• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaslar ozellıkle saglıkcı arkadaslar yardımınıza ıhtıyacım var !

Caulfield-

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
8.769
1.121
373
kızlar merhaba ;

benım asıl meslegım modelıstlık .ancak her ne kadar ısımı sevsem de hıc bır sekıl de calısma ortamını sevemedım .

tekstıl ortamlarını az cok bılırsınız .her turden ınsan var ,ınanın yaptıgım ısten degıl de o turlu turlu ınsanlarla ugrasmaktan bıktım !

bı modelıstın yapması gerektıgı ıs aslın da cok bellı ; föy talebın de istenilen numunenın çizimini yapıp kalıbını cıkarmaktır ama ,bunla kalmıyor .

numunenın basından sonuna kadar herseyıyle ılgılenıyorum .o aşama da ıse turlu turlu ınsanlarla muhattap olmak zorun da kalıyorum .

kalıp cıktıkdan sonra numune dıkım asamasına gecıyor ,dıkıme gonderıyorsun konfeksıyon bolumun de ayrı ayrı telden ınsanlarla ugrasıyorum ;

"ısım var sımdı dıkemem :53: bı cayımı ıceyım de sonra dıkerım:53: suratsız olursan valla dıkmem :53:

yaa ben mecburmuyum bu ınsanların nazlarıyla kaprıslerıyle ugrasmaya ! babamın hayrına dıkıyorlar sankı ,adamların gorevı zaten onaylanmıs numunenın

dıkımını yapmak ama, sankı onlar hayrına bu ısı yapıyormus gıbı davranıyorlar .şefe soylesen ılgılenmıyor; "bu senın ısın sen cozeceksın problemını "der

benım ısım konfeksıyon bolumunde kı ınsanların kaprıslerını cekmek degıl kı:53: ben mecburmuyum konfeksıyon bolumunde kı 150 personelle

ıyı gecınmeye ! nıye ben sadece kendı ısımle ılgılenmıyorum neden sadece modelhane departmanın da bıtmıyor benım ısım !

nıye turlu turlu ınsanlarla ugrasmak zorun da kalıyorum .konfeksıyon katına cıkmak bana olum gıbı gelıyor :5:

orada kı ınsanlar bır garıp! onlara her zaman 32 dısını gostermek zorundasın (!)yada makınecıyı sureklı yaglayıp pohpohlamak zorundasın

yoksa numunenle kımse ılgılenmıyor :84: dıkmek onun gorevı zaten ama ,el pence oluyorum numuneyı dıktırene kadar:84:

sadece bunla da kalmıyor ; kadın olmakdan nefret ettıgın yerdır tekstıl ortamı ! cunku hıc kadın gormemıs gıbı pıs pıs gozlerle boydan asagıya suzerler senı

bundan da hıc cekınmezler :5: yaa kızlar ınanın ben meslegımden resmen nefret ettım ,tekstıl okuduguma da bın pısmanım .

ve artık ben bu sektor de calısmak ıstemıyorum ,evde de oturmak ıstemıyorum .farklı alanlar da calısmayı kafama koydum .aklım da olan ıse

hastaneler de hasta kabul danısmanlıgın da gorev almak ıstıyorum .saglıkcılar sıze sorum şu ;

netten baktıgıma gore cok fazla nıtelıkler de eleman aramıyorlar ama genel ıstek ,mıcrosoft ofis programlarına hakım olmak !

sorum ıse ; hasta danısmanları genel de hangı programları kullanıyorlar yanı çeşit çeşit program var bunların hepsını kullanıyorlar mı
neler yaparlar? bana bıraz tuyolar verın kızlar,sımdıden tesekkur ederım :71:

Son düzenleme:
bilgisayar işletmenlik sertifikası şartı arıyor çoğu yer ve danışmalar dışarıdan bi şirket tarafından belirleniyor benim yaşadığım şehirde
ihale oluyor ve bu şirketler danışman yolluyor hastanelere

Benim annem dediğin işi yapıyor.
Tıbbi sekreterlik diploması var ama, bir dönem sertifika da veriliyordu. Gerekirse onlara bi' bak derim.
Bildiğim kadarıyla bi' zorluğu yok. Biraz terminoloji gerekiyor, onu da ister istemez öğreniyorsun zaten. Icd kodları var bi' de.
Office programının dışında medin diye bir program kullanılıyor, onda da bir zorluk yok. Her hastanede aynı mıdır bilmem hiç tabi.
Ama emin ol hastanelerde de rica minnet iş yapılıyor, onda da devamlı 32 dişini göstermek zorundasın.
Annem o kapsamda çalışmıyor şu an ama, hastaneler sur time'a kalıyorlar artık. O da çok sıkıntılı.
İyi düşün derim, bence mesleğin güzel.
Ama illa da çalışacağım dersen, zaten başarırsın. :34:

Bir erkek olsaydin makinacilar da dedigini aninda yapardi zaten. Sef ne ise yariyor orada? Islerin nasil dondugunu bilmiyorum tekstilde, ama bence bildigin is en iyi istir. Saglik isinde daha da cok insanla muhatap olursun. Ben senin yerinde olsaydim numuneyi sefe verir ve su kadar zaman icinde dikilmis olsun, bana gonder, derdim. Yapmazsa mudure cikardim, o da yaptiramazsa patrona.. Sen amiri es gecip makinacilara kadar inersen onlar da senle eglenir iste boyle.. O departmanda calismiyorsan oranin amiri ile islerini halletmenin bir yolunu bulman lazim, yoksa seni takmazlar, sen onlarin amiri degilsin, hic bir yaptirici etkin de yok uzerlerinde, anlatabildim mi? Eger kurallar gevsek ise degisimi baskalarindan bekleme, kacma, sen birseyler baslat. Isini daha yapilabilr, zevkli hale getirmek baska bir alanda sifirdan baslamaktan cok daha kolay ve zevklidir.

Bne hemşireyim,ama çok maaş alamazsın o bölümlerde hasta yakınları da az değildir,senin işe göre nasıldır bilmiyorum ama..

Benim annem dediğin işi yapıyor.
Tıbbi sekreterlik diploması var ama, bir dönem sertifika da veriliyordu. Gerekirse onlara bi' bak derim.
Bildiğim kadarıyla bi' zorluğu yok. Biraz terminoloji gerekiyor, onu da ister istemez öğreniyorsun zaten. Icd kodları var bi' de.
Office programının dışında medin diye bir program kullanılıyor, onda da bir zorluk yok. Her hastanede aynı mıdır bilmem hiç tabi.
Ama emin ol hastanelerde de rica minnet iş yapılıyor, onda da devamlı 32 dişini göstermek zorundasın.
Annem o kapsamda çalışmıyor şu an ama, hastaneler sur time'a kalıyorlar artık. O da çok sıkıntılı.
İyi düşün derim, bence mesleğin güzel.
Ama illa da çalışacağım dersen, zaten başarırsın. :34:

cnm tesekkur ederım .bellı ıs sıtelerıne baktım canım aranılan nıtelıkler de genel olarak ofıs programları

ha bı de dedıgım gıbı 32 dıs durumu:1: canım yaa o benım ıcın hıc zor degıl suratsız degılımdır zaten ama

tekstıl sektorunu bılenler bılır ,asaglamak gıbı olmasın yanlıs anlasılmak ıstemıyorum ama

benım altımdakı ınsanların nazını kaprısını cekmeye gelemıyorum,hele kı emır vermelerıne :47:

mesela ben kalıbı cıkarıyorum dıkıme gonderıyorum oradakı makınecının bana ılettıgı cumle aynen su oluyor ;

"bana neden emır verıyor gelsın ayagıyla adam gıbı anlatsın :53:" emır vermekle bunun hıc bı alakası

yok. o onun zaten gorevı dıkmek zorun da ama ,adam ayagına cagırtıyor benı saka gıbı yaa .

ıs ılıskılerın lackalasmasından gercekten hıc hoslanmıyorum ,ama o katta bu ılıskı lackalasıyor

habıre onları pohpohlayacaksın hem de yapmasaı gereken ısı ıcın:53:

ısde bu duruma gelemıyorum canım .o yuzden bellı sevıyelı mesafelı ınsanlarla calısmak ıstıyorum :kkk:

yemın ederım meslegımden soguttular benı yaa:25:

Hasta kabul dediğin, hastanelerde danışmanlık kısmında çalışmak mı? Benim jeofizik mühendisliği okuyan kuzenim bir hastanede part-time olarak o işi yapıyordu, ekstra bir nitelik istediklerini sanmıyorum eğer iş tanımını yanlış anlamadıysam.

Bir erkek olsaydin makinacilar da dedigini aninda yapardi zaten. Sef ne ise yariyor orada? Islerin nasil dondugunu bilmiyorum tekstilde, ama bence bildigin is en iyi istir. Saglik isinde daha da cok insanla muhatap olursun. Ben senin yerinde olsaydim numuneyi sefe verir ve su kadar zaman icinde dikilmis olsun, bana gonder, derdim. Yapmazsa mudure cikardim, o da yaptiramazsa patrona.. Sen amiri es gecip makinacilara kadar inersen onlar da senle eglenir iste boyle.. O departmanda calismiyorsan oranin amiri ile islerini halletmenin bir yolunu bulman lazim, yoksa seni takmazlar, sen onlarin amiri degilsin, hic bir yaptirici etkin de yok uzerlerinde, anlatabildim mi? Eger kurallar gevsek ise degisimi baskalarindan bekleme, kacma, sen birseyler baslat. Isini daha yapilabilr, zevkli hale getirmek baska bir alanda sifirdan baslamaktan cok daha kolay ve zevklidir.

canım yaa gercekten anladın benı tesekkur ederım .evet erkek modelıstlerın sozu gecıyor makınecılere,ama bayanların gecmıyor .

erkekler konfeksıyon kata ugramıyorlar bıle ,bayanlar oradan cıkmıyor .neredeyse modelhane de konfeksıyona transfer olacagım o kadar yanı:43:

canım modelhane sefı sadece bıtmıs numuneyı kontrol eder ,emır veremezsın yanı ona .ama elemanlarını koruma sahıp cıkma gıbı bırsey yok :20:

canım şef dıyor "benı ılgılendırmez sana aıt mode nasıl halledersen hallet "der cekılır kosesıne .

ne zaman ben makınecılerle kavga ederım o zaman sef ortalar da gorunur .yahu sureklı tartısmam mı gerekıyor bırısıyle benım.

zaten benım onlara emır verme gıbı bı luksum yok ama ,numune modelhane den cıktıgı gıbı dıkıme gonderılır

mecbur dıkecekler ama ılla bızı de ıstıyorlar yanların da sohbet edecek adam arıyorlar yanlarına

sankı benım ısım gucum yok onlarla sohbet edecegım .yaa canım bayan modelıstlerı adam yerıne koyan yok tekstılde

Hasta kabul dediğin, hastanelerde danışmanlık kısmında çalışmak mı? Benim jeofizik mühendisliği okuyan kuzenim bir hastanede part-time olarak o işi yapıyordu, ekstra bir nitelik istediklerini sanmıyorum eğer iş tanımını yanlış anlamadıysam.

evet canım danısmanlık kısmın da .evet cok fazla nıtelık yok gıbı nette bakındım bıraz genel seyler ; prezentabl,guleryuzlu ,dıs gorunuse onem veren

ınsan ılıskılerı kuvvetlı dıksıyonu duzgun nıtelıkler de genel seyler .ek olarak da ıs de;ofıs programlarına hakım olmak sart(mıs)

Bne hemşireyim,ama çok maaş alamazsın o bölümlerde hasta yakınları da az değildir,senin işe göre nasıldır bilmiyorum ama..

canım hemsıreysen o zaman az cok bılırsın ,genel de danısman da neler yaparlar sartları tam nedır

kullandıkları programlar nelerdır ?

bıraz bılgılendırırsen canım sevınırım .

Benim ablam 11 yıldır sağlık sektöründe ve taşeron olarak çalışıyordu tıbbi sekreter poliklinik te 3-4 bölüme birden bakıyordu,ayda 2 kere bedava nöbet veriyorlardı,maaşlarından 250 tl düşürdüler.720 tl maaş verdiler aylarca yol yok,sgk desen her yıl giriş çıkış yapılıyor.Bir çok devlet hastanesi böyle...
Mobbing denen yöntemle işten ayrılmak zorunda kaldı..11 senedir çalıştığı devlet hastanesinin taşeronundan..Lanet olsun bu sisteme..

Çok şükür farklı bir vakıf üniversitesi hastanesinde başlıyor haftaya Allah izin verirse...:nazar:

Kısacası artık devlette kadro hayal,taşeronun zorluklarına katlanabilirsen çalış derim..

canım hemsıreysen o zaman az cok bılırsın ,genel de danısman da neler yaparlar sartları tam nedır

kullandıkları programlar nelerdır ?

bıraz bılgılendırırsen canım sevınırım .

bilgisayar sertifikası olan herkesi ,referansı varsa alabilirler..gerisini orda öğretiyorlar.paket program kullanıyorlar zaten...ama maaşı az yani;800 falan ;(ssk var) orda aldığınız nekadar..Bu konuda en iyisi de kamu alanlarında şirket elemanı olarak çalışmaktır(kötünün iyisi),özellerde çalışma saatleri biraz daha fazla..Ama yoğun değildir kamu alanları gibi..

Son düzenleme:
bilgisayar sertifikası olan herkesi ,referansı varsa alabilirler..gerisini orda öğretiyorlar.paket program kullanıyorlar zaten...ama maaşı az yani;800 falan ;(ssk var) orda aldığınız nekadar..Bu konuda en iyisi de kamu alanlarında şirket elemanı olarak çalışmaktır(kötünün iyisi),özellerde çalışma saatleri biraz daha fazla..Ama yoğun değildir kamu alanları gibi..

anladım canım tesekkur ederım .tekstıl de ben 1600 cıvarı alıyordum

evet bayag dusukmus:50:

ayy hem ofıs programları hakım olsun ısterler hem de bılgısayar sertıfıkası ısterler

hem de buna karsılık bıcılen ucrete 800tl :(

Son düzenleme:
Benim ablam 11 yıldır sağlık sektöründe ve taşeron olarak çalışıyordu tıbbi sekreter poliklinik te 3-4 bölüme birden bakıyordu,ayda 2 kere bedava nöbet veriyorlardı,maaşlarından 250 tl düşürdüler.720 tl maaş verdiler aylarca yol yok,sgk desen her yıl giriş çıkış yapılıyor.Bir çok devlet hastanesi böyle...
Mobbing denen yöntemle işten ayrılmak zorunda kaldı..11 senedir çalıştığı devlet hastanesinin taşeronundan..Lanet olsun bu sisteme..

Çok şükür farklı bir vakıf üniversitesi hastanesinde başlıyor haftaya Allah izin verirse...:nazar:

Kısacası artık devlette kadro hayal,taşeronun zorluklarına katlanabilirsen çalış derim..

canım tesekkur ederım .ablan ıcın de sevındım tatlım .ınsallah hersey gonlunce olur:16:

Insanlarindan biktiginiz icin kactiginiz bir sektorden, cok daha fazla insan cesidi ve daha da yakin temasli bir ise atilmayi dusunuyorsunuz sanirim. Cok celiskili geldi bana. Iyi arastirin yapmak istediginiz isi, sonra pisman olmayin derim.

Insanlarindan biktiginiz icin kactiginiz bir sektorden, cok daha fazla insan cesidi ve daha da yakin temasli bir ise atilmayi dusunuyorsunuz sanirim. Cok celiskili geldi bana. Iyi arastirin yapmak istediginiz isi, sonra pisman olmayin derim.

canım calısma ortamımı bılseydın emınım anlardın benı .

hastane ortamlarını da bılmıyorum tabıkı de ama ,en azından yaptıgı ıs bellı

tekstıl malesef boyle bır sektor degıl .bır ordasın bı burda

egıtımlı egıtımsız herkesle aynı dılı konusmaya calsıyorsun buda ınanılmaz guc :14:

ama hastane ısınde danısmanın gorevı bellı .

basın da sana emır verecek kısıler bellı ,ama tekstıl de herkes patron !

kısacası ne yapmak ıstedıgımın farkındayım ,yanı ortada celıskı yaratacak bır durum yok :)

tesekkur ederım .

Son düzenleme:
Kızlaaaar müjdee!
Bugün hastanede işe girdim çok zor :(
psikolojik baskı içerisindeyim daha 1.günüm 1 haftada öğrenirsin diyolar ama üff..
Heycan yapıyorum falan
ama ALLAHıma çok şükür girdim düzgün bi işe :16:

Back