arkadaşlar konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardım :(

P

pamukprensees

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi pamukprensees
arkadaşlar özel bi şirkette ön muhasebe tutuyorum...hamileliğimden dolayı işten çıkartabilirler patronlarımı genel muhasebecimizle konuşmalarını duydum çıkmadan kağıt felan imzalatın dıyorlardı...yasal olarak benım haklarımı tam anlamıyla bılen varmı?hem hamile birini işten çıkarmak yasak değilmi ne yapıcam ben en azından doğuma kadar çalışır ssk dan para alırdım dıyordum ..böyle bişey var değilmi doğuma kadar çalışıp ssk dan para alabilirim değilmi?lütfen yardımcı olurmusunuz ?morelim çok bozulduu,neyapmalıyım?biliyordum hamile olduğumu duyunca çıkarmak isticeklerını dahada çok yenıyım 5-6 aydır bu şirketteyım :gitme:

canım konuya çok hakim değilim ama hamileyken işten çıkaramazlar çıkarırlarsa da dava açman durumunda tazminat ödemek zorunda kalırlar.imza attırmak isteyecekleri kağıt muhtemelen istifa dilekçendir ve sakın imzalama.böyle bişeyle gelirlerse yasal yollara başvuracağını söylersen korkarlar zaten.belki burda bi avukat veya konuyu iyi bilen biri daha iyi bilgi verebilir ben de merak ediyorum detaylarını.ama hamile birini işten çıkarmak o kadar kolay değil çıkarırlarsa da sonuçlarına katlanırlar.

arkadaşlar özel bi şirkette ön muhasebe tutuyorum...hamileliğimden dolayı işten çıkartabilirler patronlarımı genel muhasebecimizle konuşmalarını duydum çıkmadan kağıt felan imzalatın dıyorlardı...yasal olarak benım haklarımı tam anlamıyla bılen varmı?hem hamile birini işten çıkarmak yasak değilmi ne yapıcam ben en azından doğuma kadar çalışır ssk dan para alırdım dıyordum ..böyle bişey var değilmi doğuma kadar çalışıp ssk dan para alabilirim değilmi?lütfen yardımcı olurmusunuz ?morelim çok bozulduu,neyapmalıyım?biliyordum hamile olduğumu duyunca çıkarmak isticeklerını dahada çok yenıyım 5-6 aydır bu şirketteyım :gitme:
HAMıLELıĞıNı GEREKÇE GÖSTEREREK ıŞTEN ÇIKARTAMAZ CANIM ama başka sebep verirse bilemem sakın sen imzalama birşeyy ark. dediğigi gibi dava açacağını söyle ben biraz araştırayım yazarım sana yineee

çıkaramaz canım hamile olduğun için çıkaramaz ama ekonomik kriz felan bahane gösterebilir onu bilmem. işten çıkarılırken nedenini gösteren bi yazı iste. çıkarsalar bile işsizlik alırsın zaten 6 ay felan alırsın napıcen olmadı iş mahkemesine başvurup işe dönüş alıcan
hiç bi kağıt imzalama tek imzaladığın kağıt tazminatını aldıktan sonra aldım hiç bi hakkım kalmadı yazısı olucak para eline geçsin öyle imzala onu da

canım hiç bir şekilde verdikleri şeyi imzalama yasal olarak çalışma hakkın var sonuna kadar diren ve doğumdada ssk dan paranı al canım

çok sağolunn bilgileriniz için arkadaşlar...dünden beri bu konuya taktım çok morelim bozuk zaten kendım cıkmam için bezdırmeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla çünkü 2. maaşımın zamanı geldı hala gecen ayın maaşını alamadım.mafoldumben eşimde işe yeni girdi zaten bilmiyorumm yaaa çok morelim bozuk..5-6 aylık çalışana tazminat ödermiki..?birde bana böyle bır teklif sunabılırlermiş 2 ağızlardan duydum tabiii ne kadar doğru bilmiyorum işten çıksamda doğuma kadar sigortamı ödeyeceklermiş yanii ssk mı öderlerse sigortadan para alabilirim değilmi??benneyaptımki

arkadaşlar başka bilgisiii olan yokmuuu??? cvp lütfen? :umursamaz:

çok sağolunn bilgileriniz için arkadaşlar...dünden beri bu konuya taktım çok morelim bozuk zaten kendım cıkmam için bezdırmeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla çünkü 2. maaşımın zamanı geldı hala gecen ayın maaşını alamadım.mafoldumben eşimde işe yeni girdi zaten bilmiyorumm yaaa çok morelim bozuk..5-6 aylık çalışana tazminat ödermiki..?birde bana böyle bır teklif sunabılırlermiş 2 ağızlardan duydum tabiii ne kadar doğru bilmiyorum işten çıksamda doğuma kadar sigortamı ödeyeceklermiş yanii ssk mı öderlerse sigortadan para alabilirim değilmi??benneyaptımki
eğer işten çıkartıp sigartanı öderlerse ne mantık anlamadım ama o zaman kağıt izmalama hiçbirşekilde çalışma ama ssk nı ödesinler sadece eğer öyle olursa doğuma ayrıldığında resmi aldığın maaşının 3te 2 sini alabiliyorsun rapor parası olarak hatta onlar çıkarttıktan sonra işsizlikte alabilirsin canım ssk dan tazminatıda bir ark. a sormuştum 6 . aydan sonra hak kazanıyormuşsun eğer yanlış anlamamışsam

CANIM SENı HAMıLESıN DıYE ÇIKARTAMAZ AMA BAŞKA ŞEYLERDEN DOLAYI(EKONOMıK KRıZ- ELEMAN FAZLALIĞI.....)ÇIKARABıLıR TAZMıNAT ALAMAZSIN 1 SENELıK SSK OLMASI LAZIM
DOĞUM PARASI DA ALAMAZSIN SANIRIM 90 GÜN PRıM GEREKLı GERÇı ONU Bı ARAŞTIR
ıŞSıZLıK MAAŞINI DA SOR BUNUN ıÇıN BELLı Bı SÜRE GEREKLı Bı MUHASEBECıYE FALAN DANIŞŞŞ. GERÇı SENDE MUHASEBECıSıN AMa..

benim bildigım 1 yıl o iş yerınde doldurmamıssın dogum yapana kadar o sure dolarmı bilmiyorum ama sen tazmınatta hak ıdda edemezsın 1 yıl dolmadıgı için.. ıssızlık parasıda alamazsın heralde 1 yıl dolmadıgı ıcın hıcbır hak ıdda edemezsın ben de çalışıyodum hamıleyken ve ben 1 yıl olmadan mecbur cıkdıgım ıcın hıcbır hak ıdda edemedım. bıde hersey bence iş verende bıtıyor senın ıcın hayırlısı olsun cnm

SAKIN AMA SAKIN BOYUN EĞME!!!
Canım,hamilesin diye seni işten cıkaramayacaklarını biliyorsun.işe iade davası açarsın,olmadı kötü niyet tazminatı talep edersin.sen zaten doğum iznine cıkacaksın ve 4 ay işyerinden maaş almayacaksın.döndüğünde cıkarsınlar,neden bu parayı kaybedesin.doğumdan 2 ay önce izne ayrılırsın,2 ayda sonra iznin var zaten.sakın ama sakın boyun eğme,hele kağıt sakın imzalama.Eğer seni işten cıkarırlarsa,nedenini belirten yazı iste ve hamilelik yuzunden cıkardıkları için şikayette bulunacağını söyle.herseye boyun eğmeyin arkadaslar.ış mahkemeleri çoğunlukla çalışandan yana karar verir..

eğer işten çıkartıp sigartanı öderlerse ne mantık anlamadım ama o zaman kağıt izmalama hiçbirşekilde çalışma ama ssk nı ödesinler sadece eğer öyle olursa doğuma ayrıldığında resmi aldığın maaşının 3te 2 sini alabiliyorsun rapor parası olarak hatta onlar çıkarttıktan sonra işsizlikte alabilirsin canım ssk dan tazminatıda bir ark. a sormuştum 6 . aydan sonra hak kazanıyormuşsun eğer yanlış anlamamışsam

bencede canım bende ne mantık anlayamadım zatenn ... tazminat derken 6 aydan sonramı alabılırım doğum parasııı anlamadım???

SAKIN AMA SAKIN BOYUN EĞME!!!
Canım,hamilesin diye seni işten cıkaramayacaklarını biliyorsun.işe iade davası açarsın,olmadı kötü niyet tazminatı talep edersin.sen zaten doğum iznine cıkacaksın ve 4 ay işyerinden maaş almayacaksın.döndüğünde cıkarsınlar,neden bu parayı kaybedesin.doğumdan 2 ay önce izne ayrılırsın,2 ayda sonra iznin var zaten.sakın ama sakın boyun eğme,hele kağıt sakın imzalama.Eğer seni işten cıkarırlarsa,nedenini belirten yazı iste ve hamilelik yuzunden cıkardıkları için şikayette bulunacağını söyle.herseye boyun eğmeyin arkadaslar.İş mahkemeleri çoğunlukla çalışandan yana karar verir..

haklısıın canımm sonuna kadar hakkımı arıcam..sonuçta hamileyim beni işten çıkartması yasak...

benim bildigım 1 yıl o iş yerınde doldurmamıssın dogum yapana kadar o sure dolarmı bilmiyorum ama sen tazmınatta hak ıdda edemezsın 1 yıl dolmadıgı için.. ıssızlık parasıda alamazsın heralde 1 yıl dolmadıgı ıcın hıcbır hak ıdda edemezsın ben de çalışıyodum hamıleyken ve ben 1 yıl olmadan mecbur cıkdıgım ıcın hıcbır hak ıdda edemedım. bıde hersey bence iş verende bıtıyor senın ıcın hayırlısı olsun cnm

nasıl yani anlamadım..ben şimdi doğumdan sonra ssk dan para alamazmıyıımm yanii???CADIARZU

işten ayrılmakla çıkarılmak aynı şey değil.arkadaş mecbur olduğum için çıktım hak iddia edemedim diyor.kendi isteğiyle ayrılan zaten hiçbir şekilde hak iddia edemez.işten çıkarılma farklı bi durum.

işten ayrılmakla çıkarılmak aynı şey değil.arkadaş mecbur olduğum için çıktım hak iddia edemedim diyor.kendi isteğiyle ayrılan zaten hiçbir şekilde hak iddia edemez.işten çıkarılma farklı bi durum.

açıklan için teşekkürlr canm ama ben anlamadım derken onu kastetmedim ??? 1 yıl dolmadan para alamazsın demiş arkadaş onu sordum??? YANİ DEMEK İSTEDİĞİM BEN DOĞUMDAN SONRA SSK DAN D.PARASI ALAMAYACAKMIYIM...okey.yerimseniben

Bir avukata danışmanız en sağlıklısı olur. Ancak siz kesinlikle bir şey imzalamayın.nedeni ise işten isteğinizle ayrıldığınıza dair kağıt imzalatıp haklarınızdan feragat etmiş gösterebilirler. Bu nedenle avukatınıza danışın . Eğer çıkarma hakları varsa bile ihbar ve kıdem tazminatlarını da hesaba katarak hesabınıza ödeme yapılmadıkça kesinlikle verdikleri hiçbir belgeyi imzalamayın. Gerekirse iş mahkemesine dava da açılabilir.

ışsizlik parası da belli bir çalışma gününü doldurmadan verilmiyor. Onu SSK nın sayfasından öğrenebilirsin. senin kaç gün çalıştığın da orada bellidir zaten.Ayrıca ssk primlerinin düzenli ödenip ödenmediğine de dikkat et. eğer düzenli ödenmediyse iş vereni şikayet edip tazminat alma hakkın da var.

bak canım,6 ay olayını kafana takma.o işten cıkarılmalarda kıdem tazminatı alman için gerekli olan birşey.sein doğum iznine cıkmadan önce ödenmiş 4 aylık primin varsa ve doğum izninden sonra işbaşı yaparsan doğum paranı alırsın.bak madem işyerin sana baskı yapıyor bende sana tüyolar vereyim.
1-öncelikle senin maaşınla ssk primlerin arasında fark varmı ve primlerin yatmışmı bir bak.işyerin zaten mhtemelen primleri asgari ücret üzerinden yatırıyordur.buda suç.ıstersen hemen şikayet edersin firmanı.hatta bu şikayetten sana ödül bile verilir devlet tarafından sana.eğer normal maaş değilde asgari ücretten yatıyorsa primler, ödeyecekleri ceza senden edecekleri kardan çok daha fazla olur.bunu birçıtlat bakalım patronuna.artistlik yapıp bişey olmaz dersede inanma.
2-hamilelik sebebiyle seni işten cıkarmak suç.Diyelimki başka bir suç attılr.Tembeldi,işe gelmiyordu vs vs.ispatlamaları gerekli.sen şu an orada değilde,başka biryerde çalışıyor olsaydın,hem doğumizninde olur,hem de dönüşte paranı alıp işinede geri dönerdn.şimdi bu firma bu hakkını engellemeye çalışıyor.
kaldıki sen doğum iznine cıksan bile sen izineyken bile seni işten cıkaramazlar.senin işe dönmeni beklemek zorundalar.sen işe geri dönersin,işbaşı yaparsın ancak o zaman işten cıkarabilirler.ehh muhtemelende o zaman 1 yılın dolmuş olur,kıdem de alırsın:))
3-istifa etmen için sana baskı yapmak,bunaltmak,zorlamakda suçtur..diini göster cahil olmadığını haklarını bildiğini belli et.bunlarla uğraşmak istemiyorlarsa senin doğum yapmanı izinden dönmeni beklesinler.
4-doğum izni sonrasıaşbaşı yapmazsan doğum parası alamazsın.sana o zaman doğumda ayrıl,gelme derlersede kabul etme.dediğim gibi para alamazsın.

aslında ben tam anlatabildimmi bilmiyorum ama sen anlamadığın bişey varsa sor bana.belki atladığım bişey vardır..

bak canım,6 ay olayını kafana takma.o işten cıkarılmalarda kıdem tazminatı alman için gerekli olan birşey.sein doğum iznine cıkmadan önce ödenmiş 4 aylık primin varsa ve doğum izninden sonra işbaşı yaparsan doğum paranı alırsın.bak madem işyerin sana baskı yapıyor bende sana tüyolar vereyim.
1-öncelikle senin maaşınla ssk primlerin arasında fark varmı ve primlerin yatmışmı bir bak.işyerin zaten mhtemelen primleri asgari ücret üzerinden yatırıyordur.buda suç.İstersen hemen şikayet edersin firmanı.hatta bu şikayetten sana ödül bile verilir devlet tarafından sana.eğer normal maaş değilde asgari ücretten yatıyorsa primler, ödeyecekleri ceza senden edecekleri kardan çok daha fazla olur.bunu birçıtlat bakalım patronuna.artistlik yapıp bişey olmaz dersede inanma.
2-hamilelik sebebiyle seni işten cıkarmak suç.Diyelimki başka bir suç attılr.Tembeldi,işe gelmiyordu vs vs.ispatlamaları gerekli.sen şu an orada değilde,başka biryerde çalışıyor olsaydın,hem doğumizninde olur,hem de dönüşte paranı alıp işinede geri dönerdn.şimdi bu firma bu hakkını engellemeye çalışıyor.
kaldıki sen doğum iznine cıksan bile sen izineyken bile seni işten cıkaramazlar.senin işe dönmeni beklemek zorundalar.sen işe geri dönersin,işbaşı yaparsın ancak o zaman işten cıkarabilirler.ehh muhtemelende o zaman 1 yılın dolmuş olur,kıdem de alırsın:))
3-istifa etmen için sana baskı yapmak,bunaltmak,zorlamakda suçtur..diini göster cahil olmadığını haklarını bildiğini belli et.bunlarla uğraşmak istemiyorlarsa senin doğum yapmanı izinden dönmeni beklesinler.
4-doğum izni sonrasıaşbaşı yapmazsan doğum parası alamazsın.sana o zaman doğumda ayrıl,gelme derlersede kabul etme.dediğim gibi para alamazsın.

aslında ben tam anlatabildimmi bilmiyorum ama sen anlamadığın bişey varsa sor bana.belki atladığım bişey vardır..

TEK KELİMEYLE SÜPERR BİLGİLERR VERMŞSİN CANIM,ÇOK ÇOOOK TEŞEKKÜRLER...AYRICA BENİ DAHADA CESARETLENDİRDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER...söylediklerinin hepsini dikkate alacağımdan emin olabilirsin.2 maasım geldıı hala gecen ayınkını alamadım gerçi tek ben değilim maasını alamayan amaaa ...

X