Arkadaşlar, sakın eğitiminizden vazgeçmeyin, vazgeçmeyi düşünenlere engel olun....

CamasirSuyunaCorba

♥etmiyorum eyvallah♥
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
2.511
8
43
canlarım, öğrencilerimize anket uyguladık ve orada anne baba eğitim durumu diye bir maddemiz vardı, üzülerek gördük ki çoğunlukla anneler, en çok okuma yazma bilmiyor, okuma yazması var ama ilkokul mezunu değil ve ortaokul mezunu kısmında....biliyorum çoğu kadının şartları yoktu, ne kadınlar var okuma yazması çat pattır ama nice üniversite mezununa taş çıkartır ama eliniz de imkan varsa okuyun....şartları zorlayın....hele de evlilik nedeniyle okumayı bırakan çok fazla kadınımız var, sakın vazgeçmeyin...evli olupta eğitime devam edilebiliyor, hatta benim böyle bir konum da var....orada bir çok arkadaşımız hem evli hem de eğitime devam ediyor.....öğrencilerin genelde eğitimiyle herşeyiyle toplumumuzda anneler ilgili...babalarında çoğu şeyden bile haberi olmuyor, o yüzden annelerin eğitimli olması önemli...malesef diploma bir kağıt parçası ama olmayınca da olmuyor, ama kadınımız diploması olmasa bile kendini geliştirmeli.....benim annem lise mezunu, babam 2 üniversite bitirdi ama ben annemin benim matematik problemlerimi babamdan daha iyi çözdüğünü hatırlıyorum....sevgiler......

çok haklısınız katılıyorum size...
illa diplomayı alıp çalışmak kariyer yapmak da şart değil bence..
eğitimli,kültürlü bir kadın olmak,anne olmak çok önemli..
bayanlar hem kendileri,hem de gelecek nesiller için kendini geliştirmek zorunda diye düşünüyorum..

erkek okumamış dahi olsa iş hayatında,ticartle vs ile kendini bi şekilde geliştirebilyor
ama kadın sadece eve kapanırsa kapandığıyla kalıyor..
boş durmamak lazım evde dahi olunsa insan istedikten sonra çok şey başarır

kesinlike haklısın canım zaten mantıklı bir kadına ne evlilik ne çocuk engel olabilir.
hiçbirşey yapamıyorsa evde kitap okusun o kitapların hayata bakış açımıza, yetiştirdiğimiz çocuğumuza, komşularımızla ilişkilerimize kısacası herşeyimize çok büyük faydası var

evet arkadaşlar özellikle evli bayanlar evlendik artık bitti diye düşünmesinler mutlaka devam etsinler egitimlerine.hiç zamanları yk mu yani en azından açık öğretim okunabilir çocuklara da örnek olursunuz

evliyim ve okuyorum.ve az sonra neti kapatıp dersin başına geçicem.
sorumlu olduğum bir kızım,eşim ve evim var.ve zamansız yatılı masafirler.
geçen yıl kurslara katıldım.aynı zamanda fakülte devam ediyor.
bu arada ingilizce derslerine başlıycam ama nakit sıkıntım var.bir şekilde hallderim.cıncık boncuk yerine eğitimime harcamayı tercih ettim.hayatın insanın önüne neler çıkaracağı hiç belli olmaz.bütün hanımlarada tüm imkanlarıyla kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum.

çok haklısınız katılıyorum size herşey biti deyip kendimizi bırakmamalıyız
ben orta okul mezunuyum ama yakınlarım birikimlerimin lise düzeyinin üstünde olduğunu
söylüyorlar ama bu yeterli değil bence daha da ilerlemeliyim bulunduğum yerde açık öğretim yok henüz sınava girmek için ile gidip gelmeye ekonomik durum müsait değil ama ilk fırsatta bunu değiştireceğiz inş eşimle beraber oda lise 1 terk olmazsa kızlarımızla lise yi okuruz diyoruz beraber
ünüversiteye gideriz diyince onlarında çok hoşuna gidiyor onlar henüz ilkokul 2. ve 3. sınıftalar
inş başaracağız pes etmek yok diploma için değil kendimiz için bunu yapmalıyız eğitimin yaşı yoktur

şiddetle katılıyorum
çünkü evlat yetiştiren anne ne kadar bilgili olursa çocuguda ona paralele büyür
mesela annesi doktor olan bir çocukla annesi okumamış bir çocugun
egitimden önce hayat bakış açısı bile gözle görülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…