• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi arkadaşlar önerilerinize ihtiyacım var!!

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sibelnil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2009
21
0
86
47
İzmir
slm.
ben sekiz aylık bir erkek çoçuk annesiyim.oğlum 10 kilo ve 77 cm.emekliyor,ve tutunarak yürüyor,ayağa kalkıyor fakat desteksiz oturamıyor.çok az destekle oturuyor,bıraktığımız da hemen öne eğilip emeklemeye başıyor.doktora götürdük,kas ve sinir sistemi ile ilgili bir promblem olabilir iki hafta sonra yine gelin dedi,balık yağı verdi.ben hamileliğimde hiç balık yemedim,ama çok et yedim.çok üzülüyorum iki gündür.birşey çıkmaz değğilmi,aranızda bebekleri geç oturan var ı??

benim bebeğim daha küçük.yorum yapamayacağım o yüzden.inşallah aksi birşey çıkmaz canım.

slm.
ben sekiz aylık bir erkek çoçuk annesiyim.oğlum 10 kilo ve 77 cm.emekliyor,ve tutunarak yürüyor,ayağa kalkıyor fakat desteksiz oturamıyor.çok az destekle oturuyor,bıraktığımız da hemen öne eğilip emeklemeye başıyor.doktora götürdük,kas ve sinir sistemi ile ilgili bir promblem olabilir iki hafta sonra yine gelin dedi,balık yağı verdi.ben hamileliğimde hiç balık yemedim,ama çok et yedim.çok üzülüyorum iki gündür.birşey çıkmaz değğilmi,aranızda bebekleri geç oturan var ı??

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Hamileyken balık yemedim diye kendini suçlama. Mesela ceviz yediysen aynı işi görmüştür. Yemediysen de çok üzülme. Yesen iyi olurdu ama bu bebeğinde hastalığa sebep oldu diye bir şey getirme aklına. Annelerimiz her gün balık ceviz mi yemişlerde biz sağlıklı doğduk? Yok böyle bir şey.
Doktorun Cerebral Palsy denilen nörolojik hastalıktan şüphelenmiş anladıgım kadarıyla. 8 aylık bebeklerde,
Dönme ve oturma hareketlerini yapamaması
El-göz koordinasyonunun yokluğu
Tekme atarken iki bacağını birlikte hareket ettirmesi
Bebeğin bacaklarını uzatarak oturduğu pozisyonda vücudunun öne eğilmesi, bacaklarının birbiri üzerine binmesi
belirtilerini verir.

Anne karnında, doğum esnasında ya doğum sonrası gelişebilir. İlerleyen bir hastalık değildir.

Senin bebeğin sadece oturmada problem yaşıyorsa bu basit ortopedik bir durum da olabilir. Hemen endişelenmemeni öneririm. Umarım iyi haberler alırsın.

Ayrıca 8 aylık bebeklerin zaten çok azı hiç desteksiz oturabilirler.Seninki az destekle oturuyorsa bu da normal bir durum.

Back