• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar Nolur Yardım Edin Sütüm Çok Az:(((

dryaaa22

Annesinin Aşkısııııı:)
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
201
3
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bebeğim 6 aylık ve doğduğundan beri öyle aman aman sütüm gelmedi hiç ve ben her yolu denedim tatlı anne sütü arttırıcı çay ve birsürü gıda ama hiç biri fayda etmedi mafoldumben aslında hamileyken yaptırmış olduğum prolaktin yani süt hormonum çok fazla çıkmıştı ve doktorum göğüslerinden kendiliğinden süt geliyormu diye sormuştubile.Ama doğumdan sonra çok azaldı ve bebeğime sürekli mama vererek tok tutmaya çalışıyorum çünkü beni bazı öğünler de ek besinlerin yerine emse aç kalacak ne yapabilirim sütümü çoğalatmak için emzirmek istiyorum daha çok küçük 4. ayından beri ekbesin veriyorum ama bebeğim 4 aylık oluncaya kadar açlıktan ağlamış durmuş senağlama sütüm doyurmamış hiç çocuk ek besinlere geçer geçmez sustu.bildiğiniz sütü arttırıcı bi formül varsa nolur söyleyin üzüntüden kahroluyorum.

Süt arttırmaya dair birçok konu bulabilirsin sitede. ıncelemeni tavsiye ederim. Benim en çok fayda gördüklerim; bulgur,dereotu, soğan (yeşil soğan) , maltana, humana still-tea, bol su. 6. aydan sonra sütün azaldığını duymuştum ben aslında. Umarım sütün artar.

tatlım bu kadar üzme kendini ben oğluma mama verdiğimde daha 25günlüktü napıyım sütüm azdı doymuyodu her yolu denedim çoğalmadı sütüm ve 5.ayda sütüm kesildi mamayla devam ettim yapabileceğim bişey yoktu çünkü şu anda 9aylık ek besin felan derken idare ediyrum işteboshayallersmile

arkads yazmis zaten yukarda bol bitki cayi ic ilik ilik
süt.su.bulgur pilavi ve normal pirinc.revani cok süt yapiyor.birde kendim dinlenmelisin.
stess den uzak durcaksin ki sütün olsun.

çemen otu avrupa, amerika ve kanada'da en çok bilinen ve kullanılan süt artırıcı bitki...ben umutsuzca bir gece yatmadan içmiş ve o gece ilk defa göğüslerim süt dolu uyanmıştım. ilk 5 gün çok işe yaradı ve ben bunca ay emzirmemişim bebeğimi dedim (3 aylıktı bebeğim) ama sonra bende etki etmemeye başladı...kiminde haftalarca hatta aylarca işe yarıyormuş...
sonra rezene aynı etkiyi yaptı ve 15 gün dolu dolu emzirdim...
armut kompostosu 1 gün böyle süt artırdı...
sıcak suya 1 yemek kaşığı kimyon 1 gün işe yaradı...
sıcak suya 1 yemek kaşığı tarçın 1 günlüğüne işe yaradı...
1 yemek kaşığı bala 1 tatlı kaşığı karabiber 1 günlüğüne işe yaradı...
1 kase kestane 1 günlüğüne sütümü artırdı...
rezene ile birlikte sabahları yulaf ezmesi sütümü artırırdı...
rezene içtğim günler yatmadan kış (trabzon) hurması yadiğmde taşardı sütüm...

bunların yanında domperidon diye bir ilaç var prolaktin hormonunu artırıyor onu her gün kullandım...

bol su, humana, vitamalt, bulgur, soğan bende işe yaramadı...

şu an bebeğim 8.5 aylık, hala emziriyorum ama formül süt de veriyorum... yukarda yazdığım günler dışında hiç bir zaman taşmadı sütüm, göğüs pedi kullanmadım hiç, en fazla atletim azcık ıslandı...

işte bazı annelere vermeyince vermiyor yaratan süt...hala arayış içindeyim ne yesem de artsa sütüm diye ama tek farkla, şimdi üzülmüyorum eskisi gibi, çünkü her şeyi yiyiyor bebeğim, beni az emse de olur diyorum...
inş. istikrarlıca sütünü artıracak bir yol bulursun...

bir de belirtmek isterim ki ben yukarda yazdığım her şeyi gece yatmadan yer-içer öyle yatarsam işe yarıyordu, gündüz yaparsam yaramıyordu...

Son düzenleme:
kendi tecrübelerimden yola çıkarak yazıyorum aktardan alınma tohum rezene çayı günde en az 2 fincan akşamları tahin helvası ( tahin süt yapar) hergün 1 muz ve 1 bardak süt bunu devam ettiğim sürece sütüm artıyodu ama aa sütüm arttı diyip aksattığımda ise hemen azalıyodu 7 aylık oğlum var sütümde yine azalma gördüm ek besin vermeme rağmen şişmiyo göğüslerim muz aldırdım ve rezeneye başladım sanki fayda eti gibi inşallah sanada yarar

noyanında dediği gibi bende yaptıklarımı akşam 7 de sonra filan yaparsam işe yarıyor heralde gündüz yoruluyoruz yediklerimiz enerjisi oraya gidiyor demek süte gitmiyor

Canim bide pötibör ve bebe bisküvileri helva bol yesillik bol bol su ve en önemlisi uyku bunlarda çok süt yapiyor digerlerini arkadaslar yazmis zaten

canım inşallah artar sütün. ben gecen gun canım cok cektigi için nohut yapmıştım ve maşallah doldu doldu taştı göğüslerim. uzun zamandır oyle olmamıştı. hiç taavsiye eden olmamıştı nohutu gaz yapar die belki ama ben faydasını gordum Allahın izniyle

cnm benim sıkıntım olmadı neden mi:

günde 3 lt en az su
bir ısırgan + rezene poşet çayı aynı fincanda içiyorum
sabah akşam yemekten sonra bir tatlı kaşığı rezene bir tatlı kaşığı ısırgan bir tatlı kaşığı ıhlamur bir çay kaşığı anason bir çay kaşığı tane kimyonu sıcak suya koyup ağzını kapatıp 2-3 dk bekletip içiyorum
ayrıca dereotu doğradığım yoğurta az da çörekotu serpip yiyorum ki bu süper bişey.
bazen birazcık sıcak suyla ısladığım bulgura marul dereotu çörekotu katıp yiyorum bazen bu karışıma yoğurt da ekliyorum
semizotu da sütün kalitesini arttırırmış tavsiye ediyorlar

he bi de mutlaka her gün ıhlamur içiyorum sabahları
asla çay kahve tüketmiyorum
bazen salatama mısır da katıyorum
her gün bir kuru incir yiyorum
ve her gün mutlaka bir elma bir ayva yiyorum

valla oğlum doyuyor şimdi 5 aylık olduk hala tek memeyi emip doyuyor hatta o emdikten sonra da genlde süt oluyor memede maşallahh nazar değmesin

en az 4 lt sıvı tüketçekmişiz kızlar ben 3 lt su içiyorum kalanı ıhlamur bitki çayı ve papatya...
hem papatya sankinleştiriyor beni de oğlumu da:)))

cnm gaz yapar ama içine bolca kimyon boca et ben öyle yiyorum gaz filan yapmaz o zaman bi deneyin bakk

Back