canlarım, öğrencilerimize anket uyguladık ve orada anne baba eğitim durumu diye bir maddemiz vardı, üzülerek gördük ki çoğunlukla anneler, en çok okuma yazma bilmiyor, okuma yazması var ama ilkokul mezunu değil ve ortaokul mezunu kısmında....biliyorum çoğu kadının şartları yoktu, ne kadınlar var okuma yazması çat pattır ama nice üniversite mezununa taş çıkartır ama eliniz de imkan varsa okuyun....şartları zorlayın....hele de evlilik nedeniyle okumayı bırakan çok fazla kadınımız var, sakın vazgeçmeyin...evli olupta eğitime devam edilebiliyor, hatta benim böyle bir konum da var....orada bir çok arkadaşımız hem evli hem de eğitime devam ediyor.....öğrencilerin genelde eğitimiyle herşeyiyle toplumumuzda anneler ilgili...babalarında çoğu şeyden bile haberi olmuyor, o yüzden annelerin eğitimli olması önemli...malesef diploma bir kağıt parçası ama olmayınca da olmuyor, ama kadınımız diploması olmasa bile kendini geliştirmeli.....benim annem lise mezunu, babam 2 üniversite bitirdi ama ben annemin benim matematik problemlerimi babamdan daha iyi çözdüğünü hatırlıyorum....sevgiler......