çemen otu avrupa, amerika ve kanada'da en çok bilinen ve kullanılan süt artırıcı bitki...ben umutsuzca bir gece yatmadan içmiş ve o gece ilk defa göğüslerim süt dolu uyanmıştım. ilk 5 gün çok işe yaradı ve ben bunca ay emzirmemişim bebeğimi dedim (3 aylıktı bebeğim) ama sonra bende etki etmemeye başladı...kiminde haftalarca hatta aylarca işe yarıyormuş...
sonra rezene aynı etkiyi yaptı ve 15 gün dolu dolu emzirdim...
armut kompostosu 1 gün böyle süt artırdı...
sıcak suya 1 yemek kaşığı kimyon 1 gün işe yaradı...
sıcak suya 1 yemek kaşığı tarçın 1 günlüğüne işe yaradı...
1 yemek kaşığı bala 1 tatlı kaşığı karabiber 1 günlüğüne işe yaradı...
1 kase kestane 1 günlüğüne sütümü artırdı...
rezene ile birlikte sabahları yulaf ezmesi sütümü artırırdı...
rezene içtğim günler yatmadan kış (trabzon) hurması yadiğmde taşardı sütüm...
bunların yanında domperidon diye bir ilaç var prolaktin hormonunu artırıyor onu her gün kullandım...
bol su, humana, vitamalt, bulgur, soğan bende işe yaramadı...
şu an bebeğim 8.5 aylık, hala emziriyorum ama formül süt de veriyorum... yukarda yazdığım günler dışında hiç bir zaman taşmadı sütüm, göğüs pedi kullanmadım hiç, en fazla atletim azcık ıslandı...
işte bazı annelere vermeyince vermiyor yaratan süt...hala arayış içindeyim ne yesem de artsa sütüm diye ama tek farkla, şimdi üzülmüyorum eskisi gibi, çünkü her şeyi yiyiyor bebeğim, beni az emse de olur diyorum...
inş. istikrarlıca sütünü artıracak bir yol bulursun...
bir de belirtmek isterim ki ben yukarda yazdığım her şeyi gece yatmadan yer-içer öyle yatarsam işe yarıyordu, gündüz yaparsam yaramıyordu...