Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Arkadaslar kan damlası kullanıyormusunuz

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
ben geçen aşısı için gittim kan damlası falan yazmadı benim oğlumda 4 ayını doldurdu 5inci aydan gün aldı oğlunda kansızlıkmı var???

Ezbere kullanmayın arkadaşlar bu tr damlaları.
Banada sağlık ocağından verdiler o ay doktora gitmemiştim 6.ayda doktorumla konuştuk tahlil yapalım dedi.Kanı söyleyemeyeceğim kadar iyi çıktı.Sakın kullanma dedi,ki düzenli kan kültür yaptırıyoruz iyikide kullanmamışız.
Ezbere kullanmayın derim.

Bana da sağlık ocağı vermişti. daha önce başka bi topikte de paylaştım. Kızıma hiç iyi gelmedi. Kimseye karışmak veya vermeyin demek istemiyorum. ama benim kızıma bu damlayı ne zaman versem çıldırıyordu yavrum. Gece 3,5- 4 lere kadar uyuyamıyordu.doktora sordum hiç böyle bi yan etkisini duymamıştım bi kaç ay ara verin dedi. ilacı kestim pekmez filan vermeye başladım. geçenlerde tekrar bi deneyim dedim. Sonuç eskisi gibi olmasada bu seferde gece çok fazla uyanmaya başlamıştı ve hemen bıraktım. Bundan sonra da asla vermeyeceğim.

oglumda kansızlık yok daha dogrusu tahlil bile yapılmadı direk 4.ayı bitmiş kan damlasına baslayın dedi kafam karıstı şimdi

bizede verdi doktor mutlaka vermelisiniz bence yan etkisi olabilir dişlerde karama kakasının rengi değişmesi gibi her bebek farklı kimisine vermezsin yüksek çıkar kimisine verirsin az çıkar ama verin bence ben vermedim neden vermedim bende bilmiyorum ama içimden gelmedi üşendim galiba sonra bugün doktora gittik kan tahlili yaptık çok iyi çıktı kanseviyesi doktor mükemmel dedi veriyormusun kan damlası kaç damla diye sordu bende veriyorum 10 damla dedimiyi devam edin eşim gözüme doğru baktı vermediğimi biliyordu ama ya kan seviyesi az çıksaydı kendimi hiç affetmezdim mutlaka verin arkadaşlar...

ezbere kan damlası verilmez.kan sayımı yapılır ona göre verilir sonuçta demirin fazlası da zararlı vücutta biliyorsunuz.

selamlar, 4. ay bittiğpinde aşıdan sonra sağlık ocağından veriler ama kenndi doktorumuz 6. ayda kan sayımı yapıp bakarız ona göre kullanırız demişti o yüzden verdiler ama kullanmadım. Kan damlaları aynı zamanda kabızlık yapar kullanırken göz önüne alın.zaten sağlık ocağındakilerin dediklerini kendi doktoruma sormadan yapmıyorum. Çünkü benim bebeğime fitil vermişlerdi. Ateş düşürücü , ama erkek bebeklerde fitil kullanımı yurtdışında yasak erkek bebeklerin poposundaki sinirlerin uyraılmaması gerekiyormuş . O yüzden fitilde verdiler kullanmadım, kan damlasınıda kullanmadım.

bize doktorumuz yazdı ferrum kilosuna göre gunde 8 damla sabah 4 aksam 4 damla seklinde

bi bebek 4.ayına kdar annede aldığı kan rezevlerini kullanıyormuş ve 4r . aydan itibaren kansızlık baslarmış ben kulanıyorum.
çünkü gerekli olduğunu düşünüyorum...

bızede 4. ayda yaplan tahlıllerde verın dedı dr. ama kızım hıc sevmedı o damlayı. ilk baslarda verdım ama bır kac hafta sonra gerı püskürtmeyı ogrendı. sımdı hıc veremıyorum. bende kahvaltısına hergn pekmez katıyorum ihtiyacını karsılar dıye dusunuyorum.

O damla yüzünden kızımın birkaç kıyafeti iğrenç leke oldu ve çıkmadı. Ben de artık kahvaltısına katıyorum. D vitaminini ve onu bir de pekmez de koyuyorum. Kanı hiç ölçülmedi merak ediyorum ama canı yansın istemiyorum. Kızım 6 aylık doğduğundan beri hiç hastalanmadı çok şükür. Sadece bugünlerde hafif bir öksürük var burnu tıkanıyor. O da mevsim gereği normal dedi dr.

Arkadaşlar bence vitamin ve kan damlası 1 yaşa kadar mutlaka verilmesi.ihmal edilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.Allah korusun ama ileride demir ile ilgili o kadar çok hastalık varki onlardan biri çıkarsa o vicdan azabı ne olur bilemiyorum.benim oğlum bi yaşında ve hiçbir zararlı etkisini görmedim.bu arada kan damlalarını bebeklere içirmesi çok zor ama ben size bi marka vereyim onu deneyin bence benim oğlum bu kan damlasını kullanmaya başlamadan önce diğerlerini içirmek çok zor oluyordu.kan damlasının ismi VEGAFERON içeriğine vanilya esansı olduğu için iğrenç bi kokusu yok bu yüzden daha kolay içiyorlar.diğer kan damlalarından hiçbir farkı yok devlet bebeklerin daha kolay içmesi için yanlış bilmiyorsam 1 sene olmuş sağlık ocaklarında dağıtıma başlayalı.o yüzden her sağlık ocağında bulamaya bilirsiniz ama eczaneden temin edilebilinir.

Benimde oglum 4 aylik. Saglik ocagi demir icin damla verdi ama doktorumuz kullanmayin dedi. Gelisimi ve kilosu normalse gerek yok dedi.

vallahi benim oğlumunda gelişimi çok iyi ama kanı düşük çıktı yani çocuğun görüntüsüne bakılıp karar verilmemeli...kansızlık önemli bi konu mutlaka sayım yaptırılmalı

bizim doktorda ek gıda başladıktan sonra tahlil yapılır gerek duyulursa verilir dedi..çünkü yumurta pekmez et vs..yeterince karşılıyormuş ihtiyacı..

biri-4-biri-11-aylik-iki-oglumada-hicbir-vitamin-kan-ilaci-vermedim..cok-mecburi-durumlar-haricinde-ilac-kullanimina-genel-olarak-karsiyim..hamileliklerim-sirasinda-bile-bebege
gecer-diye-ilac-kullanmadim-cok-sukur-cocuklarim-cok-saglikli..tabii-yollari-tercih-etmenizde-fayda-oldugunu -dusunuyorum-sonucta-ilacta-kimyassal-madde-iceriyor.

e bu kan tahlili neye gore yapiliyor,goruntusune bakip doktor mu diyor tahlil yaptirin diye yoksa siz kendiniz mi istediniz doktordan?

e bu kan tahlili neye gore yapiliyor,goruntusune bakip doktor mu diyor tahlil yaptirin diye yoksa siz kendiniz mi istediniz doktordan?

görüntüye bakarak sağlıklı olmaz canım doktorlar genelde kendileri istiyorlar.bizim doktorumuz 6.ayda kan sayımına baktı sonucu normal kan damlasına gerek yok dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…