- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
- Konu Sahibi Caulfield-
-
Benim annem dediğin işi yapıyor.
Tıbbi sekreterlik diploması var ama, bir dönem sertifika da veriliyordu. Gerekirse onlara bi' bak derim.
Bildiğim kadarıyla bi' zorluğu yok. Biraz terminoloji gerekiyor, onu da ister istemez öğreniyorsun zaten. Icd kodları var bi' de.
Office programının dışında medin diye bir program kullanılıyor, onda da bir zorluk yok. Her hastanede aynı mıdır bilmem hiç tabi.
Ama emin ol hastanelerde de rica minnet iş yapılıyor, onda da devamlı 32 dişini göstermek zorundasın.
Annem o kapsamda çalışmıyor şu an ama, hastaneler sur time'a kalıyorlar artık. O da çok sıkıntılı.
İyi düşün derim, bence mesleğin güzel.
Ama illa da çalışacağım dersen, zaten başarırsın.
Bir erkek olsaydin makinacilar da dedigini aninda yapardi zaten. Sef ne ise yariyor orada? Islerin nasil dondugunu bilmiyorum tekstilde, ama bence bildigin is en iyi istir. Saglik isinde daha da cok insanla muhatap olursun. Ben senin yerinde olsaydim numuneyi sefe verir ve su kadar zaman icinde dikilmis olsun, bana gonder, derdim. Yapmazsa mudure cikardim, o da yaptiramazsa patrona.. Sen amiri es gecip makinacilara kadar inersen onlar da senle eglenir iste boyle.. O departmanda calismiyorsan oranin amiri ile islerini halletmenin bir yolunu bulman lazim, yoksa seni takmazlar, sen onlarin amiri degilsin, hic bir yaptirici etkin de yok uzerlerinde, anlatabildim mi? Eger kurallar gevsek ise degisimi baskalarindan bekleme, kacma, sen birseyler baslat. Isini daha yapilabilr, zevkli hale getirmek baska bir alanda sifirdan baslamaktan cok daha kolay ve zevklidir.
Hasta kabul dediğin, hastanelerde danışmanlık kısmında çalışmak mı? Benim jeofizik mühendisliği okuyan kuzenim bir hastanede part-time olarak o işi yapıyordu, ekstra bir nitelik istediklerini sanmıyorum eğer iş tanımını yanlış anlamadıysam.
Bne hemşireyim,ama çok maaş alamazsın o bölümlerde hasta yakınları da az değildir,senin işe göre nasıldır bilmiyorum ama..
canım hemsıreysen o zaman az cok bılırsın ,genel de danısman da neler yaparlar sartları tam nedır
kullandıkları programlar nelerdır ?
bıraz bılgılendırırsen canım sevınırım .
bilgisayar sertifikası olan herkesi ,referansı varsa alabilirler..gerisini orda öğretiyorlar.paket program kullanıyorlar zaten...ama maaşı az yani;800 falan ;(ssk var) orda aldığınız nekadar..Bu konuda en iyisi de kamu alanlarında şirket elemanı olarak çalışmaktır(kötünün iyisi),özellerde çalışma saatleri biraz daha fazla..Ama yoğun değildir kamu alanları gibi..
Benim ablam 11 yıldır sağlık sektöründe ve taşeron olarak çalışıyordu tıbbi sekreter poliklinik te 3-4 bölüme birden bakıyordu,ayda 2 kere bedava nöbet veriyorlardı,maaşlarından 250 tl düşürdüler.720 tl maaş verdiler aylarca yol yok,sgk desen her yıl giriş çıkış yapılıyor.Bir çok devlet hastanesi böyle...
Mobbing denen yöntemle işten ayrılmak zorunda kaldı..11 senedir çalıştığı devlet hastanesinin taşeronundan..Lanet olsun bu sisteme..
Çok şükür farklı bir vakıf üniversitesi hastanesinde başlıyor haftaya Allah izin verirse...
Kısacası artık devlette kadro hayal,taşeronun zorluklarına katlanabilirsen çalış derim..
Insanlarindan biktiginiz icin kactiginiz bir sektorden, cok daha fazla insan cesidi ve daha da yakin temasli bir ise atilmayi dusunuyorsunuz sanirim. Cok celiskili geldi bana. Iyi arastirin yapmak istediginiz isi, sonra pisman olmayin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?