Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizce çok mu yüksek riskteyim ben anlayamadım yüzde kaç ihtimal var. Maalesef doktor tam detay veremedi ancak yarını bekliyorumTarama testleri normal çıkıp hasta çocuk doğuran, tarama testleri kötü çıkıp normal çocuk doğuran da gördüm çevremde. Önerim nipt ya da amniyosentez yaptırmanız. Nipt %99 sonuç veriyor. Natera firmasını öneririm diğer firmalarda farklı sonuçlar geldiğini okumuştum forumda.
Ben gebeliğimin 10.haftasında nipt yaptırdım, tarama sadece 4lü yaptırdım o ara başka bir doktora yolum düştüğü için yoksa onu da yaptırmazdım. Bu testlere güvenim pek yok.
Ben yorumlayamıyorum dediğim gibi bi tek 4lü yaptırdım o da başka doktora yolum düştü haftam da uygundu. Yapmak istedi öyle yaptırdım. Sizin bu enabız sonuçlarınız ne anlama geliyor onu bile bilmiyorum ama o 4lü test kağıdında istatistik tablosu oluyor ben de oradan riski okuyabilmiştim anca. Ama size şöyle söyleyeyim bu yaptırdığınız test sigara içip içmemenize (ki down sendromu ile alakası yok), yaşınıza (yaş yükseldikçe risk artıyor ama 20li yaşlarda da downlu bebeği olan var), hormon düzeyinize bakılarak yapılan bir test ve bence alakasız manasız saçma sapan bir test. Test sonucunda sizin bu bir kaç durumu göz önüne alarak bilmem kaç kadından bilmem kaçı down sendromlu, bilmem kaçı normal çocuk dünyaya getirmiştir diyor.Sizce çok mu yüksek riskteyim ben anlayamadım yüzde kaç ihtimal var. Maalesef doktor tam detay veremedi ancak yarını bekliyorum
Bugün özel hastaneye gittim bana 50 de 1 ihtimal dedi yani yüksek bir oran ama bu testleri dikkate almamam gerektiğini söyledi doktor, çünkü yanılma payı çok yüksek. Keşke hiç yaptirmasaydin dedi banaBen yorumlayamıyorum dediğim gibi bi tek 4lü yaptırdım o da başka doktora yolum düştü haftam da uygundu. Yapmak istedi öyle yaptırdım. Sizin bu enabız sonuçlarınız ne anlama geliyor onu bile bilmiyorum ama o 4lü test kağıdında istatistik tablosu oluyor ben de oradan riski okuyabilmiştim anca. Ama size şöyle söyleyeyim bu yaptırdığınız test sigara içip içmemenize (ki down sendromu ile alakası yok), yaşınıza (yaş yükseldikçe risk artıyor ama 20li yaşlarda da downlu bebeği olan var), hormon düzeyinize bakılarak yapılan bir test ve bence alakasız manasız saçma sapan bir test. Test sonucunda sizin bu bir kaç durumu göz önüne alarak bilmem kaç kadından bilmem kaçı down sendromlu, bilmem kaçı normal çocuk dünyaya getirmiştir diyor.
Hatta biz nipt yaptırdık ama bu testte abuk sabuk bir sonuç gelirse kafamıza takar mıyız diye düşünmüştük eşimle, sonuç kağıdını gördükten sonra gerçekten mantığıma uymayan bi test olduğunu düşünmüştüm.
Doktorda önerdi ama biraz maliyetliymiş. Aldırmak istemediğim için yaptırmak istemiyorum ama içim içimi yiyor kendimi ağlamaktan geri tutamıyorum hep ağlamaklı bir haldeyim. Doktor ense kalınlığı burnu vs. Normal ultrasonda hiç bir sıkıntı yok dedi ama insan endişelenmeden edemiyordörtlü test güvenilir değil diyor herkes. bence fetal dna yaptırın daha net bir sonuc gelecektir.
UmarımGüvenilir sonuç için nipt ya da amniyosentez yaptırın. Bu testler yanıltabiliyor. Dilerim yanılıyordur ve bebeğiniz sağlıklıdır![]()
Sakn canini skma hamileligini zehir etme. Ultrasonda herseyi normal cikmis insallah saglkli dogcak. Heleki bu 4lü testleri hic onermiolar guvenilir olmadigi gibi bide insanlarin 9 ayini kabusa ceviriyorDoktorda önerdi ama biraz maliyetliymiş. Aldırmak istemediğim için yaptırmak istemiyorum ama içim içimi yiyor kendimi ağlamaktan geri tutamıyorum hep ağlamaklı bir haldeyim. Doktor ense kalınlığı burnu vs. Normal ultrasonda hiç bir sıkıntı yok dedi ama insan endişelenmeden edemiyor
bence güvenmeyin teste. coğu doktor güvenmiyor zatenDoktorda önerdi ama biraz maliyetliymiş. Aldırmak istemediğim için yaptırmak istemiyorum ama içim içimi yiyor kendimi ağlamaktan geri tutamıyorum hep ağlamaklı bir haldeyim. Doktor ense kalınlığı burnu vs. Normal ultrasonda hiç bir sıkıntı yok dedi ama insan endişelenmeden edemiyor
Nipt yaptırmanızı ya da amniyosentez yaptırmanızı öneririm o zamanBugün özel hastaneye gittim bana 50 de 1 ihtimal dedi yani yüksek bir oran ama bu testleri dikkate almamam gerektiğini söyledi doktor, çünkü yanılma payı çok yüksek. Keşke hiç yaptirmasaydin dedi bana
Canım merhaba öncelikle sakın ol. Bu test tarama testi mi? Tarama testinde benim bebeğim de olma olasılığı çıkmıştı. Fetal dna ve amniyosentez yaptırdım. Sorun çıkmadı.. tarama testleri olasılık var der. Kesin sonuc sonraki yapılan testlerBenim gibi olan var mı, şuan yeni doktordan haberi aldım yıkıldım birkaç test yapılacak, sağlıklı olma ihtimali var mı