mi çok şey istiyorum?Abartıyor muyum?Evlilik böyle mi yoksa?Ben şimarık mıyım?

hayır canım şımarık değilsin,
her bayanın duymak istediği aşk sözcükelrini senin de isteme gibi bir lüksün var.
ve farkedilmeyi,eşin tarafından dinlenilmeyi.sohbet sırasında terslenilmemeyi
eşi tarafından beğenilmeyi,yada bunu dile getirecek bir eş olmasını kim istemeski
biz baynalr çok şeymi istiyoruz bende bilmiyorum,

Eşim ben ona sürekli sen bana aşık değilsin dememden ve sevişmek istemememden rahatsız onun dışında her şey normalmiş ona göre

"aşk" kelimesini bir müddet hayatınızdan çıkarın mesela... eşinize bu konuda szernişte bulunmayın. çok açık yazamıyorum ama ilişkiye girdiğiniz zamanlarda normalden farklı davranın, mesela o zman konuşmaya çalışın, sevişmenin aranızdaki özel bir yakınlaşma olduğunu hissetsin. sizi yatakta memnun edemediği içinde kendi kötü hissediyor olabilir.

Geri çekilin derim...
Artık durun!
Aşk,sevişmek,güzellik bunları anmayın artık!
Bakalım ne yapacak?
Haksızsınız diyemem ama size aşık olmadığını evlenmeden önce hissetmemiş olmanız çok acı..

sempatiksalakcinni

haklısın beklentilerimi söylemediğimden buraya kadar geldik zaten.Fakat ben de çekingen biriyim.Uygun bir dille söylüyorum beklentilerimi,ona göre ben sorun yapıyorum herşey güzel...anlatabildim mi?Madem iletişim kuramayan biri eşim okadar kızarkadaşı nasıl oldu?Şeniz

mantık evliliği burada devreye giriyor canım. ne şartlarda evlendiniz bilemiyorum. profilinde eğitimci yazıyor. ülkemizde öğretmen bayanlara halen ailelerce "evlenilecek kadın" gözüyle bakılıyor. sizde bu yönden ailesi tarafından desteklenmiş olabilirsiniz. eşinizde bu açıdan mantık yürütmüş olabilir. önceki kız arkadaşı evlenmiş demişsiniz. eşinizde yaşadığı bu hayalkırıklığından sonra "belli bir yaşa geldim, artık evleneyim "diye düşünmüş olabilir. ama bu demek değil ki ömür boyu böyle gidecek. eğer aranızda iletişim sağlayabilirseniz aşk değil belki ama sevgi dolu bir evliliğiniz olabilir. ben deneyin derim. eşinizle bıkmadan usanmadan konuşmaya çalışın. sürekli aynı şeylerden bahsedince eşiniz o konulara karşı tepki oluşturur. mesela "bana aşık mısın?" sorunuz gibi. artık muhtemelen bu lafı duyduğunda bile size tepki gösteriyordur. dolaylı yollardan ima etmeye çalışın. film izliyormuş. mesela içinde evli çiflerin olduğu (ama aşk filmi değil) filmler seçin ve beraber izlemeyi teklif edin.

eşinizin içindeki duyguları dışarı çıkarması gerekiyor
olumlu yada olumsuz her neyse bence eşiniz susmayı tercih ediyor.
bu gibi konulardan bahsetmek sanırım eşinizi geriyor.
eşinizi ikna edip aile tarapistine götürürseniz,bakın o içindekiler nasıl dışarı çıkacak.
bence bir deneyin.
yada laale arkadaşımızn dediği gibi kendinizi bir adım geri çekin.bu konulardan bahsetmeyin.
belkide siz eşinizi şımartmışsınızdır.

Geri çekilin derim...
Artık durun!
Aşk,sevişmek,güzellik bunları anmayın artık!
Bakalım ne yapacak?
Haksızsınız diyemem ama size aşık olmadığını evlenmeden önce hissetmemiş olmanız çok acı..

ben de tam bunu yazıcaktım.üzerine bastın lale...Planım şu.Ben de onun gibi herşey normalmiş gibi davranıcam.Artık sorunlarımık söylemeyeceğim.Akşamları o başka pc de ben başka pc de akit geçirelim.trip de yapmıcam,surat da asmıcam bakalım ne olcak?Farkedecek mi,iletişimimiz olmadığını

Back