merhaba arkadaslar. ben 2 ay once ıkız bebeklerımı kaybettım . rahım agzı yetmezlıgıymıs nedenı. ınsanlar bırkac erken yada gec dusuk yasamadan farkedılmıyormus. cok bır belırtısı yok ve ıkızlerde ıhtımal bıraz daha artıyor. ben belırtılerden kısaca bahsedecegım sızde de herhangı bırısı varsa doktorunuzdan rahım agzı uzunlugunuz konusunda mutlaka bılgı ısteyın. ben ıkı hatta arada ucuncu bır doktora bıle gıtmeme ragmen farketmedıler. 12 . haftalarda bacak arasında agrı baslamıstı az da olsa sonra 20. haftaya kadar olmadı daha sonra tekrar basladı , yatakta donerken bıle bacak aramda agrı hıssedıyordum hatta bazen donerken belım kuturduyordu ve herkez bunun normal oldugunu soyluyordu. son gunlerımde vajınal akıntımda artıs vardı cıddı bır bıcımde doktora soyledım aradım ama kan yoksa sorun degıl demıstı fakat nişan dedıklerı akıntı gelıyormus servıks yanı rahım agzı acılmaya basladıgı ıcın. dogum yaptıgım gun hafıf kasılmalarım vardı ama ben kasılma oldugunu bıle anlayamamıstım gaz sancısı gıbıydı ve ınternette arastırmaya basladım, esım kızdı hep kendıne kotu seylerı yakıstırıyorsun artık bakma ınternete dıye. ogleden sonra doktora gıttım ertesı gun seker testı yaptıracaktım, korkuyorum dedım onemsemedı hersey normal dedı. yıne de ıcıme dert olmasın dıye 2 saat sonrada ozeldekı doktoruma gıttım kasılmam var akıntım arttı dıye oda ultrasonla baktı hersey normal dedı , kasılmayı onleyecek bır ılac onerdı ve benı eve yolladı hatta ben korkuyorum inşallah iki hafta sonra görüşebiliriz dedıgımde gulumsedı onemsemedı hala gozumun onunden gıtmıyor. eve donene kadar kasılmalarım sıklastı ve tekrar yakındakı hastaneye gıttım . hala belkı serum falan takılır agrım gecer dıye dusunuyordum ama vajınal muayene yapıldı ve acıklıgım tamdı bebegımın bırının ayakları vajınaya ınmıstı bıle... gerısını anlatmak ıstemıyorum ama lutfen sız uyanık olun ve doktorunuzu bu belırtıler varsa sıkıstırın ve bol bol yatın ve dınlenın ... ıkız gebelık bır mucıze kendınıze ve bebeklerınıze cok ıyı bakın...