Arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim?

kahve_kokusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
368
600
103
34
Merhabalar hanımlar,
Bir sorum sorunum var bana yardımcı olur musunuz?
Ablamın 8. sınıfa giden bir oğlu var. Eniştem çalışmadığı ve evde huzursuzluk çıkardığı için çocuğu kendi yanıma aldım ki son senesi iyi değerlendirsin diye. Dershaneye yazdırdım arka odayı ona hazırladım bilgisayar aldım vs. Yani çalışmaması için herhangi olumsuz bir durum yok evde. Ancak hep dersten bir sıkılma yengecim hadi test çözelim diyorum çözüyor sıkıla sıkıla çoğu yanlış. Ben bugün ne yaptınız anlat neler işledi hocalar demesem hiç oralı olmuyor. Her şeyi zorla yapıyor bir insana 185 defa hadi kahvaltı geç kalıyorsun denir mi ben diyorum hemde her sabah. Nerdeyse kahvaltıyı siz çiğneyin ağzıma verin ben yutayım modunda. İngilizce sıfır bari günde 15 kelime ezberleyelim hem bende öğrenirim diyorum. uykum geldi diyor. Testlerini kontrol ediyorum yanlışları yeniden çözüyoruz saatlerce başında kalıyoruz bir dersin ama sanki çocuk bütün her şeyi kapatıyor algılamıyor istemiyor. Teoga az kaldı. Ben çok stresliyim ve artık kızıcam kendimi zor tutuyorum.
Rehberlik öğretmenleri, çocuk piskolojisinden anlayanlar, aynı yaşta çocuğu olanlar, öğretmenler ben nasıl bir yol izlemeliyim?
Nasıl başarılı bir birey yetiştirebilirim?

Şimdiye dek nasıl bir öğrenci idi. 6. 7. Sınıftan çok eksiği varsa okulda ders dinlemiyor dinlese de takip edemiyorsa işiniz zor.. önce temelini saglamlastirmali anlamaya başlamalı ki sikilmasin.. Psikolojik olarak da yorgundur.. üstüne giderek olmayacak gibi tabi çocuğu tanıyıp her yönü ile ele alıp çözüm bulunabilir buradan zor..

çocuğun dersle ilgisi yok gibi ..teogun önemini kavradığındığınıda sanmıyorum..
hangi ildesiniz ?
ist da iseniz kalkın bu hafta sonu çocuğu gezdirin.. kabataş lisesine göürün galatasaraya götürün..
yemek vakti sofrada alttan alttan mesajlar verin.. gelecekle ilgili ..
başka birşey gelmedi aklıma zira çocuk okumaya hevesli değil gibi önce bu hevesi canlandırmak lazım..

Çok başarılı bir öğrenci sayılmaz. Ama ona güvenip sen bunu yaparsın ben inanıyorum ben sana güveniyorum dedikçe dersleri yükseldi. Ben evlendiğimde 5. sınıfa gidiyordu ve ortalaması 60 tı sonra ben ilgilendim 72 oldu diğer sene 74 oldu yani başarınca mutlu olan ama yanlış yaptığı sorularda olunca zaten yapamıyorum ben beceremiyorum modunda bir çocuk offf

vandayım maalesef

Buyuk bir yukun altina girmissinsiz. Insanlar ergen cocuklariyla kendi basedemezken siz baskasininkiyle ugrasiyorsunuz. Kolaylıklar dilerim. Çözümü zor.

Belkide kapasitesi yok. Spora yada sanata yönlendirin derim.
spordan beklentisi oyun oyundan beklentisi de 7/24 bilgisayar oyunları aslında vaatler de veriyorum kazanacaksın tabiki kazanırsan zaten istediğin telefonu alacağım sana sen yaparsın yapanlar senden zeki değil diye ama bilemiyorum

Buyuk bir yukun altina girmissinsiz. Insanlar ergen cocuklariyla kendi basedemezken siz baskasininkiyle ugrasiyorsunuz. Kolaylıklar dilerim. Çözümü zor.
haklısın bende diyorum kahve neden bu kadar fedakarlık ama sonra diyorum ki onlar hepimizin çocukları bencil davranırsak hep kendi çocuğumuz dersek bu cumhuriyeti kime bırakacağız. Bizden öncekiler öyle düşünseydi biz olmazdık ki

Benim kardeşim de geçen sene teog a girdi. Ders çalışmayayım sabahtan akşama lol cs oynayayım tarzında bir çocuk. Kursa bile gitmemek için kırk takla atıyordu. İlk sınavda 22 yanlışı çıktı. Son bir ay kala baktı netler iyi değil. Galiba imam hatipe gideceksin korkusu verdik çocuğa birden çalışmaya başladı ve şimdi iyi sayılır bir lisede. Korkularına oynayın. Bizde imam hatip tehdidi işe yaradı :)

Yanlış anlama olmasın imam hatipleri küçümsemek değil maksadım kardeşim mühendis olma hayalleri kuruyor. Ders çalışmadan nasıl olacaksa...

Bizimkide inşaat mühendisi olacakmış sabah kahvaltısını bile zor yaparken nasıl olacak bende kestiremiyorum acaba bende mi korkularına oynasam ?

Benim kardeşim de 8. sınıfa gidiyor. Ve hemen hemen aynı şeyleri bizde yaşıyoruz. Onu bi odaya kapatın, eline bilgisayarı verin lol oynasın GTA oynasın günlerce sesi çıkmaz o derece :) Sürekli bizim uyarmalarımızla, biseyler söylememizle yapıyor. Üsengeclik, uyusukluk hele ki hat safhada.

Hatta inanır mısınız geçen sene sırf üşendiği için çoraplarını çıkarmayıp,
üstüne temiz çorap giydiğini bilirim o derece

Ama dersleri iyi. Geçen sene biz bu durumu rehber öğretmeniyle paylaştığımız da,
kendi haline bırakın üstüne gitmeyin. Biz zaten onlara burda gerekli, yeterli baskıyı yapıyoruz. Bide evde aynı sekilde olunca sıkılıyorlar bi müddet sonra iyice geri cekiliyorlar demisti.

Sizde bide böyle deneyin çok üstüne gitmeyin, ya da ders dışında bişeyler yapmayı da deneyin.
Yatıp, kalkıp ''ders,ders'' diye üstlerine gidince olmuyor gerçekten.

Çok üstüne gitmemeye çalışıyorum uykusu gelince yatıyor zorlamıyorum bu bitmeden olmaz diye ama bu jenerasyon böyle demekki yarın dershane hocalarıyla görüşeceğim bakalım ne diyecekler?

Çocuğun bir hedefi hayali yok. Meslek sahibi insanlarla tanistirip yasantilarini gosterebilirsiniz, hayat hikayelerini onlarin agzindan dinleyebilir. Gidebilecegi okullari gezip sorumlu kişilerle gorusturebilirsiniz. Okullarindan mezun olanlarin nereleri kazandiklarini belirtebilirler. Ve bunun tersini de yapin. Yapabilecekken yapmamis pisman olmus kisilerle de gorusturun. Bu motivasyonunu arttirabilir. Okula hevesle gitmiyorsa bu arkadaslik iliskilerinin zayif olmasindan kaynaklanabilir. Son sene okul degistirdiyse... Bir program hazirlayin beraber. Onun yapmak istedikleri ve yapmasi gerekenleri yerlestirin. Cok yanlisi cikmasi ya motivasyon eksikligi ya da bilgi eksikligindendir. Bilgi eksigi varsa hic yuklenmeyin cocuga. Onunde basedilmez koca bir dag hissediyordur. Bilgi eksikliklerini saptayip o konularla ilgili bikac saat ozel ders aldirabilirsiniz. Cocugun gittigi dershane size yardimci olacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…