Bebek Beslenmesi arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız? anne sütü hakkında...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

123sunny

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2011
48
15
288
Malatya
arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var
8 aylık oğlum var. 3. aydan sonra emme problemimiz başladı. hep uykuda emzirmeye çalıştım.
hala da uykuda emzirmeye çalışıyorum bazen uyanıyo almıyo uyut yeniden emzirmeye çalış hep bu şekilde bugüne kadar geldik.
yaklaşık bi süredir gündüz sağıp (biberon tutmadığı için) kaşıkla içiriyorum. yaklaşık 180-200 ml arası içiriyorum ama kaşıkla çok zor oluyo çok zaman alıyo soğuyo falan. bu şekilde sizce bi öğün olur mu bu 8 aylık bebeğe. günde 2-3 öğün içirebiliyorum ama diğer ek besinlere zaman kalmıyor tabi meyveye, yoğurda, ancak çorba muhallebi kahvaltı falan verebiliyorum ek olarak. sizce napim sağıp içirmeye devam edim mi? artık o kadar yorucu ki bi gün emmeye döner diye hala pes edemiyorum. tabi ev diğer çocuk herşey ihmal oluyo günde 3-4 kere sağım yap. şaşırdım kaldım. yoksa vaz mı geçim bu emzirme sevdasından. bi de doyuyo mu sıkıntısı var.
bi fikir verin
teşekkürler

benim bebeğimde 7,5 aylık,ilk 6 ay emzirdim sadece şurda 1-2 haftadır güzel yiyor.hala da emiyor..ama süt yetmiyor doymasına artık diye düşünüyorum çünkü meyve sebze püresi kaşık maması verirken atılıyor neredeyse..
alması gereken vitaminler vs içinde yetmiyor artık o ayda anne sütü diye biliyorum..
bence ek gıdaya ağırlık verip yine anne sütü verin derim..
tabi tecrübeli anneler daha iyi bilecektir..

Canım ben de 7 kadar verebildim süt sonra azaldı ve devam sütü vermeye başladım.Ben de hep sağıp verdim o sağma eziyetini bilirim.Sütüm azalınca da artık çok da üstüe düşmedim açıkçası.Çünkü bi sağdığımda 20 cc falan çıkıyodu ben de bıraktım.Zaten artık anne sütü yeterli gelmediği için ek gıdaya geçiliyo.8 aylık artık kocaman olmuş.Sebze çorbasına başlamış olmanız lazım.Yani artık KAhvaltı ve öğle yemeği öğünü olmalı.Ara öğün olarak da meyve ve yoğurt.Yedirecek çok şey var zaman yetmiyo yu bilirim ben de yaşadım.Şöyle bi çözüm bulmuştum yoğurt ve çorba beraber ara öğün olarak meyve ya da ara öğün olarak meyveli yoğurt.Böylece kalan zamanlarda sütünü verebilirsin.KAşıkla vermek gerçekten çok zordur.Zaten o artık senin sütüle doymaz.Günlük 180-200 ml diyosan hiiiç doymaz tek seferdeyse o zaman doyabilir.HAla o kadar bol sütün geliyosa yazık etme ama kaşıkla da kendine eziyet etme.Anne sütüyle yoğurt muhallebi yapanlar var belki deneyebilirsin ya da çorbasına katabilirsin.

tek seferde o kadar veriyorum günlük değil
gerçekten süte kıyamıyorum var yani o da gece falan hiç sağmıyorum
içim eriyo emmeyince isteyerek emse eminim daha da bollanacak
çünkü ilk aylar o kadar boldu ki emmeye emmeye stresten azaldı

sütünü hangi arada hangi zamanda verirsin bilemiyorum ama mutlaka bi şeklide o sütü içir ona..okadar önemliki..benim kızım 13,5 aylıkken kendi bıraktı emmeyi sağıp verdim onuda istemedi 3 gün bekledim gene verdim gene istemedi..mecburi kestik..o günden beri hep hasta..emdigi sürece ne soğuklar gördü kızım bi kere bile hasta olmadı..yazın sıcagında bile hastalandı yavrum yandı cayır cayır..hatta şimdide hasta.. ortakulak oldu bebişim (( onu bile engelliyomuş annesütü..ah diyorum aaahhh ahhhhh.....

Son düzenleme:
Maşallah o zaman bolmuş.Gece falan uyku sersemi emer belki ara ara denesen.Yine de sağ sen.Sabredebildiğin kadar kaşıkla ver.Sağdığından kalanını da sakla.Kaç ay saklanıyodu hatırlamıyorum ama bardakla içmeye geçtiğinde öyle verirsin ya da biberona alışır belki.Farklı biberon ve biberon emzikleri dene.Bence sütüne yazık etme madem bu kadar bol.Ben bile o kadar az olmasına rağmen keşke onu bile sağıp verseydim diyorum.

bencede yazık etme,verebildiğin kadar ver.
bizimkide inek sütü içmiyor,ama bi şekilde yemek kaşığıyla tek tek içirmeye çalışıyorum.
kaldıki anne sütü,sen kaşıklada olsa içir.

Sütünüzle yoğurt ve muhallebi yapabilirsiniz, kaşık mamasına karıştırabilirsiniz, çorbalarına ekleyebilirsiniz. Böylece hem sütten diğer öğünlere zaman kalmama sorunuz olmaz hem kaşıkla yedirme zorluğundan kurtulursunuz. Maşallah o kadar sütünüz varken neden mahrum kalsın yavrunuz. Anne sütü en iyi aşıdan daha etkili... Zaten bir iki ay sonra badaktan sıvı alımına başlar, o zaman bardakla verirsiniz.

Canım bebeğin neden emmek istemiyor acaba, başka bir sıkıntısı var belki dolayısıyla da emmek onu zorluyordur. Bir komşumun da çocuğu hiç emmemiş kesmek zorunda kalmış, sonradan öğrenmişler ki çocukta geniz eti var ve bu da bebeğin emerken nefes almasını zorlaştırdığı için ememiyormuş çocuk. İnşallah bebeğin zorda olsa tekrar emer. Senin ne kadar zorlandığını tahmin edebiliyorum ama bebeğini sütten kes diyemiyorum, çünkü 2 yaşına kadar anne sütü onun hakkı. Her ne kadar sağlıkçılarımız 18. aya kadar yeterli deselerde bence çocuklar 2 yaşına kadar almalılar anne sütünü. Hem Kur' an-ı Kerim' de 2 yaşına kadar emzirmemiz tavsiye ediliyor. Vardır bunun bir hikmeti. Geçenlerde Gülben Ergen' in programında da Can Boğazdan Çıkar adlı kitabın yazarı Mehmet Ali Bulut kızların en az 20 , erkek çocukların ise 24 ay anne sütü alması gerektiğini söyledi. Ne kadar emzirebilirsek kardır arkadaşlar. Allah kolaylık versin canım.

teşekkürler arkadaşlar inşallah tekrar döner
sebebi ney ben de tam olarak bilemiyorum
ben de mutlaka 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum
hergün Allahım diyorum ona bu refleksi verdin bana da bu kadar süt verdin ben de bu zamana kadar emek verdim hala da veriyorum nolur geri dönder bebişimi
geceleri falan vermeye çalışıyorum bazen alıyo ama 2 aylık bebeği uykuda alırsın o 20 dk aktif bi şekilde emer ama büyüdükçe öyle olmuyo uyanabiliyo öyle aktif emmiyo bilmiyorum tek istediğim okuayn herkesten bir dua.

Umarım bebeğin seni emmeye yeniden başlar. Benim oğlum doğduğundan beri beni emiyor fakat benim sütüm az hep mama takviyesiyle 7 ayı doldurduk. 3 aylıkken biberonla devam sütü içmeyi bıraktı benim sütümle de doymuyordu. Denemediğim biberon da kalmadı. BEn de devam sütünü kaşık mamasına kattım, kaşıkla verdim çok zor oldu ama 6 aya kadar bu şekilde geldik. 6. ayda da ek gıdalara başladık. Bebeğim emiyor ama tabi sütüm bol değil.
Ben senin yerinde olsam sağar gerek kaşıkla gerek muhallebiyle verirdim canım. Anne sütü büyük bir nimet bebişlere.Senin sütün de bolken bebeğine içir mutlaka. TAbi bir doktora da sor bence bu durumu anne sütünü başka ne şekilde verebilirim diye.
Bir de bu arada oğlum bu aralar wee' nin 3 delikli suluğu var 30 ml.lik onunla içmeye başladı sıvı şeyleri. Sen de deneyebilirsin

bence sütün varsa bebeğine vermeye devam et. çok zaman alıyorsa, sağdığın sütü yemeğinin içine kat.mesela sağdığını kahvaltısına kat, çorbasına kat. Böylelikle ayrıca süt içireceğim diye zaman kaybetmezsin. hem süt almış olur hem de katı gıdalarını. yani en azından naçizane fikrim budur:)

öncelikle sütünüze maaşallah imrenmedim desem yalan olur bebeğim 5 aylık oldu daha tek seferde 150 ml sağdığımı bir kere hatırlıyorum madem sütün okadar bol hiç ziyan etme canım gece emzirebildiğin kadar emzir gün içinde sağdıklarınıda kahvaltısına,muhallebisine yoğurduna çorbasına kat kalırsa eğer poşetlerde derin dondurucuda sakla 6 ay saklanıyor ne yap et o sütü ver bence.bir de sütünün o kadar çok olmasında neyin katkısı var bizede tiyo ver :))

sütün varsa kesinlikle devam et bedeli ne olursa olsun öyle özeniyorumki, sütü olanlara benim bir damla çıkıyor sağdığımda haline şükret ve devam et

fikirlerini yazan tüm arkadaşlara teşekkürler
inşallah yeniden döner umuduyla devam edicem gündüz sağım gece emzirmeye inşallah.
bi de emziren anneler bişey sormak istiyorum diyelim tahminen göğsünüzde 100 ml süt var (artık tartarak tahmin yapabiliyorum)
bebeğim isteyerek emen bebek olsaydı bunu tamamen emebilir değil mi aa azmış bu süt deyip bırakmaz değil mi
hiç yaşayamadığım bi duygu da. yani istese son damlasına kadar çekebilir değil mi illa ki bi göğüste her defasında 150ml ya da daha fazla olması gerekmez?
eğer tecrübeli emziren anneler cevaplarsa minnettar kalırım
Allahım herkesin bebişi 24 ay süt alsın; sütü olmayanlara süt ver, emmek istemeyenlere emme isteği ver.

Tabi emer. Hatta süt olmasa bile bebek çekiştire çekiştire süt getirebilir. Maşallah sütüne, sen emzirmeye devam et, geçici bir durum da olabilir. Bazen bebekler dönemsel huy değişikliği yaşıyor.

inşallah bi gün döner
isteyerek uyanıkken emeceği günü bekliyorum umutla
süt konusu da yanlış anlaşıldı galiba daha doğrusu ben yanlış anlatışım heralde
her sağımda tek göğüsten 180 ml falan çıkmıyor, sabahları biraz fazla akşama doğru baya azalıyor onları da biriktirip bir öğün yapıyorum
yani günde 500 ml 600 ml arası oluyo.

bence süt yapımı bünye ile alakalı
yani prolaktin hormonuyla ilgili
hormonu geçersek (bi de bebek emmeli) bence en çok psikoloji; mutluluk ve huzur
sizi mutlu eden insanların yanına gidin
anne babamı görmeye gittiğimde acayip moral oluyo
sonra beslenme diye düşünüyorum

daha çok küçük bebeğin verbildiğin kadar vermeye çalış ben 18 ay emzirdim çok şükür kuzenim vermedi sütüm az emmmek istemiyor ek gıda yiyior benimkisi falan dedi şimdi çocuğunu hastalık bırakmıyor en ufak bşr şeyde hastalanıyor hastalığı geçmek bilmiyor dr.yeteri kadar anne sütü almadığından bağışıklık sistemi gelişmemiş demiş şurup damla vermiş ama nafile anne sütünün yerini hiç bir şey tutmaz emin ol yarı dönemin bitmiş bir 8 9 ay daha sabır et neasıl verirsen ver ama sok onu midesine püresine koy kahvaltısına kor vermeye devam edersen bu kadın vazgeçmicek bu süt sevdasından dicek mecbur içecek

çocuk emdikçe sütün oranı da artar canım o istediği kadar sütü salgılatabilir merak etme.il başta süt çorba gibi biraz daha emdikten sonra ana yemek bira daha emdikten sonra tatlı niyetine olurmuş 15 20 dk.emzir. daha doğrusu süreyi bebek belirliyor ben en son hangi gögsümden emzirdiysem bir daha kine yine ondan başlıyordum en son yağını da emzin diye.ek gıdaya geçesiye kadar bu düzen de hep 1 1.5 kilo aldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…