Mutfak Püf Noktaları Arkadaşlar kışa domateslerinizi böyle saklayabilirsiniz!

reyyan6380

4.sınıf olduuukkk :)
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
1.894
1
Kavanozda saklanacağı için kavanozları yıkayıp hazırlayın,kapakları da -yeni alınmış olacak-bir tencerede suyun içinde kaynamaya bırakın,kaynayınca altını kısın öylece kısık ateşte kaynaya dursun.
Domatesleri yıkayın,süzüldükten sonra kabuklarını soyun,küp küp doğrayın,tencereye koyun,ocağı açın.Bir-iki taşım kaynayınca onun da altını kısın ,sonra kavanozlara doldurmaya başlayın,yalnız dikkat:kavanoza domatesleri silme doldurun(ağzına kadar),kaynayan sudan kapağı maşayla çıkarıp,bir bez yardımıyla sıkıca kavanozun ağzını kapatın.İşlem bu kadar,oldukları yerde soğumaya bırakın,sonra da çok sıcak olmayan bir yere kaldırın(kiler gibi).
Kışın havasını alıp açın ve her türlü yemeğe kullanın,nefis oluyor,tavsiye ederim.

Kavanozda saklanacağı için kavanozları yıkayıp hazırlayın,kapakları da -yeni alınmış olacak-bir tencerede suyun içinde kaynamaya bırakın,kaynayınca altını kısın öylece kısık ateşte kaynaya dursun.
Domatesleri yıkayın,süzüldükten sonra kabuklarını soyun,küp küp doğrayın,tencereye koyun,ocağı açın.Bir-iki taşım kaynayınca onun da altını kısın ,sonra kavanozlara doldurmaya başlayın,yalnız dikkat:kavanoza domatesleri silme doldurun(ağzına kadar),kaynayan sudan kapağı maşayla çıkarıp,bir bez yardımıyla sıkıca kavanozun ağzını kapatın.İşlem bu kadar,oldukları yerde soğumaya bırakın,sonra da çok sıcak olmayan bir yere kaldırın(kiler gibi).
Kışın havasını alıp açın ve her türlü yemeğe kullanın,nefis oluyor,tavsiye ederim.

Arkadaşım tuz filan ekliyormusun,
Bazı kişilerden tuz eklediklerini duydum.
Ben hep difrize küp küp doğrayıp poşetleyip koyuyorum.
Çorbalarım içinde blendırdan çekip öyle koyuyorum, oda güzel oluyor.:lepi:

Evet, ben yazmamışım değil mi,az bir miktar tuz var tabiki,derin dondurucuya da atıyorum Yurdusum,fakat bu kavanozlara yaptıklarım çok sulanmıyor,dondurucuya attıklarım çok sulanıyor.Ayrıca menemen yapmak için ideal oluyor,en önemlisi de taze yaz domatesi yiyormuş gibi oluyorsun.

bende böyle yapıyorum kavanozların kapaklarını kapattıktan sonra kavanozu ters çevirip bir gün bekletiyorum

Evet Çöpçü arkdaşım,ters çevirerek yapanlar da var fakat ben ters çevirmiyorum.

:uhm: Ha bu arada arkadaşlarım,önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum:domatesleri yaptıktan sonra,ilerleyen günlerde,kavanoz kapaklarında şişme olursa hava almış demektir ,aman aman doğruca çöpe döküyorsunuz canlarım.:smiley-cool:

ben domatesleri rendeleyip yaptım.ama sıcak kapağı kapatınca derin bi tencerede kavanozu ters çevirip 30dk kaynattım.işimi riske etmedim. kapaklar iyice tutsun diye yaptım. yaklaşık 1 ay oldu.mis gibi duruyorlar. aynı yöntemle fasulye de yaptım.

X