haklısınız ama 4. sınıfta olsa bu çocuk haklısınız. 8. sınıfta olduğu için bu kadar yaya yaya da çalışmaya vakti yok. Çünkü fen lisesini kazanamazsa zaten meslek lisesine gidecek ve meslek lisesinde de mesleğini seçmiş olacak yani meslek seçimi o kadar da uzak değil. Bende ticaret meslek lisesi çıkışlıyım, meslek lisesine de yönlendireceğim tabiki ama herhangi bir alana eğilimi merakını gözlemleyemedim. Yani aletlerle yada ticaretle ilgilense ticaret lisesine yada endüstri meslek lisesine tarımla ilgili olsa tarım liselerine yönlendiricem ama hiç birşeye merakı yok yada ben görmüyorum
2 lisans mezunuyum, ikisi de gayet iyi universiteden. Ilki fizik, sonra 4 yil fizik öğretmenliği yaptım dersanede, aynı anda da ikinci lisansimi bitirdim, fizyoterapist oldum. 17 yaşında üniversiteye girmiştim. 8 yılın sonunda istediğim mesleği yapmaya başladım. Yüksek lisansimi tamamladım, şu an yarım kalan bir doktoram var.
Öğrencilerimde de kendimde de gördüğüm saatlerce ders çalışmanın ise yaramadığı. Uzun saatler herkese göre değil. Zaten ders calismaya yatkın olan çocukta kendi çalışıyor. Bu dışardan katabileceginiz bir şey değil. Bu tarz cocuk kendini belli eder ve genelde de doktor olur.
Eğer kapasite1 saatse o 1 saat nasıl verimli olur? İlk hedef bu. İkinci hedef verimli 1 saatlik calismaya ulaştığınızda o 1 saati arttırmak olur.
Siz istediğiniz kadar emek verin. 4 yılda 100 erden desem 400 öğrenci geçti elimden. Öğretmenlikte daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardimci olurlar zaten.
4. Sinif değil sınava 2 ay kalsa aynı şeyi tavsiye ederim.
İsteyerek ve verimli çalışacağı saatin üzerinde calistirmayın. Sadece bıkkınlık ve bir sonrakine isteksizlik oluyor.
Bunun dışında ders çalışmak için verebileceğim tavsiye post it lere hatırlatmalar, renkli şeyler falan genelde kızlar bu konuda daha başarılı olur. Ben kazık kadar erkek öğrencilerimden ilgilendikleri futbol takımı, araba vs poster ister onun üzerine konu anlatan kağıtlar hazrlatir öyle odalarına asarlardi. Zaten hazırlarken öğrenirlerdi. Göz önünde durunca tekrar etmis olurlardı.