bak canım,6 ay olayını kafana takma.o işten cıkarılmalarda kıdem tazminatı alman için gerekli olan birşey.sein doğum iznine cıkmadan önce ödenmiş 4 aylık primin varsa ve doğum izninden sonra işbaşı yaparsan doğum paranı alırsın.bak madem işyerin sana baskı yapıyor bende sana tüyolar vereyim.
1-öncelikle senin maaşınla ssk primlerin arasında fark varmı ve primlerin yatmışmı bir bak.işyerin zaten mhtemelen primleri asgari ücret üzerinden yatırıyordur.buda suç.İstersen hemen şikayet edersin firmanı.hatta bu şikayetten sana ödül bile verilir devlet tarafından sana.eğer normal maaş değilde asgari ücretten yatıyorsa primler, ödeyecekleri ceza senden edecekleri kardan çok daha fazla olur.bunu birçıtlat bakalım patronuna.artistlik yapıp bişey olmaz dersede inanma.
2-hamilelik sebebiyle seni işten cıkarmak suç.Diyelimki başka bir suç attılr.Tembeldi,işe gelmiyordu vs vs.ispatlamaları gerekli.sen şu an orada değilde,başka biryerde çalışıyor olsaydın,hem doğumizninde olur,hem de dönüşte paranı alıp işinede geri dönerdn.şimdi bu firma bu hakkını engellemeye çalışıyor.
kaldıki sen doğum iznine cıksan bile sen izineyken bile seni işten cıkaramazlar.senin işe dönmeni beklemek zorundalar.sen işe geri dönersin,işbaşı yaparsın ancak o zaman işten cıkarabilirler.ehh muhtemelende o zaman 1 yılın dolmuş olur,kıdem de alırsın:))
3-istifa etmen için sana baskı yapmak,bunaltmak,zorlamakda suçtur..diini göster cahil olmadığını haklarını bildiğini belli et.bunlarla uğraşmak istemiyorlarsa senin doğum yapmanı izinden dönmeni beklesinler.
4-doğum izni sonrasıaşbaşı yapmazsan doğum parası alamazsın.sana o zaman doğumda ayrıl,gelme derlersede kabul etme.dediğim gibi para alamazsın.
aslında ben tam anlatabildimmi bilmiyorum ama sen anlamadığın bişey varsa sor bana.belki atladığım bişey vardır..