arkadaşlar sınav sorularınin yetiştirebilmek için zor derstenmi başlamalı yksa kolaym

bende tam tersi beni en çok zorluyan dersleri bitirdim çok daha iyi oluyor bence öyle yapın kolay olanları hemen bitirebiliyosunuz önemli olan zor olanlar çünkü

benim sistemim önce kolay dersleri, ardından zor derslerin yardımcı kitaplarını bir kere hızlı hızlı okumak ve geçmiş yıl sınav sorularını çözmek. son sınıftayım ve bu sistem çok işe yarıyor. geçmiş yıl sınav sorularına yoğunlaşın zaten çok rahat geçersiniz.

sınavda nasıl yapıysun?zordan mı baslıyorsn?merak ettma.s

tabiki kolayları yapmalı ki zorlarla uğraşırken zaman kontrolünü kaybetmeden sınavı tamamlamak.kolayları yapıp arta kal için zorları yapmak hatta soru eleyerek gitmek uğraştıracak ya da zorlayacak soruları sonraya bırakmak zaman açısından daha mantıklı.eğitimci olarak tavsiyem bu.

önce kolayları yapıyorum...çünkü zorlarla uğraşmak insanın aklını karıştırıp strese sokuyor..
kolayları yapabileceğiniz varsa da yapamıyorsunuz o kadar stresten sonra...
bence en kesin bildiklerinizi taze ve yorulmamış zihinle kafadan yapın unutmadan yada karıştırmadan....

4. sınıfa gecen biri olaraktan herzaman kolaydan baslanmalı ve kafana girdikce iyi oldugunu bildikce zorlarda gözünüzde büyümüyor sizi sıkan dersten başlamayın cünkü bu kendinize güzeninixi götürebilir saygılarr

Ben kolay yada zor dersten başlamıyorum. Yani bir dersi bitirip öbürüne geçmiyorum. Hergünü bir derse ayırıyorum. Misalen, bir günde iktisat 2 konu çalışıyorum, diğer gün muhasebe iki konu öyle öyle tüm dersler yavaş yavaş günlere yayıyorum. Hepsinin 1. turu bitince gerş dönüp 3 ve 4. konulardan devam ediyorum. Böylece bütün konular aynı anda bitmiş oluyor. Hem de farklı derslere geçiş yaptıkça konular beynimde yığılmıyor. Diğer türlü unuturu gibi geliyor ilk çalıştığım dersi. Hem sistemli hem yavaşça dikkat dağılmadan çalışıyorum. Bana kolay geliyor. Sonrada tekrar yapıp geçmiş soruları çözüyorum yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…