Gebeliğe Hazırlık Arkadaslar kadin doguma gidip cocugum olmuyor dedigimde neler yapiyorlar doktorlar?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

fulyanur akdnz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2019
84
15
3
29
2 yıllık evliyim kadin doguma gitmeyi düşünüyorum.Cocugum olmuyor dersem ne yapıyorlar ayrıntılı anlatır mısınız?

2 yıllık evliyim kadin doguma gitmeyi düşünüyorum.Cocugum olmuyor dersem ne yapıyorlar ayrıntılı anlatır mısınız?
Oncelikle en az 1 yildir denediginizi soylemen gerek sabah ac karnina tahlil isterler kan tahlili . ultrasonla bakarlar. Durumunuza gore esinizden tetkik isteyebilirler

cnm merhaba. Benım bitane oğlum var ikinci bebiş bıkac ay denedık dr a gittim olmuyor diye Oncelıkle yumurtalıklarıma baktı alttan muayne ettı. 3 bucuk senedır korundgm ıcın yumurtalıklarda tembellık olma ıhtımalını soyledi ve klomen adlı bir hapa baslattı. Bu hapı adetın 2. Gunu sabah aksam sabah 1 aksam 1 olarak ıctm. Adet bıtınce ilaçta btms oldu dr tekrar cagrdı yumurtalrn cok guzel ilaca cvp verms dedı ve ben korunmadm adete 4 gun kala gebelık testı yaptım pozıtf cıktı suan 17 haftalık hamıleyım

cnm merhaba. Benım bitane oğlum var ikinci bebiş bıkac ay denedık dr a gittim olmuyor diye Oncelıkle yumurtalıklarıma baktı alttan muayne ettı. 3 bucuk senedır korundgm ıcın yumurtalıklarda tembellık olma ıhtımalını soyledi ve klomen adlı bir hapa baslattı. Bu hapı adetın 2. Gunu sabah aksam sabah 1 aksam 1 olarak ıctm. Adet bıtınce ilaçta btms oldu dr tekrar cagrdı yumurtalrn cok guzel ilaca cvp verms dedı ve ben korunmadm adete 4 gun kala gebelık testı yaptım pozıtf cıktı suan 17 haftalık hamıleyım
masallah cnm darisi bana devlet hastanesine mi gittin?

masallah cnm darisi bana devlet hastanesine mi gittin?
Canm benım takıbımı saglayan dr özelde ilk oğlumu onda doğum yaptım takibimide o sagladıgı ıcın onda devam ettım ama devlette cok onemsemıyolar bedava oldugu ıcın basından atyorlar devletede gtmstm bnce kadın dgum konusunda özele gidilmeli

Adetin 2.günü hormon tahlili yapılıyor aklında olsun o tahlil için sadece 2 yada 3. gününde gitmen gerek. Beni 2'de çağırmışlardı bide alttan muayene ederler rahme bakarlar tavsiyem eğitim araştırma hastanesi'ne gitmen devlete yani sonuçta özelede gitsen bunları yapıyolar boşuna para verme araştırma hastaneleri bu konuda iyi
Allah tez zamanda hayırlısıyla nasip etsin

Öncelikle ne zamandan beri korunmuyorsunuz diye soruyor
Smear testi
Vajinal ultrason
Adetli değilken kan testleri
Ayrıca adetin 2.3 günü gidip hormon testi yaptırmanızı isterler
Sizden adet düzeniniz ağrılarınız hakkında bilgi ister daha doğru o istemez siz anlatmalısınız.

Sizin anlattıklarınız test sonuçlarınız göz önüne alır ve ona göre ilerler ya bunlarla sorunu saptar ya da değerleriniz incelemeleri temiz çıkar o zaman hsg ydi vs vs devam eder tetkikler. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın verdiğinde kıymet bilmez etmesin inşallah sağlıkla sıhhatle meleginizi en kısa zamanda hayırlısıyla nasip eder

Smear testi
Vajinal ultrason
Sizden adet düzeniniz ağrılarınız hakkında bilgi ister daha doğru o istemez siz anlatmalısınız.

Sizin anlattıklarınız test sonuçlarınız göz önüne alır ve ona göre ilerler ya bunlarla sorunu saptar ya da değerleriniz incelemeleri temiz çıkar o zaman hsg ydi vs vs devam eder tetkikler. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın verdiğinde kıymet bilmez etmesin inşallah sağlıkla sıhhatle meleginizi en kısa zamanda hayırlısıyla nasip eder
amin inşallah

Smear testi
Vajinal ultrason

Amin insallah

Back